HTML

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

Mindazok számára, akik most kezdik életüket egyetemistaként, főiskolásként, nem árt tisztában lenni néhány olyan trükkel, melyek segítségével komolyabb összegeket is meg lehet spórolni, ráadásul az önsanyargatást és a nélkülözést elkerülve.

Ösztöndíjak, pályázatok

Érdemes azonnal felmérni, hogy milyen pályázati lehetőségekkel, ösztöndíjakkal kecsegtet az adott intézmény, vagy épp az állam. Az első félévben tanulmányi ösztöndíjat még nem kaphatsz, de teljesítményed alapján a következőben már igen. A szociális ösztöndíjak kiírását is érdemes figyelni.

Az antikváriumok világa

Ha tankönyvre van szükséged, keresd fel a karodnak otthont adó épülethez legközelebb eső antikváriumokat. Ugyanakkor a szakos, internetes közösségi csoportokba regisztrálva is informálódhatsz használt könyvekről és forrásokról.
Csak utolsó esetben fordulj a könyvesbolthoz, ha spórolni szeretnél!

Ne halmozz tárgyakat!

Ha szép lassan összegyűlik néhány olyan holmi az albérletben, vagy a kollégiumi szobában, amit biztosan nem fogsz már használni, dobd fel őket az internet megfelelő aukciós oldalaira, vagy cserebere portáljaira és inkább keresd vissza egykori áruk egy részét, vagy szerezz helyettük valami hasznosat!

Egyél finomat, kevés pénzért!

Minden campus közelében található egy tucat olyan étterem és kifőzde, mely kedvező áron kínál nagy választékban, nagyszerű kajákat.
Ugyanakkor, ha úgy érzed, és időt is tudsz rá szakítani, főzz! Az internet megint csak felbecsülhetetlen tárháza az olyan recepteknek, melyek segítségével minimális alapanyagból remek fogásokat készíthetsz.

Jegyezd kiadásaid!

Nem kell mániákussá válni, de nem árt, ha az ember tudja, hogy mire költötte a pénzét az előző hónapban. Ha vezeted a bevételeket és a kiadásokat is egy füzetbe, hamar rájössz, hogy hol lehet még spórolni, illetve mely területek kapcsán engedhetsz meg magadnak egy kicsit többet.

És ne feledd! A spórolás lényege nem a zsugori pénzhalmozás, hanem annak előfeltétele, hogy több maradjon arra, amit igazán szeretnél.

 

(Címlap Fotó: pixabay.com)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://civilhetes.blog.hu/api/trackback/id/tr27758290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása