HTML

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Friss topikok

Tények egy fecniről!

Már 2012-ben kapott kellő mennyiségű adatot a NAV ahhoz, hogy intézkedhessen.

ovwsj.jpg

Miért nem tette?

A Bunge több helyről származó információi szerint 2011 végén eljuttatott információkat megyei szinten az adóhatósághoz a kialakult helyzetről. A károkról, az áfa csalókról és az általuk forgalmazott étolajokról. Eltelt pár hónap, és az amerikai cég azt látta, semmi sem változott. Nagyban zajlik az áfa csalás, folyik a térvesztése a cégnek - mesélte egyik informátorunk.

Ezt érzékelve a Bunge készített egy prezentációt, és értesülésünk szerint 2012 elején eljuttatta a NAV központi hivatalába.

A NAV vezetői vajon félretájékoztatták a feletteseiket, vagy a felettesek is részesei az eltitkolásnak?

Amennyiben részeseik, akkor nincs helyük a közéletben. A KEHI-nek a NAV-ot kellene ellenőriznie és nem a civileket üldözni rendőri segédlettel. Lázár eltűnt, nem beszél, a beosztottak meg össze-vissza beszélnek. Tegyen már valaki végre rendet!

181 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://civilhetes.blog.hu/api/trackback/id/tr566918465

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ezt üzeni Andre Goodfriend a magyaroknak 2014.11.20. 18:43:34

Diplomáciai mentessége mögé bújva mutogatja felfelé tartott középső ujját vigyorogva kifelé az USA budapesti nagykövetségének ideiglenes ügyvivője. Kapjátok be, csicskák! A törvényeiteket meg feldughatjátok a s*ggetekbe a Bécsi Egyezménnyel együtt! Mi...

Trackback: Mennyire korrupt disznó Ön lélekben? 2014.11.20. 18:41:09

10 gyakori helyzetről olvashat lentebb. Elítéli mind a 10 helyzetet? Gratulálunk: Ön talpig becsületes, mehet tüntetni Vida Ildikó ellen! Ám amennyiben akár csak egy példaként hozott helyzetben is úgy döntene, hogy hülye lenne kihagyni, hogy jogtalan ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@bölcsbagoly: Pontosan: bűzösborz.
Diagnosztika (-:
Ixstenem, mennyire hülye! Ner kompatibilis.
@bölcsbagoly:

jaj, csak nem te vagy az, személyesen Trollbán Viktorka? Látom teljesen megbomlott az agyad a a bukástól és elszámoltatástól való félelemedben. Csak úgy mint egykori MSZMP-s párttársadanak Kádár Jánosnak.

Minden egyes újabb nap egy nappal közelebb hozza a végnapotokat. ti fidesz komcsi banda.

FOLYTASSUK!
@bölcsbagoly: "...tudtommal a tettesek őrizetben vannak, nemsokára indul a birósági eljárás...."

Na a probléma ott van, hogy NEM A TETTESEK vannak börtönben. A tetteseket egyetlen ÁFA csalási perben sem fogták még el. Kizárólag strómanok tömkelegét, hiszen a tetessek nevén semmi nem folyik, arra vannak strómanok. Azokat elkapják mert azokat amúgy egyszerű, de tényleg hidd el, nagyon egyszerű, nem kell nehéz munka hozzá. De a valódi szervező, azok akiknél valójában landol a pénz, akik az értelmi szerzők és a rendszer valódi működtetői azok érintetlenek.

A stróman meg egy olyan figura aki ha bukik nem gond lesz másik. Alapítanak a nevére olcsón újabb cégeket, a kutya ugat karaván halad.

Tehát a lényeg, hogy a VALÓDI tetteseket kellene elkapni. Persze itt jön a képbe az, hogy ilyenkor a szálak már messze visznek, főleg a nyomózó/ellenőr részéről ingoványos talajra. "Nagy" emberek közzé, akik együtt vadásznak politikusokkal, együtt söröznek magas rangú hivatali vezetőkkel, vagy akár azok rokonai is.

Nézd csak meg a Vidoviczki pert, tudod mennyi Vidoviczki van az országban, és tudod mennyi általuk lefizetett politkus/hatóság és azok vezetői, szólok rengeteg, mint égen a csillag. Itt a probléma ez a baj az elmúlt 25 évvel és benne vastagon a Fidesszel is.

De ezt nem fogod megérteni mert lehet te is egy vagy az elmúlt 25 év alatt kialakult és uralkodóvá vált maffia tagjaiból, katonáiból.
Lenne egy egyszerű módja az áfacsalás kivédésének. Ez a kettős adóztatás. De Eu-tagok vagyunk.
@Nikosi: ViZoviczki

Te hogy gondoltad elkapni a működtetőket? Ők kvázi legálisan használják ki a lebontott határok adta szabadságot. Pont ez a probléma az egésszel. Az exportált termékek után általában nem kell áfá-t fizetni.
@raz sierpem raz mlotem czerwona holote: "Lenne egy egyszerű módja az áfacsalás kivédésének. Ez a kettős adóztatás. De Eu-tagok vagyunk. "
Lenne egy még egyszerűbb is. NEM CSALUNK ÁFÁ-t.

El kéne jutni odáig, ahol as USA tartott a nagy alkoholtilalom után és ami még most is ott bujkál a kinti polgárokban: ha lopsz, akkor egy embert bántasz vele, ha adót csalsz, akkor mindenkitől lopsz, így sok embert bántasz vele.
Al Caponét sem gyilkosságért, hanem adócsalásért sittelték elég hosszú időre. A szegény átlagmagyarnak el kéne oda jutni, hogy aki adót csal, az tőle is lop, így sokkal jobban kell büntetni, mint egy pitiáner tolvajt.
Meg kell emelni a büntetési tételeket, de azok is legyenek büntethetők akik a NAV vagy a rendőrség részéről fedezik az ÁFA csalásokat. A büntetési tétel pedig kezdődjön a TELJES vagyonelkobzásnál, az ügy MINDEN résztvevője számára.
Tudom, hogy belelóg a kezem a bilibe és fel fogok ébredni, de jelenlegi állapotból jobb lenne már ébredni.
@hümhüm:

na most meg itt vagy te is, a Magyar Nemzet házi gazdasági idiótája.

Hát igen kurva gyanús, hogy egy ennek a Bunge-nak a hazai forgalma évek alatt nem változik. Igaz, nem azt panaszolta be, hogy összeomlik a fekete piac miatt, hanem azt, hogy emiatt a piac egy jelentős része fekete. De akkor is kurva gyanús, haaszondom!!

És hat az is kurva gyanús, hogy megnövelte az exportját. No ne gondojjuk má, hogy azért, mert ahol nem csalnak áfá-t ott - nicsak! - VERSENYKÉPESEK és ezért eladhatóak az árui. Áh, nehogyasziggye má az Átlaghülyemagyar, hogy ezért. Valami háttérhatalmi manipuláció lehet ott!

És persze a leggyanúsabb, hogy a Bunge is -mint minden képzettebb multi cég - ismeri és alkalmazza a cash-poolingot, ezért csak minimális pénz van a bankszámláján a hónap végén. Hát ez is kurva gyanús kedves Turul tesóim!

Mondd, nem lehet hogy leginkább annak kellene gyanúsnak lenni, hogy ebben az országban hogy a büdös francba tudja lefoglalni magának ennyi gazdaagi idióta a teljes teret és szabadon ordibálnia a hülyeségeit?

FOLYTASSUK!
@raz sierpem raz mlotem czerwona holote:

oksotóni, a kettős adóztatás szja történet, nem pedig céges áfa csalásos. Ráadásul pont azért müködik, mert Magyaro EU tag.
Próbálj meg ketős adóztatási egyezenyt kötni Bissau-Guineával.
@high up!: "Próbálj meg ketős adóztatási egyezenyt kötni Bissau-Guineával. "
Próbálj meg ÁFA-csalást csinálni Bissau-Guineával!
Egyébként igazad van, de a példa most nem jó
@raz sierpem raz mlotem czerwona holote: Az is sokat segítene, ha nem lenne velejéig korrupt a NAV vezetés és a korrupciót MLM szisztémában űző Fidesz csicskákkal feltöltött államigazgatás, rendőrség, ügyészség.

A nagyipari Áfa-csalással szemben "tehetetlen" kormány azt is levonhatná tanulságként, ha nem pont ők generálnák a korrupciót, hogy kisebb Áfa kulccsal sem folyna be kevesebb adó, mint jelenleg.

Négy év alatt a korrupció elleni harc nem produkált egyetlen bírósági ítéletet sem. Az olyan elég alapos gyanúra okot adó kormánypártokat és a hatalmi maffiát érintő esetekben, mint a

- hangfelvétellel dokumentált szekszárdi trafik-mutyi,
- a semmilyen előélettel nem rendelkező stróman cégek sorozatos győzelmei a frekvencia pályázatokon,
- az EMMI-nél fészkelő szoborgyártó családi vállalkozás,
- az L.Simon által pályázat nélkül haveroknak és rokonoknak szétosztogatott 100 millió,
- a Simicska embere által államtitkárként elbírált és Simicska cégei által nyert közbeszerzések
- állami reklámköltések mérete és iránya,
- (és még 1000 eset, de már belefáradtam a felsorolásába)

nem történik semmi, már az ügyészségnél elakad a vizsgálat.

Persze teheted a hülyét, pontosan tudod, miről van szó, hiszen te is haszonélvezője vagy a korrupt rendszernek.
@bölcsbagoly: 1l kiszerelt napraforgó étolaj nettó előállítási ára kb. 300-330 Ft. Erre jön az ÁFA, a szállítási raktározási költség, az árrések stb. Ez 86000ft/t napraforgó árral számolva kb. ennyi. És nem csak nálunk ennyi, hanem európában bárhol.
@high up!: Tudom, hogy te vagy a legokosabb, de megpróbálom. Pontosan a kettős adóztatás elkerülése miatt az exporttermékek után nagyrészt nem kell áfát fizetni. Vagy ugye az ominózus visszatérítés. Ez az áfacsalás alapja. Szerinted mi Eu-tagként tudjuk azt mondani, hogy megjátszuk a kettős adóztatást?
@vadi3: Igen, nyílván ez a legegyszerűbb, de ilyen ország a világon nincs. Inkább meg kell szűntetni a csalást elősegítő feltételeket.
Ugyanezt az olajos/cukros játékot eljátszom neked Ausztriából is.
Az baj a magas áfakulcs inkább.
@nu pagagyí: Igen, ezt írtam előbb is, hogy nem lenne ilyen mértékű áfacsalás, ha alacsonyabb lenne a kulcs. A kormánynak pedig szigorúan tilos korrupciót generálni.

Írtál pár dolgot, ami tényleg vérlázító. Mindenki le tudja ezekből vonni a konzekvenciát. De hogy jönnek ezek az áfacsaláshoz?

Miért lennék a rendszer haszonélvezője? Azért mert nem egyezik a véleményünk? Ha ebben ilyen jártas vagy írhatnál infókat, mert szívesen felveszek pénzt, ha lehet:)
@Könnyen elkaptuk, uram!: pontosabban szkunk (Memphitis mephitis). Jellemző rád/rátok, hogy mindent jobban tudtok s rögeszmésen ragaszkodtok a felületes ismereteitekhez. Amit nem ismertek, az számotokra nem létezik. Ezért aztán nem is csodálkozhat az ember, hogy az árok melyik partján álltok. Oda vonzódtok genetikailag. A selejthez.
@sas70: aha, felpumpált önköltségi árakkal, veszteségekkel. Ez a multik tipikus adócsalási módszere. Érdekes módon, egy házi olajütőnél (présnél ) a töredékébe kerül. Igaz, nincs beleszámolva az igazgatósági tagok/FBm stb. busás prémiuma s a felhők mozgása sem..
@bölcsbagoly: Akkor kívánom Neked a házi olajütő termékeit, de mást ne is egyél/fogyassz. A tömegtermékeket (tudod amivel ellátható xmillió ember) majd fogyasztom én. Ha esetleg valami bajod lesz ételmérgezés miatt, esetleg éhen halsz, mert nem tudsz eleget enni, akkor majd utódaid áttérnek a tömegtermékre...
@vadi3: okoska, elvileg egy házi kisipari termék (kézmüves étolaj) drágább kellene legyen mint egy nagyüzemi. Csak éppen manapság ez forditva van. Miért? Azt a levest, körítést, sültet amit otthon pár száz forintból megcsinálsz, a legolcsóbb kifőzdében is min. a dupla áron kapod meg.
Az ételmérgezés meg inkább pont a nagyüzemi termékektől kapható s nem a kistermelők miatt.
@vadi3: az adalékokról, kiegészitőkről, tartósitószerekről már nem is szólva. Mig a házi kenyérben csak liszt/viz/élesztő/só van, nézd meg a sütőipari termékek tartalmát. Hogy a hamisitásokról már ne is beszéljünk (gyümölcslevek, gyümölcsös joghurtok, stb) amelyekben nincs vagy csak mutatóban van gyümölcs, gesztenye ami szója, stb, stb.
@raz sierpem raz mlotem czerwona holote: Mea culpa, tényleg vizoviczki.

Nem kell itt kettős adóztatás, a vagyon nem tud levegővé válni. A 20 milliós autók, 100 milliós házak, sok milliós nyaralások, ékszerek, egyéb luxus cikkek nem megfoghatatlanok. Nem tudják eldugni a megszerzett vagyont és nem tudnak elszámolni annak eredetével. Erre csak egy törvény kellene az a vagyon aminek eredete nem igazolható 100%-ban elkobozható.

Az állam kezében ott vannak az adatok, csak elszigeteltek. Megfelelő szakértő gárdával, ígérni (és informatikai eszközökkel) merném, hogy 70-90%-át elkapnám a bagázsnak. Ha börtönbe nem is tudnám csukni de, hogy a pénzéből vagyonából ki tudnám forgatni az biztos. Ez éppen elég hiszen az állam kára így megtérül.

A probléma itt az akarat hiány, a szaktudás hiánya, meg az érintettség. A lehetőségek már ma is adottak csak élni kellene vele a hatóságoknak.
@bölcsbagoly: Rendben kicsi rigó! Irtsuk ki a lakosság felét, a 10enél nagyobb városokat romboljuk le és menjünk vissza időben és életszínvonalban is kb 300 évet. Akkor majd elég lesz az amit otthon termelsz/készítesz élelem. Csak az a baj, hogy a városi emberek valahogy nem akarnak éhen halni, illetve a most falum élők (elvileg mezőgazdaságban dolgozók) is többet és jobbat kívánnak, mint amit a szomszéd olajütő megcsinál.
De visszakanyarodhatnánk az eredeti témához is, hogy hogy is áll a helyzet az ÁFA-csalásokkal. Ha ahhoz is ilyen mély értelemmel szól, akkor még gyakorold egy kicsit tükör előtt
@vadi3: teljesen hülye vagy! Nem inkább azt kellene javasold, hogy az élelmiszeripar, az import élelmiszer, a multik egészséges árut kellene készítsen és forgalmazzon? No akkor edd tovább a szemetet!
@bölcsbagoly: Javasolnám, hogy szüntessük meg az ÁFA csalást. Az itt beszedhető jövedelmekből csökkentsük az ÁFÁ-t, hogy olcsóbb lehessen az élelmiszer (tudod elég lenne az 5% ÁFA is). Ekkor lehetne differenciálni az egészséges és E betüs élelmiszereket. Ha valaki a műanyagot szereti vagy azt, ha valaki az eredetit szereti, tudja azt megvenni és ne az legyen, hogy minden drága, csak valamelyik még drágább.
Azonban Neked jó lenne elgondolkozni azon, hogy a mai "modern" élelmiszeripar nélkül hogy tudnál ellátni ennyi embert.
@vadi3: Bocsi az elírásért: Ha valaki a műanyagot szereti vegye azt,
@vadi3: a minap megjelent az online médiában egy grafikon az EU-s országokban tapasztalt ÁFA résről: ez átlagban 16%, Mo-on 25 volt 2012-ben (azóta az online pénztárgépek következtében jelentősen csökkent), a legrosszabb a helyzet Romániában (44%).
Tudod mi az a ÁFA-rés?
Tehát van mindenütt s fő oka egyrészt hogy van ÁFA, másrészt, hogy az EU nem engedi minden területen a forditott ÁFA alkalmazását (nálunk pl. a gabona esetében bevált). Az ÁFA csalás olyan mint a lopás/betörés: rajta lehet kapni, ki lehet nyomozni (a megtörténte után) de nem lehet előre tudni.Capisci?
@vadi3: miből gondolod, hogy 5%-os ÁFÁ-nál nem lenne csalás? csak 5x annyit kellene csalni, ugyanennyi eredményért.
@vadi3: nem az élelmiszer modernségével van baj, hanem a tisztességtelenségével. A csalással, amivel a természetes összetevőket mással, olcsóbbal, cserélik ki. A gépek a jó nyersanyagot is feltudják dolgozni, nemcsak a helyettesitőket!
@vadi3: aha, s a műanyagevő kezelését ki fizeti s miből?
@Nikosi: Értem, amit mondasz. A vagyonosodási vizsgálatok is lehetnek hatásosak, mert ugye ezeket lehet célzottan csinálni. Ehhez kéne belevaló gárda a hatóságnál. Itt lehet inkább a gond, plusz a hierarchikus szervezet miatti problémák (leszólnak pl.). Az a baj, hogy az áfacsalásokban nem (csak) magyar állampolgárok vannak benne. Sajnos a jelenlegi eu-s/OECD szabályozás (a látható akarat ellenére is) mellett simán ki lehet menekíteni vagyonokat, Eu-n belül is, az offshore cégekről nem is beszélve. Nem akarom menteni a kormányt, mert van benne saruk bőven, de ez nem olyan egyszerű és csak határon belüli gond, amit egy tollvonással meg lehet szűntetni.
Kivéve ha a tollvonással csökkentik az áfát úgy 20 %-al. De akkor ugyanezt megjátszom Horvátországban vagy Romániában.
@bölcsbagoly: Aha, észrevettem...

Én pedig biztosan azért szereltettem riasztót és biztonsági zárat a házamra, mert a haver cégének épp ilyenje volt raktáron, a kocsiba is ezért van váltózár, mert az útszélen találtam egyet.

Ha az ÁFA csalás olyan mint a betörés, ha megszüntetni nem is lehet, de vissza lehet szorítani, pl megfelelő adótörvénnyel, MEGFELELŐ ellenőrzéssel és MEGFELELŐ hozzáállással.
A román ÁFArés pedig baromira nem érdekel, mert ha a gyerek 3-ast hoz haza a suliból, nem vigasz hogy a mellette ülőnek is 3-asa volt. Tudod a románok baja fájjon nekik, nekem a magyar ÁFA-csalás fáj
@bölcsbagoly: "aha, s a műanyagevő kezelését ki fizeti s miből? "

Kb annyira, mint a narkósokét, alkoholistákét, részeg autóvezetőkét és egyéb önmagukra veszélyt jelentó emberek kezelését.
Ebbe részbe ne menjünk bele, mert itt megint ki lehet pusztítani a fél országot az önpusztító életmód miatt. Maradjunk az ÁFA csalásnál. Szépen sorban, minta falusi bíróságon
@vadi3: mindenféle árú terjesztése kis méretekben kezdődik...
@vadi3: A tehetősebb társadalmakban pont az a tendencia, hogy a jó minőségű, helyi termékeket kezdik el fogyasztani. Van olyan, amit már akár tömeges mértékben is, de ez nagyon off.
Vegyétek már észre hogy a @bölcsbagoly azért ír
ilyen kitartóan mert a gazdáitól a betűk után kapja az apanázst.A tartalom nem érdes mert halvány gőze sincs róla.Az itt ott beleolvasott vagy a TV-ben látott dolgokat emlegeti azért hogy benneteket tudjon bosszantani,és írásra bírni.A nevével ellentétben inkább struccnak kéne lennie.A fejét nem a homokba hanem a gazdája seggébe dugva.
a dolog onnan indul. hogy manapság a beszállítóknak az áruházláncok diktálják az árakat.. tehát megmondják, hogy ők mennyiért vesznek és passz... a gyártó meg úgy hozza ezt ki, ahogy tudja... áfas-csalással, hamisítással.. lejárt áru újrahasznosításával stb..stb
a sok-sok elmeroggyant a cba-zásnál tovább látom nem nagyon jut az ügyben, de azt nem tudom észrevette -e már közülük valaki, hogy a legalacsonyabb árak messze nem a cba-ban vannak...
pl ugye a legutóbbi sajt-hamisítási ügyben leginkább az auchan saját márkás termékei szerepeltek.. aztán nagy csönd lett valahogy.. azt a kérdést már senki sem tette fel, hogy a lejárt termékek hogyan kerültek vissza tonna számra a gyártásba az auchan polcairól... nehéz elhinni, hogy az auchan tudta nélkül, de ha meg igen akkor semmilyen módon nem kontrollálják a sajátmárkás beszállítóikat..?!
érdemes lenne a multik beszerzési gyakorlatától elindulva vizsgálgatni ezeket az áfa-csalási és hamisítási ügyeket...
@vadi3: na ja, nem is kell érdekeljen, de ahhoz kellene ismerned, hogy legyen kilátásod a világra is, s lásd a fától az erdőt!
@bandinyúl: jól van nyuszi, kapsz egy kis salátát az elvtársaidtól...magadtól nem lehetsz ennyire hülye, ugyebár?
@raz sierpem raz mlotem czerwona holote: Az általad hozz példa megint telibe talál. Tudtad, hogy a tök pontosan egy olyan termény, amit nem lehet gyomirtóval kezelni, így a parlagfű nem irtható a tökföldeket. Kívánok Neked és családod szénanáthás tagjainak kiterjed tökföldeket, Ja és persze azt is, hogy mondjatok le a vasárnapi bécsiszelet kispolgári érzéséről, mert az egyáltalán nem kispolgári dolog, hogy tökmagolajban süssünk rántott húst.
Egyénként meg Te is gondolkozz el, hogy tömegtermelés nélkül hogy a fenébe etetnél 10 millió magyart.
@bölcsbagoly: " mindenféle árú terjesztése kis méretekben kezdődik... " Mond ezt a kubai őslakosoknak, aki kipusztultak a cukornád kis mértékű termesztése miatt.
Egyébként a gabonaféléket is csak kis mértékben termesztették, de most már valahogy nem is termesztenek mást nagy mértékben
Magyarországon a kommunista-imádó Alinsky nézetei egyre népszerűbbek azok között, akik egy éven belül három választást is elbuktak. Ezek a politikusok mostanra a háttérbe húzódtak, és maguk helyett független radikális aktivistáknak álcázott csőcseléket küldenek az utcára - feltételezhetően jelentős nyugat-európai és amerikai anyagi támogatással, az Alinsky-módszert jól ismerő trénerek által felkészítve.

