HTML

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

A kormány elgondolásainak megfelelően ma már nem lehet úgy nyitva dohánybolt, hogy abba bárki is beláthasson az utcáról.

Nyáron még az ajtó se lehet nyitva, hiszen tilos láthatóvá tenni az üzletet. Mindez nagyon szép és nagyon jó, hiszen a magyar ember nyilvánvalóan nem fog dohányozni annyit, ha vezetés egyértelműen tudatja vele, hogy mi a rossz és mi a jó.
Mindettől azonban a dohányboltosok olyan helyen kénytelenek dolgozni, ahol senki sem látja, mi történik velük.

Persze az is komoly gondot jelent, hogy mivel 18 év alatti személy nem mehet be a dohányboltba, azok számára igen bonyolulttá válik a vásárlás, akik kisgyerekkel érkeznek. Kint hagyni a kicsit egyedül, nem szerencsés, bevinni pedig semmiképpen sem lehetséges, hiszen a boltost súlyosan megbüntetik, ha kiderül, hogy megszegte a törvényt azzal, hogy 18 év alatti személyt engedett a helyiségben tartózkodni.
Mi következik ebből: aki bemegy, bár gyerekkel van, gonosz ember, innen pedig oda juthatunk, hogy a dohányzás sátántól való és a dohányzót nem érdekli gyermeke sorsa.
Törvénymódosításról szó sem lehet, mivel tudományosan bizonyított tény, hogy az a gyermek, aki meglát egy doboz cigarettát, abból súlyos láncdohányos lesz, s mindennek hatására radikálisan csökken a GDP is.

Rendben van. De nézzük a dohányboltban dolgozók biztonságát, egy kicsit komolyabbra fordítva a szót. Mivel nem lehet belátni a dohányboltba, ezért odabent bármi történhet anélkül, hogy azt a bolt előtt elhaladók észrevegyék. És ezt jól tudják a rablók is, akik előszeretettel igyekeznek fosztogatni a Nemzeti Dohányboltokat. Egy felmérés szerint a ma működő dohányboltok egyharmadát már megpróbálták legalább egyszer kirabolni.

A magyar ember egészségét óvni szándékozó dorgáló megoldás hogy „ne nézz oda, ott dohányt árulnak!” a dohányboltosok testi épségének tökéletes veszélyforrása. Ha valaki agyonver egy vascsővel egy bolti eladót, az csak akkor derül ki, ha a következő vásárló belép a boltba. Persze ő is veszélybe kerül, mert amint záródik az ajtó, máris láthatatlanná válik mindaz, ami odabent történik.
Talán igényelne egy kis újragondolást a trafiktörvény néhány passzusa...

(Fotó: illusztráció)

 

civilhetes.net

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://civilhetes.blog.hu/api/trackback/id/tr937398250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása