HTML

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Friss topikok

Vasárnap reggel indultunk haza Romániából, és a kánikulára való tekintettel üresen hagytuk itthon a hűtőt, nem mertünk benne hagyni szinte semmit.

Lázár Jánostól tudjuk, hogyha nyaral az ember, akkor ne vásároljon. A jogalkotók viszont nem a valóság alapján törvénykeznek, hanem laboratóriumi körülmények között. Szerencsére még idejében, Nagyváradon eszünkbe jutott, hogy venni kell enni. Kaufland, Lidl és Aldi egymás mellett, a parkolóik tele, dacára az ebédidőnek. A családok együtt voltak, csak épp' vásároltak, mert emlékeim szerint "mindig kell valami". Tőlünk, Magyaroktól - hogy egy klasszikust idézzek, elvették ezt a jogot.

A boltba betérve elsőre az tűnt fel, hogy magyarul köszöntenek és az arcomba tolják a legújabb akciós termékeket. A figyelemfelkeltő feliratok alatt a pénzváltó-automata, amely igen korrektül váltja a Forintot, legyen az készpénzben vagy bankkártyán. A következő megdöbbenés az volt, hogy dacára annak az egyre terjedő jelenségek, hogy a literes tej már csak kilenc deci, a fél kilós tejföl csak 450 gramm, a péksütemények olyan hatalmasak, mint itthon pár éve. Azután ott vannak az árak. Sok minden ugyan annyiba kerül, mint itthon, de rengeteg termék van, amelyen nagyon érződik, hogy nem 27, hanem csak 9 százalék az ÁFA. A borotva, amit használok, majdnem 1000 (!) forinttal kerül kevesebbe, mint a határ túloldalán. A cukros fánk darabja 52 forint, 130 forintért finom szeletelt kenyeret vásároltam, a Nescafé, ami itthon 1500-2000 forint körül kapható, Nagyváradon 1100 forint volt vasárnap. Hosszan sorolhatnám, hogy mennyivel olcsóbb az élelmiszer odaát. Magyarországról érkező vásárlókat mégsem láttam, mert vagy a KDNP-nek van igaza és otthon, együtt vannak a családok, vagy inkább azért nem jönnek át a határon, mert Magyarország határvidékén olyan szegények az emberek, mint a templom egerei. Pedig Magyarország működik. Már nem teljesít jobban, csak működik. Nem is működik, hanem vegetál.

63 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://civilhetes.blog.hu/api/trackback/id/tr167658320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az nem lehet esetleg, hogy azért köszönnek/beszélnek magyarul, mert SOK magyar él Romániában, történelmi okokból? A forintot meg pusztán azért fogadják el, mert a hét többi napján épp a románok jönnek a határmenti városokba vásárolni?
" Magyarországról érkező vásárlókat mégsem láttam, "

Legnagyobb sajnálatodra.
Mert nem hülyék.
Amúgy én néha vasárnap elindulok az EU-ban , gépkocsival az Atlanti-óceán partjától. Keresztül jövök Portugálián, Spanyolországon, Franciaországon, néha még Belgiumba is kedvem szottyan benézni, majd Németország és Ausztria következik amíg
elérek Magyarországra.Oda ahol "hogy egy klasszikust idézzek, elvették ezt a jogot."

És csodák csodája, végig a népek évtizedek óta elvannak a vasárnapi vásárlási " jog" nélkül.
Sebaj, majd ők is mennek majd Romániaba a hamisított, rossz minőségű szarokat megvenni, vasárnap.
Úgy tűnik újabb a "zelmúltötévi" intézkedés került a szomszéd országok jövedelmét növelő orbáni baromságok sorába.

Nem elfelejteni:

fideSS = KDNP = jobbik = az emberiség szemete
@Gregoory: Sajnos Váradon nagyon kevés magyar szót hallani a 20 évvel ezelőttihez képest is...A határ menti városokban meg érezhetően kevesebb kinti rendszámú autó áll a boltok előtt, mint korábban.
Aranyáron etetnek a mesés Adrián
Előző cikk
Következő cikk
191
Nyomtatás
szerző: Majláth Ronald, 2015. július 27., hétfő 16:05, frissítve: hétfő 19:58

A kiugró árakból a vendéglátók rövid távon profitálnak, azonban néhányan attól tartanak, hogy ezért még meg fognak fizetni, mert a turisták emlékeznek, a hírek pedig gyorsan terjednek – írja a horvát 24Sata.hr hírportál, ami a tengerparti árakat ismerteti.

Úgy tűnik, a horvát vendéglátósok is ráéreztek a lenyúlás ízére, a nyaralók megkopasztása ugyanakkor hamar visszaüthet. A horvát portál szerint a Trip Advisor nevű utazási portál ma már tele van olyan kommentekkel, melyekben a Horvátországot megjárt turisták az árakról panaszkodnak. „Ne menjetek oda. Mi biztosan nem megyünk többé”, „Ez volt eddig a legdrágább nyaralásunk. Több száz kunát fizettünk csak a hamburgerért, a szendvicsekért és a pizzáért” – írják a kommentelők.
Hamburger: közel 6 ezer forint

A portál szétnézett a tengerparton, hogy milyen árakkal találkozhatnak ott a turisták. Hvar szigetén azt tapasztalták, hogy ott olyan árak vannak, amelyektől a horvátoknak is eláll a lélegzetük. Így a hasábburgonya 20 kunába (820 Ft), a Cézár-saláta 65 kunába (2700 Ft) kerül, de egy hamburgerért is mélyen a zsebünkbe kell nyúlnunk: ennek az ára 65 (2700 Ft) és 140 kuna (5740 Ft) között mozog.

De más városokban sem sokkal jobb a helyzet: Rovinjban egy átlagos hamburger 63 (2580 Ft) kunába kerül, fél liter ásványvízért pedig 17 kunát (700 Ft) kell fizetnünk. Splitben átlagosan 85 kunáért (3480 Ft) vehetünk pizzát egy étteremben, az árak itt 54-től (2200 Ft) 110 kunáig (4500 Ft) terjednek. Az alkoholtartalmú italok sem olcsók: 28 kunát (1150 Ft) kell fizetünk egy korsó csapolt sörért.

????????????EZ VICCC ???????? HADD RÖHÖGJEK MÁÁÁR EGY NAGYOT ! :o)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Azért röhej hogy Románia is kezd lehagyni minket...
Ja, hülyék tapsikoljatok csak a szabad vasárnapotoknak milyen kurva jó ugye?
@MACISAJT:

Azt észrevetted, hogy az általad példaként beállítani próbált országokban a tendencia pont ellenkező a hazai tendenciával?
aki romániát szereti, az menjen oda!
aki magyarországot, az jöjjön ide!
@Gregoory:

Jah ugyan mit vennének itt 27%-os áfával? mikor otthon megveheti olcsóbban

Dinka
Nyálafolyós konzumidióták.
@csoio csagasz:
Nem elfelejteni hogy a baloldál libsikkel együtt megbukott nem egyszer ..nem kétszer..kurva sokszor még akkor is ha nem kormányoztak...lásd bevándorlók.

És kéretik nem egy lapon emlegetni a Jobbikot a fidesszel
Főelg ha figyelembe vesszük hogy a Jobbik lenen az első párt amelyik le is csukatná a fideszt(az full liberál baloldalllal együtt).

Az is vicces hogy mikor az mszp volt kormányon akkor meg az osztrák szlovákozás ment.
úgyhogy kusi
@MACISAJT:" Sebaj, majd ők is mennek majd Romániaba a hamisított, rossz minőségű szarokat megvenni, vasárnap." Nem, Romániában nagyobb a választék mint nálnuk és még a minőség is jobb az élelmiszerek terén. Sokkal több, minőségi import termék van a polcokon
Nyugat-Eu-ban , ahol van vasárnapi zárvatartás- kizárólag történelmi okokból és nem kormányzati önkény miatt- ott is inkább a lazításon gondolkodnak. A horvátok megpróbálták bevezetni 2009 táján , de akkora bukás lett belőle , hogy mindent visszacsináltak néhány hónap múlva... Nálunk sincs társadalmi támogatottsága , ezért sem engedi népszavazásra a Nemzeti Választási Biztottság. Nagy bukó lenne a Fidesznek!

@kvadrillio: Horvátországban valóban pofátlan árak vannak, oda már évek óta nem éri meg nyaralni menni. Mivel semmi nincs más lehetőség az országban, a túristák lenyúlása lett a fő üzletág. Ami ott megy, nem lesz fenntartható sokáig, hiszen Görögországnak sokkal szebb tengerpartjai vannak, Olaszországban jóval több a látnivaló, Bulgária meg harmadáron van...
Mivel sokat voltam kint Nagyváradon korábban, megerősíthetem a leírtakat,

És nem, nem rosszabb a termékek, brutális választék van.

Ha nem is minden olcsóbb sokkal, de érezhető hogy van árszint különbség

Kb 100 termékből 70-80-on masszívan lehet nyerni.

És igen azért beszélnek magyarul mert magyar lakta terület. Micsoda véletlen. de mostanra már sok a vegyes házasság már, a tiszta már nagyon ritka.
én akkoris bőgatyás kokárdás agyar vagyok és csak a rohadt árút veszem meg attól a porsés vén faxkalap-boltjaiból,-mert nehogymár ne orbán és tömjén legyen a legnagyobb király.
-én nem a magyarokat,hanem az ilyen talajgyalú sötétbarom agyarokat utálom.
@TrójaiVasParipa: " Azért röhej hogy Románia is kezd lehagyni minket..." Igen az valóban így van. KB 5-8 év , és utolérnek minket átlagfizetésben...Persze, az Orbán-féle gazdaságpolitika miatt ez törvényszerű...Amióta ők vannak hatalmon, a forint egy fos pénz lett...
@Brix: úgy járnak,mint a Balaton. -olvashattuk mostanában az évtizedes lenyúlásokat,a simlit,-most meg sírnak,hogy pincérből,szakácsból is csak a legegyszerűbb megy oda.
Hülye fidesz / kdnp. Erről kàr többet beszélni. Mindenki tudja.
Nem kell pampogni, biztos van realitása a cikknek, én az egyik szlovák kauflandról tudnék mesélni, vasárnap 7-22 óráig nyitva van, sok magyar átjár és még 310-es árfolyamon sem drágább semmi mint itthon, péksüti kb mint itthon 0.08 egy császárzsömi, töltött croik fél euró alatt, söröket inkább nem írom, féláron az itthoniakhoz képest, sajtokból óriási a választék, kiváló áron, üdítők is sokkal olcsóbbak, kristálycukor fél euró, barnacukor itthon 800 Ft, kint 600-nak megfelelő... A bolttól 300 méterre benzinkút, amikor nálunk 393-ért tankoltam a benyát, akkor kint 1.30 volt, szinte teljesen egyforma az ár, a gázolaj még egy 20-assal olcsóbb, 1.15 euró.
@kuki123: Határmenti városban élek. Azt, hogy hülye vagyok, még elfogadom, de vak nem...
Aki védi ezt a nyomorult vasárnapi zárva tartást, az éppen a lényeget nem érti.
Nem az a fő baj, hogy vasárnap nem lehet vásárolni (nem örülünk neki persze, egy csomó értelmetlen kényelmetlenség és szívatás), hanem az, hogy mi a qrva anyjuknak szólnak bele? Ki kérte ezt? Ez volt az ország legnagyobb problémája? Ezt kellett égető módon rendbe tenni?
Dehogy. Csak jól jön a zsaveroknak.
Tiszta szocializmus - központilag beleszólni a piac működésébe. Nemsokára jön a tervgazdálgodás. Az államosítás már magas fokra hágott, ami nem igazán lenne baj, ha az államosított cégekbe szakmai, és nem haveri alapon ültetnék a vezetőket. Régen 8 hét alatt szerzett diplomával lehetett egy acélmű vezérigazgatói székébe kerülni, most percenként 100-as nyelvcsapásokkal.
Nem értem, hogy nem lehet azt látni, hogy aki itt jobboldalnak hívja magát, az színtisztán a rossz értelemben vett kádárista, rákosista "szocializmus építés" értékrendjét védi és dicsőíti?
Igaz, ehhez kellene egy kis tapasztalat még abból az időből, meg talán egy hályogkovács is...
Menthetetlen brigád - sajnos.
@kuki123:

Agyhalott orbánista, ne felejtsd el, hogy a jobboldal is megbukott nem egyszer, hanem sokszor.

Sikerült annyira felhúznotok az országot, hogy már a románok is olcsóbbak. Pofád lapos, agyhalott orbáncsicska.

És ne felejtsd:

fideSS = KDNP = jobbik = az emberiség agyhalott szemete
"a kánikulára való tekintettel üresen hagytuk itthon a hűtőt, nem mertünk benne hagyni szinte semmit."

Te suttyó fasz, te. A hűtő pont azért van, hogy a meleg ellen dolgozzon.
@J.R. Ewing: Te suttyó fafa elég egy órás áramszünet és helló......
Az a baj, hogy ezek nem értik meg , mennyire káros az államnak beleszólni a gazdaságba. Ha van olyan ember, aki vasárnap vásárolni akar, van olyan vállalkozó ,aki ezt ki szeretné kielégíteni, és van olyan dolgozó aki elvállalja a munkát , akkor ott az államnak semmi helye nincs!
Teljesen irracionális döntés, de persze a haveri kör, a CBA-a tulaj , 200 milliós sportautós, offshore-os faszi örül neki...
@mh1973:

A benzinnek is jobb kint a minősége? Mert a gázolaj minőségkülönbségét zongorázni lehet.
" Magyarországról érkező vásárlókat mégsem láttam, mert vagy a KDNP-nek van igaza és otthon, együtt vannak a családok, vagy inkább azért nem jönnek át a határon, mert Magyarország határvidékén olyan szegények az emberek, mint a templom egerei. Pedig Magyarország működik. Már nem teljesít jobban, csak működik. Nem is működik, hanem vegetál."

Hát ez pont így van. Bihar itt maradt fele egy gazdasági torzó. Trianon mindent elvitt, ipari központot, mezőgazdasági piacot egyaránt. Pont Nagyvárad volt a környék központja és Erdély a piaca.
Amíg a szocializmus tartott, valamennyire még kompenzálta a TSz-rendszer ezt, de amióta azt is tönkretették, nem maradt más a környéknek mint a lassú elszegényedés, és elmenekülés akár a Nyírségben.

Ceaușescu idején még átjártak a nagyváradiak Biharkeresztesre, Berettyóújfalura vásárolni, de már nincs náluk se áruhiány, nem jönnek. A magyaroknak meg nincs pénzük, ezért nem mennek.
@Brix: ("Nyugat-Eu-ban , ahol van vasárnapi zárvatartás- kizárólag történelmi okokból és nem kormányzati önkény miatt- ott is inkább a lazításon gondolkodnak. ")

Persze...:) Történelmi okok...Meg gondolkodnak...:P

A valóságban a multik ott is szeretnek lobbizni.
De Ausztriában most buktak úgy hogy kénytelenek voltak bejelenteni, néhány évig bizonyosan abba hagyják:

www.iranyausztria.hu/zarva-maradnak-vasarnap-az-osztrak-boltok/
@kuki123: "
Mivel sokat voltam kint Nagyváradon korábban, megerősíthetem a leírtakat,
És nem, nem rosszabb a termékek, brutális választék van.")

Hogyne..:)
Romániában a "nyugati" termékek valójában olcsó török,marokkói( spanyol címkével Huelvában ellátott)hamisítványok...
@csoio csagasz:
- "fideSS = KDNP = jobbik = az emberiség szemete"

Elég érdekes vélemény.
De akkor mit mondanál az
mszp - szdsz - liberálisok - együtt - DK - PM - milla - 3K tolulásra?

- Történelmi agygörcs?
@mihavit:
Innen egyenlőre mindenki csak elment.
"s kitántorgott Amerikába 3 millió emberünk"

Ez nem ám én írtam, hanem maga a költő. Aki nem éppen pénzt költ vasárnap Váradon.
@TrójaiVasParipa:

A román életszínvonal a magyar kb. kétharmadán áll. Ennek következménye, hogy sok minden olcsóbb.
@Brix:
Ha Bulgária "harmadáron van", pedig eléggé drága, akkor Románia bizony ötödáron még olcsóbb! A tengerparti árak szinte fele a bulgárénak! A tengerük meg ugyanaz!

Mellesleg - amikor 3 éve Horvátországban voltunk, mi vittük magunkal a sört, ásványvizet, tejet, stb. (Kocsiban elfért ...
Az ásványvizet akciósan vettük (Visegrádi 59 HUF/palack), a sört az Auchanban szintén (Kaiser 139 HUF/doboz)
Ahol megszálltunk - Dobropoljana - ott még helyben is volt vásárlási lehetőség.
1 palack Jana ásványvíz (valami horvát) 10-12 KN (4-500 HUF!), 1 doboz (vagy üveges) sör - pl. Ozujsko, Lasko, Karlovacko - 15-16 KN (kb. 600 HUF!)
Tehát - megéri innen vinni!
Még a hazai 27%-os ÁFÁ-val is sokkal olcsóbb, mint ott helyben megvenni.
Persze aki már jóelőre Romániában veszi meg (ott 7%-os ÁFA) pl. Ciuc Premium (2,37 RON = 170 HUF)
s azt viszi magával horvátba, az tán még olcsóbban is kijön ....
Utána már csak "igazi nyár" legyen.

Mellesleg - a szállást viszont ott sokkal jobb megrendelni s kifizetni, mert sajnos a magyarországi utazási irodák drágábbak. Legtöbbnyire ugyanazokat a szállásokat kínálgatják, ám egyből ráteszik a saját pofátlan hasznukat, meg a 27%-os ÁFÁ-t.
Az kinek hiányzik?
@Brix:

Románia már EU-ba belépése MÁSODIK ÉVÉBEN lazán lehagyott bennünket!
És azzal, hogy valamitől annyira erős lett a pénzük (1 RON = 72 HUF!) - levágtak 4 vagy 5 nullát - az nagyon sokat számít!
De a lengyelek valamikori 70 filléres zlotyíja is - most 70 forintba fáj!
Ki érti ezt?
@Brix:
A forint nem Orbán alatt lett ám annyira "fos pénz", mert hisz már Horn Gyula fénykorában szart se ért!
Aztán már csak rátett egy szívlapáttal a gyurcsányi-bajnai "szakértősködés" .... + a gazdaság- és nemzetromboló politika.
Románia még Ceausescu idejében eladta a németeknek a szászait, Izraelnek a zsidóit, s sok magyart meg simán átpasszolta a magyaroknak ....
Itt aztán itt tisztára zsidó kánaán van - amely nem igazán magyar érdekek mentén fut!
Hisz a numerus clausus (1920-1935) a pénzügyi-gazdasági szférákra is átvetítve - valahogy sohasem működött igazán.
Zseniális. Mindig azon gondolkodtam, mit csináljak a családommal hétvégén, de most már egyértelmű: irány a baráti Románia, ripsz-ropsz bevásárolni!