beszelomajom.blog.hu/2014/11/21/a_baloldal_mein_kampf-jabol_tanulnak_a_magyar_radikalis_aktivistak

Céljuk nyilvánvalóan az, hogy olyan mértékű elégedetlenséget szítsanak az alsó-középosztályhoz és a szegényebb rétegekhez tartozó emberek között, ami általános káoszhoz, folyamatos tüntetésekhez, végül nyílt konfrontációhoz vezet a hatalmi elittel, és puskaporos hordója lehet egy baloldali / kommunista hatalomátvételnek.

Nem véletlenül volt a CCCP-feliratos pulcsi, meg a vörös sál a Parlament előtti tüntetésen azon a zavartnak tűnő elméjű, magát nyíltan kommunistának valló radikális aktivista gyerekem.
@vadi3: Mindegy, vagy elhiszed, vagy nem. Számtalan példát lehet hozni ilyesmire (nézd meg a magyar kisüzemi sörök térnyerését akár).
Nyílván nem a tömegtermelést fogja kiváltani és nem is az alsó polcon lévő termékek (Bunge olaj) vetélytársai ezek. De kétségtelen, hogy van ilyen trend.

Off: Ausztriában alig van parlagfű. És étolaj helyett rengetegen sütnek olívaolajjal. De tényleg hagyjuk.
@polyvinyl: Esetleg az ÁFA csalásokról is volna véleményed?
@raz sierpem raz mlotem czerwona holote: Étolaj helyett én is szívesen használok olívaolajat, de csak kis mennyiségben, mert nem tudom megfizetni, hogy abban süssek húst.

Egyébként pedig alapvetően érdekes, hogy déli országokban járván (Horváto.Szolvénia,Olaszo.) szinte mindig vettem olívaolajat, de valahogy mindig drágábban kaptam meg, mintha idehaza vettem volna. Ne örülj!!! Odakint nincs nagy árkülönbség a háznál és a multinál kapható olajok ára között. Vajon ez hogy lehet?
@vadi3: képzeld, nem halt éhen Mo lakossága akkor sem amikor nem volt tömegtermelés! Évszázadokon át.
A tömegtermelés vezet a monokulturákhoz, és ahol itt be üt a krach, ott lehet éhenhalás s nem ott, ahol önellátásra vannak berendezkedve!
Okoska, a Vh alatt és utána jó pár évig a lasosság szinte önellátó volt. Ezt szüntette meg az államositás, téeszesités. Én megéltem/túléltem. Te hol voltál akkor? talán még álom formájában sem létezhettél....sorry...
@vadi3: a fene tudja, ez sem igaz pl. Görögország viszonylatában... ott szinte nincs is másféle olaj...s amúgy nem értem mi benne a drága, amikor csak a szüretelés és a préselés, szállitás jár munkával!
@polyvinyl: azért az az Ábrahám név is utal valamire nemde?
@bölcsbagoly: Kívánom Neked azt amit akkor átéltél. Persze nem a tészesítést-államisítást.
Csak azt ahogy az 50-es években éltek az emberek. Úgy látom nyak fölött még mindig ott tartasz.

ÉBRESZTŐ!!!

Eltelt 60 év. Fordult a világ, de nem is csak egyszer. Elmúlt az ami akkor volt és akik most élnek mást kívánnak, mint pl.TE.

Az önellátó gazdaságra nagyon jó példa É-Korea. Ha ennyire kívánod odaköltözhetsz.
@bölcsbagoly: "Okoska, a Vh alatt és utána jó pár évig a lasosság szinte önellátó volt"

A padlássöprésekre is emlékszel? A pince oldalába elásott füstölthúsra, vagy a szalmakazal alatt elásott boroshordó megvolt? A feketevágás kifejezése mond valamit?
Önellátók voltunk mi? Ön ellátott minket...
@raz sierpem raz mlotem czerwona holote:
Olívaolajjal nem lehet sütni (max. tükörtojást), mert 200C fokon már megég!
@vadi3:

"Esetleg az ÁFA csalásokról is volna véleményed?"

Hogyne.

Ahelyett, hogy a külföldi gyártókat véded, inkább azon gondolkozz el, milyen érdekkörök nyomására vonultunk ki 1990 után az orosz piacról, hogy a nyugati beszállítók a helyünkre bevonulhassanak?

Meg azon is gondolkozhatnál, milyen érdekkörök nyomására számoltuk fel az állattenyésztésünket, a növénytermesztésünket meg adtuk el külföldre, vagy zártuk be önként a feldolgozóiparunkat, konzervgyárainkat?

És ha marad szabad agysejted, azon is törheted a fejed, hogy normális dolog-e, hogy egy alapvetően a mezőgazdasági termeléshez megfelelő adottságokkal rendelkező országban még az ALAPVETŐ élelmiszereket - tőkehús, cukor, étolaj, stb - is külföldi gyártók szállítják?
@vadi3: fordult a világ persze, de nem mindig a jó irányban és ami új az csak másabb s nem okvetlenül jobb is mint a régi.
- Jó hogy van Tv - de nem jó, hogy rontja a közizlést;
- Jó hogy van Pc és net - de nem jó hogy leszoktat a papiralapú olvasásról és mossa az agyat;
- jó hogy van gugli - de nem jó, hogy emiatt átkozzák és elvetik a lexikális tudást;
- jó hogy van mobil telefon - de nem jó, hogy sokan függővé váltak;
- stb, stb, stb.
Tessék megpróbálni szelektiven értékelni a modernizálást. A cél a jobb s nem csak a más.
@harpo: Akkor értem a válságot, mert a napraforgóolaj égéspontja 150-170 C fok.
@vadi3: tudod, volt anno cserekereskedelem is. Mindenkinek volt valamije ami másnak kellett és annak volt olyanja ami neked kellett!
@vadi3: É-Koreával nem az a baj, hogy ne tudná magát ellátni (ha évszázadokig eltudta), hanem hogy nem ismerik a takarójuk hosszát! Felesleges dolgokra költenek ,amit az életszinvonal emelésére is fordithatnának (atomhatalom, fegyverkezés, stb). Ez volt a baj a Ceausescu rezsimmel is: a fellegekben járó terveik miatt okoztak inséget és ebbe buktak bele.
@polyvinyl: "gondolkozz el, milyen érdekkörök nyomására vonultunk ki 1990 után az orosz piacról"

Árpád apánk hogy kitolt velünk, hogy pont itt a Duna mellett állt meg...

Nem kéne inkább a mostani problémákkal foglalkozni és nem azon busongani, hogy a török bevette Budát?????

Ha úgy gondolod lépjünk ki az Eu-ból. Nem lesznek ránk érvényesek az ő szabályaik, nem lesz gondod, nem lesz új iskolád kórházad sem

Nem lesznek külföldi élelmiszerfeldolgozók, nem lesz külföldi technológia, nem lesznek külföldi haszonlesők. Nem lesz választék, mert azt nem éri meg, lesz viszont helyette államszocializmus és tervgazdálkodás. Ja bocs, az már volt. Jó lesz nekünk, ha azt esszük amit megtermelünk, csökkenő terméshozamokkal, mert a műtrágya külföldről jön, ahogy a gépek is. Nem baj leszünk újra a vas és acél országa, hogy tudjunk traktort gyártani. Bocs az is voltunk már...

Lógjon bele a kezed a bilibe. Nem kell most megváltani az országot, elég ha teszel valamit az ÁFA csalások ellen. Nem az obégatást kértem, meg a multik gyalázását. Állj fel a karszékből és vonulj a Parlament elé és követelj jobb törvényeket. Persze ha Neked jó a mostani is, akkor hívhatlak ezután Pató Pál úrnak is.
@bölcsbagoly: "Ez volt a baj a Ceausescu rezsimmel is: a fellegekben járó terveik miatt okoztak inséget és ebbe buktak bele. "

Ööööö.... Staidonépítés? Budai Vár felújítása?
@raz sierpem raz mlotem czerwona holote: Persze nem lehet felszámolni se az áfa csalást, se a korrupciót teljesen. De vissza lehet szorítani egy elviselhető mértékbe. De ehhez akarat kell, csak ugye politikusaink sem tudnak elszámolni semmivel. Mert se a kormánypárt se az ellenzék tagjai sem tudnák igazolni miből is van az amijük van. Mert az nem magyarázat, hogy egy meg nem nevezett barátom kölcsön adott abból van. Ez pedig sztenderd, meg a családom adta, meg a nyuszi meg a barátai, stb...
@raz sierpem raz mlotem czerwona holote:

tanuld már meg az adózás alapfogalmait és müködésüket, mielőtt büvészkedsz itt a viag megváltó ötleteiddel.

Ha ennyi villanyszerelői tudással nyúlnál bele egy konnektorba, akokr rögtön megtudnád, hogy mit jelent kontárként okoskodni.

Itt meg nem hiszed el, csak húzod a tudománytalan hülyeségeidet a végtelenségig.

FOLYTASSUK!
@bölcsbagoly:

látom, ma is abból akarsz megélni, hogy 30 éve marxista tanfolyamot végeztél.

Nálad üresebb fejü fröcsögő barmot csak a volt MSZMP elvtársaid között lehet találni. Te aztán tényleg a fidesz szimbóluma vagy.

Öreg komcsi nem értesz te a világon semmihez te OPNI szökevény, még rájszolni is csak akkor tudsz, ha Trollbán vezéred utasításba adja neked.

FOLYTASSUK!
@vadi3: buta vagy! Orbánék az országot szépitik, épitik, mig Ceausescu rombolt!
Lumpenprolik kifoghásolhatják csak a stadion/uszoda6sportcsarnok épitéseket, a Várbazárt, a Vár rekonstrukcióját, az Erkel szinházat (az elvtársaid leontásra itélték), az Orczy-kerti épitkezést, a vigadó, a Balletszinház felújitását, a lágymányosi új MTA kutatóintézet épitését, stb, stb. Szerintetek ezt a pénzt is egy feneketlen hordóba kellet volna önteni (segélyek, szociális juttatások, stb) s elherdálni.Ahogy az elvtársaitok tették 12 éven keresztül.
@high up!: pukkadozhatsz, hülye OPNI szökevény. De akár Kunczefi tanácsát is megfogadhatod.
@Nikosi: okoska, az online pénztárgépek jelentősen csökkentették pl. az ÁFA-rést. melyik kormány is vezette be? S mennyit frocliztátok!
@bölcsbagoly: "É-Koreával nem az a baj, hogy ne tudná magát ellátni (ha évszázadokig eltudta), hanem hogy nem ismerik a takarójuk hosszát!...."

Na akkor egy kérdés tudod -e milyen volt Korea gazdasági és vagyonosodási térképe a szétválás előtt? Elmondom, Észak gazdag volt nem kicsit nagyon, a Dél meg szegény nem kicsit nagyon.

Ma ez pont fordítót, és ennek a tervutasításos központi gazdasági működés, a kontrollálatlan gazdasági őrületek (unortodoxia) és a mérhetetlen lopás vezetett
oda ahol most Észak van.
@bölcsbagoly: Nem ott folyik el a pénz lényege hanem előtte. Én spec nem frocliztam az online pénztárgépeket.

Tudod az előző kormányok sem csak bajt csináltak az, hogy néha-néha célba találnak, nem jelenti azt, hogy jól működnek...
@Nikosi: háát pont az ortodoxiával van baj (a dogmatikus komcsival) s nem az unortodoxiával!
Az előző kormányok egész éoitési/romeltakaritási tevékenysége meg sem közeliti az utóbbi 4 év termését! Miért is?
@Nikosi: ami előtte folyik el azt nem lehet megelőzni, csak rajtakapni! Ha engednék a forditott áfát azt is jelentősen csökkenteni lehetne, de ez a multiknak nem kedvező és ezért nem is engedi az EU csak egyes területeken.
@bölcsbagoly: "Szerintetek ezt a pénzt is egy feneketlen hordóba kellet volna önteni (segélyek, szociális juttatások, stb) s elherdálni.Ahogy az elvtársaitok tették 12 éven keresztül. "

Az hogy valaki jobb mint a másik, még nem elegendő. Ha átmégy a vizsgán, jobb vagy mint akit megbuktatnak, de nem vagy elég jó. A pénzből stadion építeni, háromszor áron vasútfelújítani, Századvéget kistafirungolni éppen csak egy vonással jobb a feneketlen hordónál. Iskolát, kórházat építeni pedig Eu-s pénzből mi! Arra nem futja, csak a költségtérítéses helyekre, hogy nehogy újratermelődjön a közgazdászréteg, csak a mi fajtánk tanulhasson, mert annak van rá pénze.

Vedd észre, ha a tolvaj elviszi a pénztárcád nagyon sovány vigasz, hogy visszadob belőle egy ezrest.
@bölcsbagoly: "okoska, az online pénztárgépek jelentősen csökkentették pl. az ÁFA-rést. melyik kormány is vezette be? S mennyit frocliztátok! "
Láttál, már olyat, hogy be sem ütik a vásárlást a pénztárba? Okoska! Most másként csalnak. Csak annak a forgalmát látja a NAV akinek nincs más lehetősége, mint a pénztárgép.
@vadi3: folytatod a lumpenproli gondlatmenetet. Az oktatásügy és az egészségügy kapja a költségvetésből a legnagyobb szeletet minden évben s még sem elég! Másra is kell jusson s az összes sportra költött pénz töredéke pl. a szociális juttatásoknak. De mig a sportlétesitmények évtizedekre épülnek, a szociális kiadások elfolynak, eredmény nélkül.Próbálj már meg gondolkodni is!
@high up!: A személyeskedésen kívül va más mondandód? Mert cáfolatot nem láttam még tőled.
@vadi3: látom nagyon értesz a NAV árveréséhez. Addig jár a korsó a kútra....vagy csupán a levegőbe vádaskodsz?
@bölcsbagoly: Csupán nyitva tartom a szemem és látom, hogy mikor nem üti be a pékségben a hölgy a cehhet. És ez csak egy üzlet.
@bölcsbagoly: Nézd már meg, hogy mennyi napraforgó mag kell egy liter olajhoz okostojás, aztán beszélj baromságokat!
Persze unortodoxiában biztosan ez is máshogy van! Elárulom neked a hidegsajtolásnál még 30% olaj sem jön ki, akkor számold már ki, hogy mennyibe kerül egy liter olaj!
@bölcsbagoly: Igazi lumpenproli gondolatmenet az is, hogy a fater adta a pénzt a házhoz. Ő jól menő vállakozó... Most hogy már nem tudják elítélni kartellezésért, mert a haverokkal összezártunk, lett neki is annyi pénze amiből megvette nekem a házat.

Nem gondolod, hogy lumpenproli és a másik fikázása helyett körül kéne nézned. Nem az a lényeg, hogy másikban megtaláld a hibát, bebizonyítsd, hogy a másik miatt nyomorúságos az életed. Talán egy kicsit oda kéne figyelni, hogy a boltos ne csaljon adót, de a törvényhozó se nézze hülyének a boltost, mert ez így most nem több mint a Kádár kori jó kis összekacsintós tudjuk ám hogy te is lopsz, de hagyjuk, mert mi is lopunk.
Esetleg ebben a langymeleg szarban kívánsz még tapiskolni éveket, vagy teszel is érte, hogy kimásszon belőle az ország. Bár lehet úgy gondolod, elég ha a te fejed a szint fölött van, mert a szag már nem zavar
@bölcsbagoly: Ez meg egy másik, hogy fogalmad legyen az árakról, mielőtt nyilvánvaló hülyeségeket beszélnél az árakról!
www.hazaipiac.hu/magyar/eshop/7-1-Olaj
@sas70: Ne erőlködj, őket a tények nem szokták zavarni, a lényeg, hogy a másik lumpenproli lehessen és beskatulyázhassák.
@sas70: te okos, olajmalom mellett nőttem fel! S szerinted mennyi egy kg. napraforgómag felvásárlási ára?
@vadi3: : s akkor miért asszisztálsz neki? ergo te is bűnöző vagy!
@sas70: nagy marha vagy, multipárti lumpenke! Az árból szándékosan kifelejted a támogatást!
@vadi3: ne magadból indulj ki fafej!
@bölcsbagoly:"ergo te is bűnöző vagy! "
Köszönöm, most a lumpenproli és libsibolsi mellett bűnöző is lettem. Bár ha belegondolok már tegnap is az voltam, mikor nem mentem a rendőrségre feljelentést tenni a tudtomra jutott adócsalás miatt.
Csak a rend kedvéért, és tudom, hogy ez engem nem ment fel, Te megteted már a feljelentéseidet a tudtodra jutott adócsalásokról, mert ha nem akkor Te is bűnöző vagy...
@vadi3: csak hát nekem nincsenek ilyen információim. sorry...
@vadi3: tudod, az a madár, amely ugyanúgy totyog és hápog mint egy kacsa, az minden valószinüség szerint ugyanolyan kacsa mint a többi! Még ha sasnak is adja ki magát.
@bölcsbagoly: Köszönöm ezt a kis állattani eligazítást, biztosan így is van. Bár a kacsáról nekem az jut az eszembe, hogy ha valaki olyan nehéz mint egy kacsa, az úszik a vízen, vagyis fából van. Remélem tudod folytatni...
@vadi3: hogyne, a magadfélék viszont ólomból vannak s csak a víz fenekén tudnak járni...
@bölcsbagoly: kutúra teljes hiánya...

Vagyis fából van, tehát elég. Ha pedig elég a máglyán akkor csakis boszorkány lehet. Gyalog-galopp indító jelenet.
@bölcsbagoly: A nagy olajtartalmú napraforgómag decemberre határidős ára 600 forinttal, 86 900 forintra nőtt, októberre 84 500, novemberre 85 350 forint maradt. Promt fizikai piacon kicsit olcsóbban megvehető, mondjuk 80 ezer/t. Akkor most számolj okostojás, 3-os matematika!
@nu pagagyí: A korrupciós ügyekben lassú és nehézkes a felderítés, a bizonyítás, épp az ügyek természete miatt. Ez nem magyar sajátosság, nagyjából mindenütt így van. Ez valóban probléma az egész világon, de ezért nem kellene egyedül a NAV-ot vegzálni. Én sem örülök a korrupciónak, jó lenne, ha eltűnne, de Mo-n ez nem nagyobb, mint általában Kelet-Európában, és a magyar adóhatóság sem rosszabb, mint a többi Kelet-Európában. Ebből külön magyar ügyet csinálni ostobaság vagy hátsó szándékot sejtető, rosszindulatú dolog.
@sas70: de ez a szabad piaci ár s nem a felvásárlói (szerződéses) s nem veszed számításba a támogatásokat! Mindig csúsztatok, hazudtok!
@Sir Galahad: no d pont a nehéz bizonyithatóság/cáfolhatóság miatt gyalázkodnak a hazaárulók és külföldi pribékjeik!
@sas70: szerinted a léalmát mennyiért vásárolják fel a termelőktől s mennyiért veszed meg a piacon? Mindenkit s mindig hülyének néztek! Mert a Bunge-d persze a piacon vásárolja a magot!
@bölcsbagoly: Kicsit értek a mezőgazdasághoz, valószínűleg jobban is, mint te. Nincs az a termelő, aki sokkal kevesebbért adná oda a napraforgót, mint a piaci ár. Sőt, most már a termeltetési szerződéseket is, jobbára piaci áron kötik. A minőségtől függő felvásárlási árakat meg bármelyik agrár oldalon megnézheted. Az idén pl. inkább 80-85e/t áron ment a napraforgó, most meg már ennél is magasabb. Úgyhogy mielőtt hülyeségeket irkálsz, nézz utána! Arról már nem is beszélve, hogy bolond lenne bármelyik termelő olcsóbban odaadni pont a napraforgót. Amúgy meg pont a BUNGE elég jó árat ad a minőségi napraforgóért. Legalább is mindig többet adott, mint pár nyerészkedő kereskedő.
süti beállítások módosítása