HTML

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Friss topikok

Harrach: „gondolom ez életforma kérdése”

A királyi televízió kegyetlen kemény kérdésére, amely így szólt: „a gyerekek egy része nem azért megy be reggeli nélkül az iskolába, mert a szülők nem tudják neki előkészíteni, vagy csomagolni, hanem egyszerűen nem éhes”, Harrach válasza: „gondolom ez életforma kérdése”.

201106010858_harrach_peter.jpg

Az ujjaimat a düh vezérli, lehet sajtóper lesz belőle, de ezt az égbekiáltó arcátlan nagyképű, mindenkit lenéző, brutális nagyképűséget nem tudom elfogadni. Mit keres egy ilyen ember, egy nem létező párt, a szememben már nem létező, vezető embere, a Magyar  Parlamentben, ezzel a mentalitással, ezzel az érzelmi kultúrával? Szégyen, hogy oda meri írni a neve után, hogy kereszténydemokrata, az ilyen nem kereszténydemokrata, hanem egy öntelt szenilis vénember, aki nem jár az utcán, nem találkozik az utca emberével, akinek autó van a segge alatt és abból kitekintve nem gondol másra csak a havi tiszteletdíjára.

Az ilyen ember, hogy tudja megölelni tiszta lelkiismerettel az unokáját, mit érez. Látott-e már valaha olyan 13 éves gyereket, aki a születésnapján a tortára nézve elsírta magát, mert úgy nőtt fel, hogy sosem jutott az asztalukra még egy jelképes sütemény sem. A rántott húsát félbe kellett vágni, mert nem volt képes megenni, mert a gyomra a napi egyszeri evéstől összeszűkült!

Lehet most cigányozni, meg egyebet, a konkrét esetben a gyerek fél-cigány volt, de ugyan így el kellett vágni a román és magyar nemzetiségű gyerek húsát is, ugyanabból az okból!

Hogyan tud egy ilyen ember Jézushoz imádkozni, egyetlen gesztust tenni? Az Ő imája egyes szám első személyben szól, adj istenem erőt, egészséget, hogy még sokáig szorongathassam a népet és az ezért járó fizetésem rendben átutalják!

Szégyen öntse el az arcát, amikor karácsonykor meggyújtja a gyertyát és jusson eszébe, hogy százezreknek nem jut rendes étel, pontosan az ilyen buta öntelt vezetők miatt!

Ferenc Pápa egyetlen gondolatával, tettével nem találkozik az ilyen cselekedet. Harrach úgy, ahogy nem érti a politikát, Európát, ugyan úgy nem érti a kereszténység küldetését a világban.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://civilhetes.blog.hu/api/trackback/id/tr786955183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Én is így voltam ezzel. Reggelente nem bírtam ennek kisdiákként.
süti beállítások módosítása