HTML

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Friss topikok

Lehet, hogy nekünk senki se igazán jó?

(szatirikus gondolatok)

fmWcjlFt_2_700x460.png

Lehet, hogy néhány honfitársunkat kitiltották az USA-ból?

Na és?

Egyáltalán mi a fene baja lehet a világurának velünk? Velünk, egyébként derék magyarokkal, a szabadság örökös bajnokaival.

Vagy csak megint arról van szó, hogy úgy gondoltuk hű társra leltünk valakiben és tessék, most meg kitiltanak az ő országukból.

Az meg hogy hónapok óta üres az USA budapesti nagykövetének széke, hát elég amatőr dolog egy ekkora országtól. Persze tény, hogy a legutóbbi embereiktől nem voltunk elájulva és ezek szerint jobbat nem sikerült találniuk.

 

Vagy csak mi választunk mindig!, - rossz barátot.

Ott volt például az a Hitler és az ő országa, mi mindent megtettünk nagy ívű terveik támogatása érdekében, a világ legnagyobb államainak üzentünk hadat, közös igazunk biztos tudatában. És mit kaptunk cserébe, lerombolt hidakat, kifosztott gyárakat, tönkretett vasutat, a saját szövetségesünk rabolt ki bennünket.

A többség véleménye szerint a szovjetek is csak kihasználtak bennünket.

Aztán végre megtaláltuk, akire mindig vágytunk, - és tessék most ezek is…

Hogy lehet az, hogy senki nem képes megfelelni annak a kevésnek se, amit mi szeretnénk? Mert mit is szeretnénk mi?

Csak, egy kis támogatást. Nekünk valóban elég, ha valaki csak a kisujját nyújtja felénk. Nekünk nem kell az egész karja, csak gyorsan lehúzzuk az aranygyűrűjét, persze a kicsi gyémántosat - mert ne nekünk játssza csórót -, és már mehet is ahonnan jött! Nem kell, hogy itt ossza az észt, arra itt vagyunk, MI. Arra meg főleg nem vagyunk kíváncsiak, hogy ők hogy szokták. Menjenek a hazájukba és csinálják. Nem kellett múltkor is a húsárunk nekik. Mert nekik előírásaik vannak. Mi igazi hungarikumot küldtünk, ugyanazt a szalámit százféle ízben, magukra vessenek, ha nem tudják értékelni a változatosságot. Jó hát a Tokajink tényleg lehetett volna egyforma, hiszen ezért is vettük állami kézbe a készítését, de egy pár évig csak eltartott a „kísérleti fázis”, - istenem a jóra várni kell türelemmel. És, vegyék tudomásul a potentátjaink csemetéi ezután nem koptatják a behemót mamut egyetemeik padsorait. Bárhol, ismétlem bárhol szívesen látják az ő szüleik pénzét, legalábbis addig míg rá nem jönnek, hogy azt éppen tőlük lopták el.

Pont amerika fogja megmondani és pont nekünk, hogyan kell a korrupció ellen harcolni. Egy ilyen fiatal nemzet, mint az amerikai, jobb ha meghúzza magát, és figyel a tapasztalt européerre, azokra akiknél minden bölcső ringott egy darabig.

(Azért hihetünk abban, hogy megtaláljuk egyszer az igaz szövetségesünket. Mindig van új esély. Itt van mindjárt ez az új iszlám elvű alakulat, keletről jönnek már egy plusz pont, és nagyjábul abban a területben gondolkodnak, amiben mi is szoktunk. A többnejűség is biztos megszokható, a rendmániájuk meg eleve adott…)

 

De nincs minden veszve. Az unortodox diplomácia „Kül-és Kül” minisztere hivatalos látogatásra és részben bemutatkozni is – ezen a héten - az USA-ba látogat. Eddigi hírek szerint a lehetséges legalacsonyabb szinten (helyettes-államtitkár) fogadják őt. Kormányfőnk a minap nem élt a kiutazás lehetőségével, mert nem kívánt mindenféle nyikhaj amcsi egyetemistával a zavaros demokrácia elképzeléseikről vitázni. Talán 2011 volt az év amikor Obama elnök Varsóba látogatott, de mire a messze távolból odaért már csak mintegy 40 ország legmagasabb szintű vezetői parolázhattak vele. A mi eleink koncertre voltak hivatalosak Rómába, amit természetesen egy Obamáért nem napolhattak el.

Mi egyszerűen csak több tiszteletet várunk el mindazoktól, akik bármilyen támogatásukat ránk akarják erőltetni. Nehogy azt gondolják, hogy pénzükön kívül másra is vágyunk tőlük. Nekünk feltételekhez kötött pénze se kell senkinek. Mi tudjuk, mit akarunk, a feltételeket is mi szabjuk. Nekünk azt se mondja meg senki, hogy egy radart hová érdemes a fizika szabályai szerint telepíteni, oldják meg, és ha többe kerül, akkor azt is oldják meg.

Az természetes, hogy mi képtelenek vagyunk magunkat megvédeni, ezért joggal várjuk el a barátainktól, hogy megvédjenek, különben mi francnak akarnak velünk barátkozni.

Ha annyira akarnak tőlünk valamit, tanuljanak. Például diplomáciát. Nálunk ezentúl, egy nagykövetségnek nem jelentéseket kell küldözgetni, hanem munkahelyeket szerezni a magyar embereknek. (Ezért a diplomaták „MLM rendszerű” javadalmazását vezetjük be, az előmenetel attól függ hány álláslehetőséget termelt ki adott külügyér, amint ez a nagykövetek számára szeptemberben tartott tájékoztatón kiderült).

 

Az új, unortodox diplomácia felfogásunk vizsgázik a következő napokban.

Nagyon szurkoljunk, hogy átcsússzunk a vizsgán, mert különben nem várt kihívásokkal találhatjuk szembe magunkat mi is, nemcsak dicső vezetőink.

 

2014. október 20.

5 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://civilhetes.blog.hu/api/trackback/id/tr546810055

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Orbán, az új Horthy 2014.10.21. 09:05:44

Bontsunk pezsgőt! A ballibeknek igazuk lett. Ez ritka alkalom, mert szinte mindig tévednek, de ezúttal ténylegigazuk lett. Persze nem pont úgy, ahogy ezt ők elgondolták, de ez most mellékkörülmény. Szóval ünnepeljünk! Az Orbán és Horthy közti párhuzam...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a világ legtermészetesebb dolga hogy a támogatást szeretjük, a belepofázást nem. ez aztán a roppant meglepő, mi?
Ugyanaz a hoax a kitiltás-gate mint a NAV 'ügy'. Lehet lebegtetni a sajtóban azzal hogy mindjárt előkerülnek a bizonyitékok amik soha sem fognak előkerülni.

nagy füst, kicsi láng

Ennél fontosabbnak tünik hogy az EB belengette a túlzottdeficiteljárást Mo. ellen, ami nagyon jó hiszen igy az EU már az objektivitás látszatát is elkerüli, tovább erősitve a jobbikot és az euroszkepticizmust.
@polgári kór: Szánalmas fidióta hozzáállás!
Okos ember tanul a saját hibáiból és nem szégyelli őket. Az ostoba fideszes meg letagadja, másra keni, elbagatellizálja. Észt sajnos nem osztottak a 2/3 mellé...
"Magyar ember nem érzi jól magát, ha nem szaros a szája!" /HOFI/. Persze hogy kihasználnak bennünket. Ugrálhatunk? Igen! Csak a fejünkre csapnak! Ennyi.
süti beállítások módosítása