HTML

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

Miért és mióta gyűlöljük a menekülteket?

Az egész 2015. április 14-én kezdődött, amikor Orbán Viktor bejelentette a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában, hogy hamarosan megkezdik a menekültkérdés ügyében készült nemzeti konzultáció kérdőívet postázni és, ha lesz gazdasági növekedés csökkentik a baromfihús áfáját. A magyar külügy tisztában lehetett azzal a ténnyel, hogy hónapokon belül elérik az országhatárt menekültek nagyobb csoportjai. A kérdés inkább az lehetett, hogyan tud és tud-e a nagyon nem népszerű Orbán-kormány politikai tőkét kovácsolni a menekülthelyzet kezeléséből. Orbán Viktor március 18-án Debrecenben úgy fogalmazott: "Brüsszel azt akarja, hogy aki idejön, maradjon itt, sőt, még többen jöjjenek, mi azt akarjuk, hogy ne jöjjenek már többen, és akik itt vannak, menjenek haza". És nulla toleranciát hirdetett a "gazdasági menekültekkel" szemben.

Azok, aki két bőrönddel, mindenüket hátrahagyva, gyerekekkel érkeztek Magyarországra, mi alapján tekinthetők gazdasági menekültnek? Munkért jöttek? Szerepel akár a rövidtávú terveik között is az, hogy letelepednének Magyarországon? Nem! Ők csak tranzitországként tekintenek a mi országunkra. Belegondolt abba bárki is, hogy ugyan mi a csudáért maradna bárki is egy olyan helyen, ahol zsigerből gyűlölik őket?
Mi érdeke fűződne a maradásért?
Lehet hallani olyan esetről, amikor egy magyar munkavállaló ezért nem kapott munkát, mert egy menekült gyorsabb volt és betöltötte az állást?
A kék óriásplakátok magyarul íródtak, komolyan gondolja azt bárki is, hogy a rajta lévő feliratok a menekülteknek szóltak? Nem, minden gyűlöletkeltő felirat nekünk, magyaroknak szólt és szól. Gyűlöljük őket, a többivel ne foglalkozzunk!

Ön ezt el tudja olvasni, érti a következő sort?

وهنغاريا، والبشر الهنغاري

A google fordítója szerint: "Magyarország a magyar embereké"

Ha akarja, fordítsa le a többi kék-plakátot is. Ha nem értette az arab szöveget, akkor mégegyszer a kérdés: kinek szól a kék-plakátokon az üzenet? Nekik vagy nekünk?

Van olyan hitelt érdemlő hír, hogy menekültek csoportja inzultált volna magyarokat?

Volt egy incidens a debreceni menekülttáborban, "17 órakor Demeter Erika, a megyei főkapitányság sajtóreferense munkatársunknak elmondta, hogy a rendbontás valójában két menekült konfliktusából indult, amihez azután számosan csatlakoztak a tábor lakói közül. A sajtóreferens cáfolta, hogy személyi sérülés vagy halál történt volna, amint az egyes portálokon napvilágot látott. Hivatalosan is megerősítette azt az értesülésünket, hogy a menekültek egy csoportja délután lezárta a 471-es főút városba bevezető szakaszát, kukát gyújtogattak és járműveket dobáltak meg." Persze meg lehet ezt írni jóval drámaibban is: "Törzsi dühöngés a debreceni menekülttábor környékén, felfegyverzett vadak tucatjai támadtak az arra járó autósokra". Csoda, ha pattanásig feszült a légkör egy olyan helyen, ahol 800 ember helyett 1600 van?
Azután az alfahir.hu sztorija a bicskei Tescóban a késelésről: "A rendőrség közölte, hogy a lap az ő megkérdezésük nélkül, valótlanul állították ezt. Ezzel szemben a valóság az, hogy a külföldi férfi senkivel szemben nem lépett fel támadólag, zavart viselkedése miatt vele szemben a rendőrök biztonsági intézkedést alkalmaztak. Sőt, a médiatartalom-szolgáltató órákkal később frissítette a hírét, amelyben a rendőrség tájékoztatását torzítva, valótlanul, hangulatkeltő módon közölte – írja a police.hu, ami szerint a privatkopo.hu a történtekkel kapcsolatban egyszer sem kérdezte meg a rendőrséget." (via 444)

Érdemes beleolvasni: Egy bicskei raszta levele a menekültekről

Vagy olyan, amikor szabad vásárt csináltak volna egy élelmiszerboltban?

“Menj haza, te koszos fekete” - Bartók Béla rokonát inzultálták egy boltban, ahol rasszista kijelentéseket tettek Mamah Máriára, fejenként 1000 forintot kértek a menekültektől mobiltelefonjaik feltöltéséért - írta meg a Cink.

Volt vagy olyan hír, hogy akár egy menkült is felemelte volna a szavát mondjuk azért, hogy nem gyakorolhatja szabadon a vallását? Trendi szidni az Iszlámot, mert aki Allahban hisz, az csak terrorsita lehet, és a menekültek terroristák és mindet gyűlölni kell és rettegjünk tőlük.

Az imént volt a 444-en egy képes beszámoló a Keleti pályaudvarról. Nézzék meg és utána alkossanak véleményt.

A Fidesz tipikusan jogász-kormány. Ha kialakul egy helyzet, mert az élet már csak olyan, hogy szinte mindig helyzet van - és annak az adott a helyzetnek a megoldására nincs hatályos jogszabály, akkor két verzió lehet. Vagy nem foglalkoznak a problémával vagy bősz törvénykezésbe kezdenek és a gyakorlati szempontokat figyelmen kívül hagyva elméleti megoldást hoznak. Életképtelen! A Fidesz képtelen válságot kezelni. Ahhoz nagyon ért, hogy különböző kommunikációs csatornákon keresztül zavart keltsen, és imád rendpárti dicsfényben fürdeni, de megoldásra képtelen. Olyan magyar emberek alkotnak kormányzati kasztot, akik fittyet hánynak a társadalmi szükségletekre.

Emlékeznek 2013. március 15-re? A havazás és a viharos szél miatt a fél ország lebénult március 15-én. Több ezer jármű akadt el, hárman meghaltak. Aznap délután az osztrákok kérés nélkül öt hókotró járművet állítottak készenlétbe, hatodikként pedig, egy speciális hómarót adott az ASFINAG ahhoz a konvojhoz, amelyet az Osztrák Vöröskereszt készült indítani kora délután az M1-es autópályán elakadt autósok megsegítésére. Akkor a magyar belügynek egy sms-re futotta, amely később mémként égett be a köztudtaba - de ez már csak történelem. A segítségen van a hangsúly, semmi több.
2015. május 22-éig 46 774 menedékjogi kérelmet nyújtottak be, ebből 24 065-öt koszovói, 9628-at afgán, 5567-et szíriai állampolgár. Az újabb teljesen értelmetlen nemzeti konzultáció helyett a kormány kutya kötelessége lett volna végigtárgyalni azt uniós szinten, hogyha megérkezik a menekülthullám, akkor milyen lehetőségei lesznek Magyarországnak a probléma kezelésére. 2015 elején mintegy 19 ezer menedékjogi kérelemről tudott a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal főigazgatója. Végh Zsuzsanna közölte: 2012-ben 2157 menedékjogi kérelmet nyújtottak be, 2013-ban 18 900-at, tavaly pedig 42 777-et, a növekedés mértéke még a hatóságot is meglepte. A tavalyi menedékkérelmekről szólva azt mondta, a növekedés nem az év elején kezdődött, hanem nyáron, és az év utolsó hónapjaiban volt igazán jelentős; novemberben 9 ezer, decemberben 13 ezer kérelmezőt regisztráltak, az idén pedig már több mint háromezret. A KSH menekültekkel kapcsolatos adatait ide kattintva nézheti meg (3. oldaltól olvashatóak a magyar adatok - a szerk.).

És itt jön be a politikai tőkekovácsolás.

Nem tudok jobb szót a Fidesz kormányzására a botrányosnál. A választásokat 2/3-os többséggel nyerték, a menekültkérdés szempontjából teljes mindegy a hogyan. Kevesen vannak, vagy ahogy Orbán Viktor fogalmazna, nem elegen. Nem egy olyan fideszes önkormányzat van, ahol képtelenek helyből feltölteni a stábjukat. Ha most vasárnap vagy fél év múlva vagy fél évvel ezelőtt lettek/lennének a választások, borítékolható lenne a totális kudarc. Vannak a ballibek, a lipsik és a baloldaliak, akiket egyszerűen csak lekommunistáznak, vagy a mondat első felében leírtak szerint hívnak. A Fidesz erről az oldalról nem tud szavazókat szerezni, a KDNP-t, mint pártot már régen megszalámizták. Marad a Jobbik tábora. A Jobbik választói mély érzésű, a hazájukat, annak múltját és tradícióit szerető és őrző emberek. Akiket a párt ezekkel az értékekkel és értékrenddel fog meg, csak az a fene nagy kirekesztő és idegengyűlölő politika ne lenne mellette. A Fidesz a menekültellenességgel elérte a Jobbik szavazóit, ha ügyesek, akkor nem csak elérik majd, hanem meg is tartják a frissen jött szavazókat. Ja, hogy egy jobbikos sosem fog a Fideszre szavazni? Ezt a kérdést korai lenne ma megválaszolni. Vona Gábor azért tűnik sokak szemében hitelesnek, mert még nem kormányzott, a többiek meg nem bíznak benne. De erre térjünk majd vissza egy Jobbik-kormányzás után.

A fentiek tükrében, aki ennyire gyűlöl, hová fog szavazni? Fideszre vagy Jobbikra?

A külföldi sajtó tele van Magyarországgal, de ismét nem olyan hírrel, hogy lemondott a közlekedésért felelős miniszter/államtitkár/miniszteri biztos vagy valaki, mert késik a 44 milliárdos (vagy 26) esztergomi vonat, hanem a kialakult menekülthelyzet miatt. A menekült helyzet azért ilyen, mert így alakították. Három napja Merkel azt mondta, "Ha nem sikerül igazságosan elosztanunk a menekülteket, Schengen kérdése sokaknál a tárgyalóasztalra kerülhet".

"Nem akarom túldramatizálni a fejleményeket, de mindenki tudja, mit jelentene, ha kidobnának Schengenből, amit egyébként egyedül is kiérdemelhetünk, ha más országok sorban megtörnek Merkel akarata előtt. Kallódás, gyorsuló hanyatlás, esetleg orosz gyámság. Sok víz le fog még folyni addig a Dunán, de Orbánnak sajnos sikerült olyan belpolitikai helyzetbe lavíroznia magát a Jobbikkal konkurálva, hogy nehezen tudná arcvesztés nélkül megadni, amit Merkel kér. Ez a menekültügy annyiban hasonlít Trianon két világháború közötti, a politikai társadalom egészén átjáró szellemére, hogy aki egyszer beleállt, nagy csinnadrattával belevitte a híveit, és visszavonhatatlanul a menekültek/migránsok távol tartásával azonosítja a nemzeti érdeket meg a saját "magyarságát", annak ki kell tartania mellette, akár a nemzet válságba taszítása árán is."(via hafr)

(Címlap: Orbán Viktor a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában 2015. április 24-én Forrás: Hír TV)

Büki Ervin

4 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://civilhetes.blog.hu/api/trackback/id/tr107756242

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Fejfedőhiány 2015.09.03. 12:24:30

Már megint nincs fejfedő a rohadék, rasszista, cigány Orbánon! Hogy is  lenne rajta, ha egyszer nem ismeri az európai etikettet, mert cigányok és büdös parasztok voltak az ősei, nem V. kerületi kiművelt balliba emberfők, így nem volt ki megtanítsa nek...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@maxval bircaman megbízott szerkesztő:
Tipp: pl. benned.

Persze ha magad által is tudottan és hirdetetten autista vagy, akkor legalább pont az emóciók ügyében az értelmeddel kussoltathatnád magad, nem? Néha - néha. Mutatván, hogy van azért benned nyomokban ember is, nem csak bárgyú gépelőmasina. Ha máskor nem is - legalább akkor, amikor számodra elérhetetlen tartományokat kéne érezned... Név szerint: szeretet-gyűlölet.

Akad azért másik megoldás is: dehogy vagy te beteg - szimplán "csak" féreg...

Tied a választás.
@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Abszolute igaz, magam is látom, benned csak keresztényi illiberális szeretet van! Mint Erdő Péterben!
süti beállítások módosítása