HTML

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Friss topikok

Dél-Amerika másként viszonyul a baloldali gondolkodáshoz mint Magyarország.

k3.jpg

A világnak ezen a részén is volt és van kisiklás, elég csak Kubára, Nicaraguára, Venezuelára gondolni vagy vetni egy pillantást Bolíviára.

A másként gondolkodást kitűnően igazolja Ferenc papa viselkedése, kinyilatkozásai. A baloldaliság itt létező gondolati-cselekvési forma. A katolikus egyház döntő része baloldali indíttatású, nem múltba révedő, múltat idéző, hanem motorja a társadalmi változásoknak, élharcosa a szegénység megszűntetésének.
Esti sétám közben elmentem a Rio de Janeiro Állami Egyetem kampusza előtt, ahol is az egyetemi könyvesbolt kirakatában otthon kitiltott, kicipelt, rég nem látott szerzők műveivel találkoztam.

Klasszikusokkal, Marx és Lukács műveivel. Ők már régen nem ellenfelei a létező világnak, csak a benne elő butáknak. Nálunk a gőgös hatalom utat mutatott nekik, ki akarjak iktatni a közgondolkozásból, nem gondolva arra, hogy ettől olyan lesz a logika, mintha a sebességváltóból kivennék a kettes fokozatot. Aszinkron lett hazánk a világgal nem csak viselkedésében, hanem lassan a tudományban is.

Zárszóként csak annyit, minden gondolkodó kiemelése es tiltása káros és buta cselekedet, függetlenül az irányultságától, természetesen nem ideértve a fajelméleti és más kirekesztésen alapuló szerzőket.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://civilhetes.blog.hu/api/trackback/id/tr577127295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tedd hozzá azonban: az ottani baloldal antiliberális. A magyar "baloldal" dél-amerikai szemmel kőkemény jobbnak számít.
Löwingerre nem lennék büszke 1919 után.
De fajtája válogatja, ki mire büszke, igaz poster?
süti beállítások módosítása