HTML

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

„Egyelőre” csak néhány kormányszervnél, de bevezetik a 10 órás munkanapokat, ezáltal a 40 órás munkahét helyébe az 50 órás munkahét kerül.

downton-servants-horizontal.jpeg

Miközben Norvégiában a összes közalkalmazotti munkavállalónak a 6 (igen, hat) órás munkanapot vezetik be úgy, hogy a dolgozók jövedelme nem csökken.

Miközben Kínában megnyitották az első teljesen automata áruházat, amiben egyetlen eladóval, még pénztárossal sem találkozik a kedves vevő.

Felmerülhet a kérdés, ki teljesít jobban?

Kína, Norvégia, vagy Magyarország?

 

Ha ennyi munka van az államigazgatásban, akkor miért nem az állásnélküli többdiplomás, sok esetben jelentős munkatapasztalattal bíró álláskeresők közül hívnak be – lehetőleg nem közmunkás bérért – kollégákat?

Vagy pusztán csak arról van szó, hogy bólogató biorobotokra van szükség, akik lesütött szemmel és az igen Uram, értem Uram, csinálom Uram szókombinációkat mormolva állnak a valóban, - „urak” módjára rajtuk uralkodó vezetőik rendelkezésére. A bér már sok esetben most is megalázóan alacsony, az elvárások néha nélkülözni látszanak a racionális, vagy pusztán csak a világban jellemző pozitív attitűdöket.

Sajnálatos, de az irányítást, a vezetést, a szervezést a kinyilatkoztatások váltották fel sok helyen. És mára már az „én vagyok a főnök, és azt kell csinálni - amit én mondok” szöveget is sajnálják végigmondani. Ezért kellenek a szolgák! A szolga ugyanis nem kérdez, csak teljesít. Végrehajt bármilyen feladatot, mert „nem tudhatja” milyen magasztos cél érdekében kapta az utasítás. Csak annyit kell tudnia, hogy nemes az ügy, mivel „nemes ura” csak nemes célok érdekében cselekszik, - és minden ki van találva.

Neki csak ki kell szolgálnia az elvárásokat. Ha hibázik, - majd legfeljebb kap néhány fülest a figyelmetlenségéért, - ha nagyobbat hibázik, akkor majd levonják a béréből, - ha elkésik, akkor este oda láncolják az asztalához, hogy másnapra biztosítsák a pontos megjelenését. És, sorolhatnánk - hiszen a fáraóktól a rómaiakig ezer éveken át működtek ezek a munkaszervezési modellek, és a piramisok még ma is állnak és hirdetik a korszak eredményességét (igaz fogalmunk sincs, hogy pontosan hogyan építették meg akkoriban, de az ostor és rablánc valószínűleg nem hiányzott a munkaszervezési fogások tárházából).

 

HOVÁ TART EZ AZ ORSZÁG?

 

Hová tűntek napjainkra a rendszerváltáskor gondolt, korántsem idealista céljaink?

Tényleg csak százezrek erkölcsi megalázása és anyagi ellehetetlenítése a választható út számunkra? Mindenkinek birkamódra lehajtott fejjel kell létezni, pusztán azért, hogy néhány ezer hatalmasság, öncélú, krőzus szintű életvitele biztosított legyen? A lányos szülők csak megvárják az első éjszaka visszaállítást, vagy szükségesnek érzik majd önként felajánlani a helyi hatalmasságnak serdült leányzójuk fiatalságát? (Nem mellesleg a nemzetfogyatkozás megállításának, magasztos célja oltárán.)

A robotizáció az élőmunkát minden eddiginél gyorsabban és ma még alig gondolt területeken fogja döntően átalakítani, sok esetben megszüntetni. És mindezt nem évtizedek, hanem néhányszor 5 évek alatt, és már jelenleg is sok mindenben látványos módon.

Ugye senki sem gondolja, hogy a kínai boltot - a cikk elején - munkaerőhiány miatt nyitották? Az új, a négyes metró Budapesten úgy lett megvalósítva, hogy vezető nélkül képes az utasokat szállítani. A minap egy cikkben azt olvastam, hogy nem - hogy vonatvezető dolgozik rajtuk, hanem egyenesem mindegyik szerelvényen két vezető is van, - egyik elöl, a másik hátul. Hogy amikor a szerelvény visszaindul a végállomásról, akkor a sofőrnek ne kelljem átrohanni a szerelvény másik végére. Ha ez igaz, akkor nem vagyunk messze a viccbeli „robottól”, amiben egy bácsi ült és adogatta ki a cukorkát a pénzt bedobáló gyerekeknek.

Kedves olvasó. Ideje volna kihúzni a fejünket a homokból. Igen addig, amíg van fejünk, és addig, amíg van - amit érdemes nézegetni a szemünkkel.

 

És addig, - amíg merjük felemelni a tekintetünket!

 

2014. november 26.

35 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://civilhetes.blog.hu/api/trackback/id/tr56934353

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Horváth András hazudott, vagy csak nem bontotta ki minden részletét az igazságnak? 2014.11.26. 20:30:18

Valótlanságokkal, féligazságokkal, csúsztatásokkal és ferdítésekkel hergelni és manipulálni a közvélemény arra fogékony részét nagyon aljas dolog. Pláne, ha valaki azért teszi, mert a tanult szakmájára ráunva ezzel a módszerrel próbál felkapaszkodni a ...

Trackback: Mit keres még Gyurcsány Ferenc a politika húspiacán? 2014.11.26. 20:26:19

Elkúrtuk Feri akkora vehemenciával próbál az ál-civil ellenzéki mozgalmak élére állni, mintha abban bízna, hogy már senki nem emlékszik a Nagy Őszödi Coming Outra. Pedig a stílus ugyanaz. Ez az ember a korrigálhatatlan, súlyos jellemhibák és személyis...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Orbán Mutyin (törölt) 2014.11.26. 18:01:28

Orbán TAKARODJ!
Ez egy ilyen vicc-cikk?

Orbán Mutyin (törölt) 2014.11.26. 19:15:22

@tralalala: Mi lenne, ha elolvasnád? Jó, attól még nem biztos, hogy érted is, de az már egyéni szoc. prob.
mikor lehet lézerkardot venni?
ha már fejlődés.
Nem lehet a három országot összehasonlítani. Aki ezt megteszi, az nagyon nem érti a világot.
a 3 országot igen is össze lehet hasonlítani.
Aki csak a saját kis világában él az elveszett.

Nem tudom hogy a kommentelők hány százaléka és az író valaha dolgozott e vadkapitalista globál multinál, esetleg ázsiai cégnél.
Esetleg a nem mutyizott verseny szférában

De akkor elmondom:
1. a jó magyar jogszabály ennyire engedékeny.
köszönjük 25 év
2.amit itt megcsinálhat egy multi azt egy németnél franciánál..nyugati országban még a merem e megcsinálni a munkavállalóval se merül fel...sőt most már román szinten se vagyunk bizonyos munkakörökben.
3.10 óra...hehe
itthon a versenyszférában 8 óra a hivatalos, de amit bent töltesz az úgy 9-11 óra átlagasan, és ez az alap.
és ez nem a herevere átküldök mariskának egy worddokumentumot, meg szarakodás a kedves adófizető állampolgárral. MEg elbasztunk valamit majd az áll...adófizető fizet.
Versenyszférában elbaszol valamit azonnal kiderül, azonnal felelősségre vonnak.
Ha van probléma azonnal intézkedni és megoldni kell, nincs lacafaca.
szóval az a 9-11 óra full stressz és 120% munka.
4.a 9-11 óra alap fölött jön az elvárt ingyen, esetleg fizetett túlóra ...amíg aznap el nem hárul a gond.
szóval simán benne van a 12-16 óra is
5. van ahol éjszakás műszak van 12 óra szalagdolgozóknak.
6. minden cégnél a tulajdonoson kívül mindenki szolga, csicska.

ezek után az én és sok ember adójából szarakodó kormány dolgozók kussoljanak
Hello, a 10 órás munkanaphoz forrás? Vagy csak április tré fa?
@kuki123: mindig lehet változtatni.
persze szigorúan mikroszinten. ja, hogy ekkor már presztizs is létezik, meg miccóna a világ, hogy ha?... diplomával!... szakmai múlttal!!!...
amit ki nem szar le. de nézzük a jó oldalát. a hajtós manó jóeséllyel még 60 előtt feldobja a talpát, így nyugdíjat sem kell neki fizetni, tökre megéri. az árváknak meg mehet egy nyalóka, klasszikust idézve.
ez a való élet, babócsai néni.
@Orbán Mutyin: Elolvastam, azért kérdezem.
De ha komoly, az súlyosabb.

Kéne már valami verseny, hogy hány mondattal lehet eljutni egy tetszőleges állításból addig, hogy Orbán Viktor végromlásba dönti az országot.

Természetesen a problémákra nyilván fel lehet és fel is kell hívni a figyelmet. A fenti cikk nem ez, hanem egy ennek apropóján született demagóg hisztériaroham. Orbánnak pont addig nem kell félnie semmitől, ameddig ilyen az ellenzéke, légyen az akármilyen oldali.
@kuki123: ki nem szarja le, hogy mennyit te mennyit stresszelsz a futószalag előtt, azt kaptad az élettől amit megérdemeltél, csiszka.
@kuki123:
Úgy látom, te még sosem dolgoztál köztisztviselőként.
Akkor meg minek járatod a szád fölöslegesen 15 éve lejárt klisékkel?
@Kemencés Szittya Buci: Tényleg nem...mert eszembe se jutott volna...annál fogva hogy csak adminisztrációt végeznek.
Ergó az IT-nak már 6-9 éve be kellet volna darálni ezt a szegmenst
Ez az EU és a fejlett országokban meg is történt.
Itt maradt a kibaszott nagy és kibaszott drága és kibaszott lassú és kibaszottul átláthatalan és kibaszottul korrupt állami apparátus.
@BKF2000:
Az nem futószalag, hülye, egy multicégnél a közép vagy a top vezetőket is állandó stresszben hajszolják. Teljesítmény, teljesítmény, teljesítmény, aztán ha van egy rosszabb éved akkor meg kirúgnak. Maximum most átélik a köztisztviselők is, hogy milyen valójában keményen dolgozni. Bár gyanítom, hogy 10 órában is csak kávézgatni fognak, az állami szféra nem hatékony.

@kuki123: Abszolút egyetértek, ugyan ebben élek. Pedig, ha egy munkát nem lehet napi 8 órában ellátni, akkor ahogy a bejegyzés írja, a multi is felvehetne plusz embert. Csak hát amíg senki nem tartatja be a munka törvényeket, addig köp rá a multi.
@civilhetes:

Az első 4 év után mit vártál?
A második első 4 év után mit vártál?
Kemény vagy!
Mikor a fűtött szobádban a laptopodon leütöd a blogod utólsó szavát, nagyot szusszansz.
- Ez igen! Jól megmondtam!- és felhajtasz egy pohár bort.
Mennyire hülye egy poszt, hogy aszongya 10 órát kell dolgozni a miniszterelnöki hivatalban, hát ez kérem maga a szolgaság

Ha meg 6 óra volna a munkaidő, akkor az lenne a baj hogy az urak nem dolgoznak eleget, azért nyomorog a nép

Úgy mellesleg nem ártana ha a poszt szerzője bekukkantana valamelyik multihoz megnézni hogyan alakul ott a munkaidő. Csodálkozna egy nagyot azthiszem
"Ha ez igaz, akkor nem vagyunk messze a viccbeli „robottól”, amiben egy bácsi ült és adogatta ki a cukorkát a pénzt bedobáló gyerekeknek."
ez talán innen való www.youtube.com/watch?v=cIWoZyXSBMs
@tralalala: nem, ez nem vicc-cikk, csak egyszerű, mint egy faék. Vagyis hát egyszerűen sz@r, izzadtságszagú erőlködés.
Nincs azzal semmi baj, ha 10 órát kell dolgozni, mert annyi munka van.
A baj ott van, hogy ugyanannyi bérért, és még embernek sem néznek.
Kéne már valaki, aki utat mutat a tömegnek ...
Tehát nyilván senkinek sem gond, h a családbarát kormány a minisztériumokban dolgozó nőknek lehetetlenné teszi a gyereknevelést, szülést.
Értem.
Add le a gyereked a bölcsiben/óvodában/iskolában reggel hétkor, nyolckor kezd el a melót, amiből szabadulsz este hatkor. Jaj, hoppá! Hatkor már ezek az intézmények kibasszák a gyereket!
Vagy, az iskola/óvoda/bölcsi tartson nyitva reggel hattól este hétig.
Az a jó a gyereknek, meg a pedagógusoknak!
Családbarát kormány!
@maxval birca hozzászóló: És ezzel most mit mondtál? Vagy csak egy kis balllibezéssel erősítetted a reggeli merevedésed?
@A lófa szára: "Nincs azzal semmi baj, ha 10 órát kell dolgozni, mert annyi munka van."

Tényleg, sok itt a munka. Olvasom, hogy Orbánt aggasztják a tüntetések. Mit lép? Néhány újabb adómilliárdból kommunikációs kampányt indít, hogy újabb agymosással próbáljon terelni. Csak egyre kevesebben vevők rá, nagyjából 12 százalékkal egy hónap alatt.

Állítsátok meg Atruro Uit!
Tudni kell egy "apróságot"...

A derék jó FIDESZ gyerekek úgy módosították a jogszabályokat, hogy a köztisztviselőknek gyakorlatilag indoklás nélkül " megingott a vezető bizalma...) lehet felmondani...

És a vezetők bizalma olyankor szokott meginogni, amikor törekvéseik a hatályos jogszabályokkal ellentétesek, és a szakember köztisztviselő erre felhívja a figyelmüket, és ezzel akadályozza a munkájukat " micsoda hozzáállás..."

Na most, ha a köztisztviselő betartja és betartatja a jogszabályokat (erre tett esküt !!!) akkor a vezető bizalma meginog, és kirúgják, indoklás, jogorvoslati lehetőség nélkül, ha jogsértően jár el, akkor a kormányhivatal, az ügyészség és a bíróság meszeli el, akár börtönbe is kerülhet...

Ennyi, a tisztánlátás végett, és ezért különösen aljas Lázár Hiéna Jani...
A 10 órás munkanap marhaság. Amúgy az, hogy hány órás a munkanap nem sokat számít.
A legtöbb cégnél, ahol dolgoztam 8-17 óráig tartott a munkanap (ebédszünettel). Ennek ellenére igen kevés olyan cégnél voltam, ahol ténylegesen semmi túlóra nem volt elvárás. Megjegyzem olyannál még kevesebbnél, ahol nem gondolták azt, hogy a túlóra az valami ingyenes szolgáltatás részemről a cégnek...
Én amúgy sokszor irigykedve figyeltem az állami/önkormányzati alkalmazottak 8-16 óráig tartó munkaidejét. De nem kívántam nekik a 10 órát, az biztos.
@dont be such a nazi: Jajj, nemár! Sok szart rájuk lehet lapátolni, de ezt pont nem.
Tegyük fel kilép a közszférából, elmegy a családbarát multihoz. Akkor meddig tartson nyitva az iskola? Lehet ott is be kéne vezetni a két műszakot.
@Dr Gregory House: A közszféra dolgozóit szerintem még az alacsony fizetésüknél is jobban sújtja az, hogy a primitívebb emberek Orbán csicskásainak gondolják őket.
@raz sierpem raz mlotem czerwona holote: Igaz! Ezen kívül úgy kell dolgozniuk, hogy nagyon kell vigyázniuk, kinek mit mondanak saját jól felfogott érdekükben, mert nagyon könnyen az utcán találhatják magukat. Az iskolákban is megmondta a KLIK, hogy aki kifelé panaszkodni merészel, az megnézheti magát. Egy a jelszónk: a FIDESZ! Éljen a párt!
@Krisz11: na még egy Isten barma megszólalt, mert szerinted egy köztisztviselő csak 8 órát dolgozik, azt is kávézva...megis érdemled ha beledöglesz a munkádba agyhalott állat.
@Dr Gregory House: A KLIK-es sztorit nem hallottam. Szerintem amit írtál, az a felsőbb szintekre vonatkozik, egy mezei köztisztviselőre nem (remélhetőleg).
@raz sierpem raz mlotem czerwona holote: A KLIK-es sztorit több tanár ismerősöm mesélte. Tavaly év elején közölték velük az értekezleten, hogy fofa be, minden szép és jó.

A rendszer nem a szakértelmet és hozzáértést értékeli, hanem a rokoni-baráti kapcsolatokat és elvárja a szolgalelkűséget -- akár az átkos kommunista rendszerben. Elég öreg vagyok hozzá, hogy emlékezzek. Nagyon sokban hasonlít a mai rendszerre, amit pont azok építettek ilyenné, akik annyira szidták a kommunizmust.
A választást mindig az az 1,5 milliónyi Átlaghülyemagyar dönti el, aki nem röghöz kötött Átlaghülyemagyar pártjobbágy. Röghöz kötöttekből van 2 millió, ebből a fele a maszopnál, a másuk fele a fidesznél életfogytiglani rabszolga.

A politikai propaganda célpontja tehát mindig a 1,5 milliónyi, IQ szerény, de elégséges megtévesztést bevetése által mobilizálható népség. Az összes félkegyelmü diktátor (gyúrtcsány, Orbaneszku) elkövette azt a hibát, hogy azt hitte, hogy ez a 1,5 millió örökre megmarad mellette. Oszt nem.

Ma már politikai axióma, hogy ez a mobil Átlaghülyemagyar réteg egy ciklusnyi rablógazdálkodást éltet, ezerrel ünnepli, hogy leszedtek róla mindent és újraszavazza a rabló bandáját.

De csak egyszer! A második cilusban az Átlaghülyemagyar hogy-hogy nem magához tér és a bús picsába zavarja el a debil diktátorát. Amelyiket csak pár hónapja választott újjá.

Jelenleg ezeket az időket éljük (a la 2006) az Átlaghülyemgyar felfogta a NER-szopását és akasztani akarja az orbaneszkui bandát.
Már csak a kivitelezőre vár.

FOLYTASSUK!
@Krisz11: "Teljesítmény, teljesítmény, teljesítmény, aztán ha van egy rosszabb éved akkor meg kirúgnak. Maximum most átélik a köztisztviselők is, hogy milyen valójában keményen dolgozni."

A teljesítmény pont nem függ a munkában eltöltött órák számától. 8 órában is lehet keményen dolgozni.
@turista a saját országában:

"A teljesítmény pont nem függ a munkában eltöltött órák számától."
Ki vagy te, Aliz csodaországból?
süti beállítások módosítása