Köszi a tippet, hálás vagyok! ;-)
@Brix:
Azért Romániában ma 345 € míg itthon még így is 690€ a havi átlagbér.
Ahhoz, hogy lehagyjanak minket 5-8 év alatt, gyakorlatilag meg kéne duplázódni a gazdaságuknak, úgy hogy a magyar gazdaság ne növekedjen. Nos míg a legrosszabb esetben az utóbbira még van is esély az előbbire nincs.
Azonban az, hogy jelenleg ma a magyar a duplája a románnak elég tetemes előny. Ha a magyar gazdaság 2%-ot növekszik, akkor a románnak minimum 4%-ot kell, hogy közelebb kerüljön. Nem tudom, de ismerve a román politikai elitet -amivel semmivel sem jobb mint a magyar- nem igazán hiszem, hogy a közeljövőben az megtörténne, hogy a románok el kezdjenek 25-30%-ot növekedni évente...
@Laci A Lakli:
Bocsi ez 2012-es adat volt most néztem :D
Sírva röhögős hogy a sok balfasz hogy érvel rögtön csak azt nem veszik észre hogy kibasztak mindenkivel...
"Konzumidióták" Gratulálok! Savanyú a szőlő???
Balfasz...
Hihetetlen..

Van ember aki csodálkozik, hogy Erdélyben beszélnek magyarul.

De most tényleg.. Az ilyen minek politizál ?
Hétfőtől szombatig is átjárnak vásárolni, így azon a napon ti ott csak az átjárók 1/7ével találkozhattatok. Sokan már dolgozni is átjárnak, egyrészt mert ott VAN MUNKA, másrészt mert amiért itt 100kopejkát fizetnek, aztért odaát 120-130at....vagy többet. Jóreggelt Fideszbirkák!
@MACISAJT: "Hamisított szarokat venni?" Jártál Te már valaha Romániában, vagy csak láttál olyat, aki halott róla, hogy létezik ilyen ország??? Sületlenségeket Ne beszélj kérlek, ezzel csak magadat járatod le csúnyán.
@Gregoory:

Az hogy a forintot elfogadják az nem új dolog. 95-ben mikor megkérdeztem elfogadnak e forintot, épp csak hogy nem szoptak le örömükben
@kuki123: ...,,Főelg ha figyelembe vesszük hogy a Jobbik lenen az első párt amelyik le is csukatná a fideszt(az full liberál baloldalllal együtt)."...aha ,a magyar garda kapitany illegalis muslim hatarsertoket szallit fejenkent 600 euroert,a makoi jobbikos kepviselojelolt,aki egyben a 64 varmegye makoi elnoke,betoreses lopason bukik meg,egy palacsintasutovel,kicsit muveltebb tarsa a KGB kotelekkel biro kiss szilard mar sitten huti magat,muhaha.Szoval lehetne sorolni a sort,de nincs masrol szo ,hogy a pitianer bunozokbol verbuvalodott jobbik szeretne kiszoritani a hatalombol a profi bunozokbol allo fideszmaffiat.Szebb jovot,szep jovo mi?
@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Az eszed volt draga,hulye birka.Hoszu idon keresztul olcsobb volt mint a balaton,most meg egy arban van vele,de aert a minosege szazszor jobb.Persze a bulgar olcsobb es az is volt mindig.
@martineden:

A bolgár tengerpart 3 árkategóriába osztható, nem lehet róla egységesen beszélni.

Horvátország a háborús időkben volt csak olcsóbb a Balatonnál.
@Fazakas László:...,, A forint nem Orbán alatt lett ám annyira "fos pénz", mert hisz már Horn Gyula fénykorában szart se ért!
Aztán már csak rátett egy szívlapáttal a gyurcsányi-bajnai "szakértősködés" ..de azert megegyezhetunk abban ,hogy mindegyiknel tobbet ert ,mint a fideszmaffia alatt,ugye?Szoval az a szivlapat a geci kezeben van... 1. horn alatt:,,MNB 1996. január-március havi átlagárfolyamok
Német márka 98.12 "....ez 200 ft allati euronak felel meg ...2.gyurcsany bajnai Ezek a legjobb banki eladási árfolyamok (2009-12-8) EUR 276.6000 deviza :270,oo
@maxval bircaman megbízott szerkesztő:...,, Horvátország a háborús időkben volt csak olcsóbb a Balatonnál'... .szoval olcsobb volt nem?A szepsege es minosege pedig messze a balaton es bulgar tengerpart folott van .
@martineden:

Valójában azt már egyszer s mindenkorra tudomásul kellene venni, a forint nemzetközi árfolyamának és árfolyam-alakulásának SOHA semmi köze nincsen az éppen regnáló kormányhoz!
Persze meg lehet így is, úgy is magyarázni, de abszolúte nem érdemes.
A tözsde például egy az egyben ugyanaz!
Amikor egy cégnél jól mennek a dolgok, csodák csodája, a tözsdén szart se ér a részvényük. Aztán amikor éppen nem csinálnak semmit, pl. mind szabin vannak, vagy éppenséggel felrobbant/leégett egy kissé a gyár - egyből szárnyal az árfolyam. Általában mindent a külső és erősen irányított tényezők befolyásolnak!
A libatolvaj után a bukott vörös bagázs mögött álló financiális erők a fidesz győzelmével egyre csak arra hajaztak, a minnél rosszabb legyen nekik annál jobb. Tehát - próbálkoztak ócsítani a forintot, vagy az ország rossz hírét költeni mindenféle álhírekkel, hazugságokkal, stb. Magyarul- szinte mindennel, amivel komolyabban ártani lehet a töke és a pénzek bármiféle mozgásának, és ezzel a forint aktuális árfolyamának.
A kormány által pl. egyáltalán nem befolyásolható tényező az, ha a Soros György barátjuk (a magyarok nagy ellensége) éppen beletenyerelget kissé a forintba.
Akkor a hazaárulók egyből örvendeznek és orbánoznak, s jön rá ez a duma, hogy milyen szar kérem a forint. Ámde azt itt senki sose nézi a háttér-ügyködések mögött -
MIÉRT IS?
Ha meg mégis bele mernének egy kissé nézegetni, egyből jönnek rá az antiszemitázós hangzatok ... no meg a rasszista, idegengyűlölős szöveges kártya.
@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Teljesen igaz, a jó (azaz illiberális) állam dolga, hogy beleavatkozzon a dolgokba (pl. hogy ki házasodhat kivel, ami alapvetően befolyásolja polgárai életminőségét)
@Fazakas László: Szoval irtal egy fel oldal hulyeseget a geci vedelmeben,de arrol kussoltal,hogy a fideszmaffia alatt folyamatosan gyengul a ft. Mindegy is,mert veled nem erdemes beszelni sem,hisz kezelesre szorulsz,meghozza surgosen,ha meg nem , akkor az IQ szinted lehet vagy 60 .
@Fazakas László: Az ellobbihez ,hogy mas is ertse ,mennyire hulye vagy,ezt te irtad. .,, A forint nem Orbán alatt lett ám annyira "fos pénz", mert hisz már Horn Gyula fénykorában szart se ért!" Aztan mikor bemasoltam hogy milyen erteke volt a forintnak ,horn illetve gyurcsany,bajnai alatt,ez volt a valaszod.......,,Valójában azt már egyszer s mindenkorra tudomásul kellene venni, a forint nemzetközi árfolyamának és árfolyam-alakulásának SOHA semmi köze nincsen az éppen regnáló kormányhoz!"....na szoval,ennek fenyeben magad is rajohetsz vagy kezelted magad,vagy teljesen remenytelen ,mert az IQ szinted 60.
@J.R. Ewing: te idióta, normális ember nem hagy semmit két hétre ellenőrizetlenül a hűtőben, maximum olyasmit, ami hűtőn kívül is eláll. Jézusom... :D
@Censored Trompf: őőő, Nagyvárad nem Erdély... az jóindulattal is max a Partium. Csak mondom. Innen Magyarországról minden magyar lakta területet Erdélyezni szokás, de attól még nem az.
@csoio csagasz:
agyhalott mszps...

egyébként utálom a fideszt mint a szart
Jobbikos vagyok

És ezt a kiírást már láttam máshol is nem ezzel a nick névvel.
Az se tiszta hogy oltom a fideszt.. de te barom arcú le orbáncsicskázol

Sok eszed lehet neked is...gondolom a baloldalon
@MACISAJT:
Hogyne te csak aztán tudod, hol is laksz?

Te éltél kint 2 évig?

hülyegyerek

Az árúk nagyrésze a tesco szintű áruházakban ehkte német, német felirattal, made in germany
De simán van holland franci árú is

És igen van román és török is.
Kiutazáskor és hazaúton rendes rendési listát kaptunk mit kell hozni.
(mert olcsóbb(20-50%), mert nem kapni itthon)
@martineden:

"...aha ,a magyar garda kapitany illegalis muslim hatarsertoket szallit fejenkent 600 euroert,"

csak laza 4 éve nem tagja sem a gárdának, sem a Jobbiknak.
Akkor is úgy rakták már ki, hogy nah elég volt belőled, húzzál innét.
ezek után a nevét egylapra helyezni kb olyan mint szili Katalint az Mszp-vel (ki most egyébként fideszes)

KGB Béla...lófaszt nem találnak.
Mert nincs mit.
1 éve húzódik az ügy , de még bemutatni se tudják hogy mivel vádolják igazándiból.
Az Európai Bizottságnál úgy kellett közbne járni hogy egyáltalán napirendre vegyék az ügyet.
Ettől még lehet hogy sáros az ürge, benen van a pakliban.
De ha így is van ezt a Jobbiknak, hogy kellett volna kiszűrnie?
De jobbat mondok..az MSZP(SZDSZ) Fidesz stb pártban vannak 2-ős állampolgárságú emberek!
És nem holmi Svéd vagy yamaicai állampolgár
Hanem olyané amelyik jelenleg is háborúzik.
Az persze smafu volt.

"a makói jobbikos képviselojelolt, aki egyben a 64 varmegye makoi elnoke,betoreses lopason bukik meg,egy palacsintasutovel,"
A hülye emberekkel a Jobbik se tud mit kezdeni.
De mikor valamelyik országgyűlési politikus szalámit lopott azt nem verték ilyen nagy dobra.

Az viszont furcsa, hogy volt már ügye, csak hogy azt be kell vallani mikor a Jobbikba lépsz vagy mikor jelöltséget kap az ember.
Tehát hazudott már akkor.
Egyébként egy senki volt ahogy most utána olvastam. 90 szavazatot kapott anno

Ráadásul soha nem volt vezetőségi tag vagy elnök

"Az MTI saját információjára hivatkozva azt írta, hogy a gyanúsított a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) makói elnöke és a radikális szervezet országos vezetőségi tagja, aki garázdaság miatt már volt büntetve, 2011 decemberében pedig a Csongrád Megyei Bíróság jogerősen két év – végrehajtásában öt esztendőre felfüggesztett – börtönbüntetéssel sújtotta társtettesként elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt.

Magvasi Adrián, a HVIM elnökségi tagja, az MTI-vel azt tudatta: T. Csaba nem vezetőségi tagja a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalomnak. Az MTI a cikk megírása előtt megnézte a honlapon, és a vezetőség tagjai között feltüntették T. Csabát is. Erre a közlésre válaszul Magvasi Adrián azt írta: „Helytelenül szerepelt a szervezet oldalán, amit a bíróságra benyújtott adatok igazolnak is” – nyilatkozta."

Hát
jogerősen két év – végrehajtásában öt esztendőre felfüggesztett – börtönbüntetéssel sújtotta társtettesként elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt."

Ezek után az is csoda hogy Jobbik párttagságot kapott.
Ugyanis ez ellentétes a felvételi szabályzattal.

De ettől még a pártban lévők 99,9% becsületes és durván elítéli az ilyen cselekedetek.

Tedd a szívedet a kezedre és mond őszintén:
Bár ennyi baj lenne, bár ennyi lopás és korrupció meg zűrös ügy lenne az MSZP-ben, a Fideszben, a volt SZDSZ-ben, utódpártjaikban mint a DK, PM, LMP,-ben stb

Éves szinten nincs meg a 4-5 kínos vagy inkább vicces eset Jobbik táján.
Ehhez képest a többi párthoz napi szinten köthető 2-3 is. És egyik durvább, mint a másik.

Próbáltok fogást találni a Jobbikon, de max a faszotokat fogjátok.
süti beállítások módosítása