HTML

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

A 2014-es önkormányzati választást elcsalta a Fidesz Szekszárdon.

Bírósági végzés is született az ügyben, így egy teljes körzetben és egy másik körzet két szavazókörében új választást tartottak. A teljes körzetben a baloldal jelöltje fölényesen győzött. Az MSZP Szekszárdi Szervezete büntető feljelentést is tett az ügyben, melyet nemrég zártak le azzal, hogy nem állapítható meg bűncselekmény elkövetése. Ez hatalmas kérdőjeleket vet fel a nyomozóhatóság felé, hiszen így teljesen érthetetlen, hogy a meghozott ítélőtábla végzés alapján miért rendeltek el új szavazást, ha nem állapítható meg a Btk-ban megfogalmazott választói akarat befolyásolása. Teltek a napok, hetek, hónapok, a nyomozás során a hatóságnak még sem sikerült beszereznie semmiféle információt. Az MSZP Szekszárdi Szervezetéhez azonban újabb és újabb tanúk kopogtattak be.

Egyik szemtanú volt E. Imre, aki ismerősével filmre is vette a szavazóknak történő pénzosztást és a vitát is, mikor arról vitatkoztak, ki miért kapott ötezret, vagy háromezret. Miután az MSZP Szekszárdi Szervezete feljelentés kiegészítést tett a tanúk megjelölésével és az általuk elmondottak csatolásával furcsa és egyben elgondolkodtató esemény történt, mely utoljára a Szálasi kormány tetteiben köszönt vissza.

Két rendőrruhába öltözött személy egy rendőrautóval megjelent E. Imre házánál, majd egy valósnak tűnő történettel bementek az állampolgár lakásába. Itt azonnal kutatni kezdtek, elsősorban a CD, DVD lemezek között. A véletlen folytán a Szekszárdi Szervezet elnöke ekkor hívta fel az állampolgárt, aki tájékoztatta arról, éppen házkutatás folyik nála, nem tudni miért. A szervezet elnöke elmondta milyen iratokkal kell rendelkeznie a rendőröknek házkutatás esetén, illetve milyen jegyzőkönyvet kell felvenniük. Rövid idő elteltével a szervezet elnöke felhívta a Szekszárdi Rendőrkapitányság közrendvédelmi osztályvezetőjét megkérdezve, tud-e a házkutatásról. A nemleges választ követően az elnök javasolta az állampolgárnak tegyen feljelentést, mivel vélhetően álrendőrök kutattak nála. A feljelentést E. Imre megtette, nyomozás indult. Tanúként kihallgatta a Szekszárdi Nyomozóügyészség az MSZP Szekszárdi elnökét is, aki az ügyészi kérdésre elmondta, véleménye szerint a választási csalásról készült filmfelvételt keresték az álrendőrök.

Ami elgondolkodtató az eljárásban az az, hogy a nyomozóhatóság még arra sem vette a fáradságot, hogy az illegális házkutatás elszenvedőjének megmutassák a rendőrök fényképeinek archívumát, vagy fantom képet készíttessenek szakemberrel, pedig mindkét esetben meg lenne az esély az elkövetők kilétének felderítésére. A nyomozást megszüntető határozatban az ügyészség leírja, semmi olyan adatot nem tudtak felderíteni, mely az illegális házkutatás elszenvedőjének állítását igazolná.

Egy jogállamban, ahol az állampolgárok érdekeit védi a törvény, fantom képet tesznek közzé, fénykép nyilvántartást nézetnek át a sértettel és mindent elkövetnek annak érdekében, nehogy a demokratikus alapvető emberi jogok sérüljenek.

Mindez persze egy demokratikus jogállamra vonatkozik.

2015. április 13. Panasz jogosulatlan házkutatással szemben

2015. március 31. Feljelentés kiegészítés TMFU

2015. június 18. a bűntetőügy átkerül a Szekszárdi Nyomozó Ügyészséghez

2015. június 6. A nyomozást megszűntető határozat

2015. június 10. Határozat a nyomozás megszüntetéséről

 

2015. szeptember 1.

 

Kurtyán Ferenc
elnök
MSZP Szekszárdi Szervezete

(Címlap: Forrás: pixabay.com)

A megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a CIVILHETES szerkesztőségének álláspontját.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://civilhetes.blog.hu/api/trackback/id/tr887751486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása