HTML

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Friss topikok

Egy forradalmi rendszer csak addig maradhat erős, amíg van ki ellen küzdeni. Egy olyan entitás, amelyet úgymond a harc tett naggyá, és semmi máshoz nem ért, csak akkor tarthatja meg ezt a hatalmát, ha egyre újabb ellenségeket keres és talál magának – vagy konszolidálódik. Nehéz azonban úgy konszolidálódni, ha ezt csak a totális hatalom birtokában tuják elképzelni.

tom_jerry.jpg

A Fidesz az „elmúltnyolcév” alatt erősödött kétharmados párttá – olyan nyolc év alatt, amelynek a végre minden indoka megvolt a társadalomnak arra, hogy egy új vezetői réteget próbáljon ki a régi helyett. Ez a nyolc év azonban a Fideszt nem csak megerősítette, de le is gyengítette. Mire sor került a kormányváltásra, ideológiájuk csakis abból állt, hogy a baloldalt el kell pusztítani, hiszen minden rosszért az felelős. Gyakorlatilag vallásháborút hirdettek, amelyben az ideológiai holdudvar és a tábor egy jelentős része lelkesen támogatta őket.

A szóban forgó kormányváltás óta elmúlt nyolc évből azonban már az ötödikben irányítanak ők. Ezen évek alatt a baloldal felaprózódott és egyes blokkjai, mint azt a legutóbbi választások jól megmutatták, nem csak külön-külön, de együtt sem képviselnek akkora erőt, hogy fenyegetést jelentsenek.

Nehézzé vált tehát a Fidesz számára, hogy bűnbakot találjon a ballépésekért. A kommunikációban persze még mindig nagy kedvenc Gyurcsány és az MSZP, de ez egyre kevesebbeket győz meg. Új ellenséget találni pedig nehéz.

Az Európai Unió ellen vívott szabadságharc egy ideig megint fűtötte a tábort – hiszen hogyan is szólhatnának bele bármibe a pimasz nyugatiak ebben az országban, amihez semmi közük? Ahová évente mindössze hétszer annyi pénz pumpálnak, mint amennyit Magyarország befizet a közös kasszába?

A civil társadalom vegzálása, az ellenzéki vagy éppen csak kormányellenes aktivisták kipécézése is jól működött, legalábbis a táboron belül, s ebben a jobboldali média lelkesen asszisztált. Az elmúlt hónapok kivételesen népszerűtlen tevei és intézkedései és a katasztrofális kommunikáció azonban még a saját tábor egy tekintélyes részét is lebontották, s még ha az ellenzék nem is erősödött, ma már azoké a legnagyobb csoport Magyarországon, akik nem díjazzák azt, ha az ő soraikban keresi a kormány az aktuális „rosszakat”.

Az szóba sem jöhet, hogy ne valaki ellen próbáljanak kormányozni – kapóra jött hát a párizsi tragédia, hogy a kontinensen egyébként is egyre népszerűbb bevándorlás-ellenességet meglovagolva új ellenséget találjanak, elterelve a figyelmet saját húzásaikról. Most éppen a „megélhetési bevándorlók”, „deviáns szubkultúrák” azok, akiket meg kell regulázni. Még nem látszik, hogy ez pontosan mennyire lehet népszerű álláspont, kérdés azonban, hogy ha a társadalom úgy gondolj, néhányezer bevándorlónál talán nagyobb baj is akad az országban, vajon ezekért kit tesznek majd felelőssé. Tudjuk, hogy a Fidesz kreativitása az ellenségkeresésben szinte kimeríthetetlen – kijelölhető ellenfél azonban már kevés akad.

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://civilhetes.blog.hu/api/trackback/id/tr437110563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A ballibsik már tényleg nem számítanak, de ott a Jobbik, akiktől félnek Orbánék. Ami nagyon helyes, mert inkább jobbra tolódjanak mint liberális irányban.

Végül is úgy kell kormányozni, ahogy a többség akarja és ha a többség azt mondja, hogy nem kell bevándorló, akkor nem kell.

Végül is a ballibsik sem lennének hajlandók megfizetni több tízezer afgán menekült táboroztatását beilleszkedését, eleve be sem tudnának illeszkedni. Ezért is nincs vita, a balliberális választó is azt mondja, hogy egyetért Orbánnal.

A magyar társadalom befogadó, de nem tömegméretekben.
majd 2018ban gurítanak a szocik újra

sok félnivalója nincs emiatt a fidesznek

új jobboldal meg új baloldal meg új civilek nincsenek és nem lesznek 3 év múlva sem
Ha minden ellenség elfogyott, akkor még mindig ott lesz majd a zsidó. Az azért is ideális, mert a minőségi antiszemitizmushoz nincs szükség zsidók jelenlétére egy országban (lásd: Lengyelország.) Ha meg akad is egy pár mutatóban, akkor annál jobb.
"Ezen évek alatt a baloldal felaprózódott és egyes blokkjai, mint azt a legutóbbi választások jól megmutatták, nem csak külön-külön, de együtt sem képviselnek akkora erőt, hogy fenyegetést jelentsenek."

Jó ezt olvasni...
@♔bаtyu♔: Ecsém, te feketeöves hülye vagy. Ülj le, egyes!
@grafoguru: pedig szerintem is úgy van, hogy a baloldali választók se akarnak ide bevándorlást. Már 2005-ben bebizonyították, hogy magyar nemzetiségű bevándorlókat se akarnak (ugyanakkor fölényesen sajnálkoznak, hogy a magyar társadalom nem szereti a pirézeket :D).
@grafoguru: Ez a @♔bаtyu♔: egy igazi vezéridióta. A ballibsizés a mindene, ettől áll fel neki, vagy ha a nővér ágytálat cserél neki az öregek otthonában.
"Mire sor került a kormányváltásra, ideológiájuk csakis abból állt, hogy a baloldalt el kell pusztítani, hiszen minden rosszért az felelős."

A fidesz egy csomó dolgot tesz, egy halom dolgot állít, rengeteg dolgot átszervez, gyakorlatilag mindenről van véleménye.

A "demokratikus baloldal" amíg uralmon volt mást nem tudott mint kéthetente "reformokat" bejelteni, amik gyakorlatilag abból álltak, hogy bejelentették isten bizony ezentúl jobban csinálják, aztán nem változott semmi. Amióta elvesztették a hatalmat gyakorlatilag egyetlen dolgot mondanak: Orbánnak mennie kell és mindent vissza fogunk csinálni.

Ebben a cikkben is a régi nóta megy, gyakorlatilag azzal vádolják a másik oldalt, amit ők csinálnak. :(
süti beállítások módosítása