HTML

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

Sokan hisszük azt, hogy a magyar politikai elit egy részét megzsarolhatták, mert annyira irracionális a működése az országnak, hogy az emberek automatikusan idegenkezűségre gondolnak.

Az ország közélete olyan, mint egy körtánc, ahol mindenki fog valakit. A kormányon lévők az ellenzéket, ügyészséggel, rendőrséggel, az ellenzék a kormánypártiakat a külföldön keltett bizalmatlansággal, a kormány a tőkét az átláthatatlan bosszúálló törvénykezéssel, a sajtó egy része a kormányt a dühével (lásd RTL Klub), a hamis pályázatok és túlfizetések rendszere a kormánypárt adminisztrátorait, a felsorolás hosszan folytatható lenne.

bayer-orban1.jpg

De

Szinte értelmetlen mindaddig, amíg nem jön egy külső vagy belső erő, amelyik rendet tesz. A kormány alkalmazottai az uralkodókat szolgálják már régen. Akiben szakmaiság, vagy a haza iránti elkötelezettség volt, azokat már Gyurcsány elkezdte lecserélni. Éppen ezért hiteltelen minden lépése, mert a szakértelmet prostituálta és a Fidesz csak új prostikat ültetett be.

A feltétlen lojalitás a megcsörrenő telefonhoz, a gondolkodás nélküli részrehajlás lett a mottója minden cselekedetnek. Ezért van igazuk a felháborodott fiataloknak, hogy a mostani pártokhoz kapcsolódó politikai elitnek így vagy úgy takarodnia kell. Az igazság még nem a megoldás, a kiabálás nem a győzelem, de a megszólalás és kiállás maga a siker.

Az elit kopottságát, értetlenségét jól mutatja Kuncze megszólalása, kioktató modortalansága, egyben mutatja az elmúlt 25 év hatalmi gőgjét és a nép lenézését. Orbán ennél rosszabb, mert meg sem hallja azokat a hangokat, amelyek az Ő múltba tekintő merev rendszerétől elütnek. Egy igazi küldetéstudatos ember, aki nincs tisztában a világ működésével, aki hungarocentrikus világával romba dönti hazánkat. A romok nem láthatóak, csak jelen vannak a megfélemlített lelkekben, az agyon mérlegelt cselekedetekben, a sunyi tekintetekben. Az új földesurak rosszabbak a régieknél, mert azok tudták, adni kell annyit a népnek amiből megél, földesek lettek ezek és nem urak!

Érthetetlen, ami itt történik. Miért kell egy szűk kisebbség, körülbelül 1000 ember pillanatnyi gazdagodása miatt milliókat tönkretenni, a kilátástalanságot nemzeti szimbólum szintjére lökni, visszahozni a megtört gerincű cselédséget? Amikor a világ építi a hálózatos társadalom rendszerét, ahol a gondolkodás szabadsága és a kreativitás, alapvető jog és kötelesség.

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://civilhetes.blog.hu/api/trackback/id/tr656921647

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az MSZP felszámolása 2014.11.21. 17:39:30

Orbán elhatározta, hogy többek között azzal fog bekerülni a történelemkönyvekbe, hogy ő lesz az aki porig rombolja a kommunista utódpártot. Ráadásul van annyira cinikus, hogy ezt a korábbi MKP/MSZMP módszereivel tegye. Most látszik, hogy mekkora hibá...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása