HTML

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Friss topikok

Erdőt sokkal jobban érdekeli a Pannonhalmán felszolgált Márton napi liba, mint az egyszerű keresztények nyomorból jövő imája.

Erdő Péter eltévedt, a bíborosi 7-es BMW sötétített üvege, a kocsi zajszűrése, a püspöki palota hivalkodó csendje nem teszi lehetővé, hogy hallja és így meg is értse azt a világot, amiben él. Sokkal jobban érdekeli a Pannonhalmán a Márton – napi liba, mint az egyszerű keresztények nyomorból jövő imája.
Erdő behódolt Orbánnak,( akit ugyan egy református lát el tanáccsal ) engedi, hogy Kis Rigó püspök részt vegyen abban az orbitális pazarlásban, amit stadionépítésnek hívnak.

Ennek a tetejébe érkezik az ókonzervatív hozzáállás,(ami híven tükrözi Orbán világát), ami többek között kiáll a házasság felbonthatatlansága mellett (az elváltak és újraházasodottak problémáját egyházjogi kiskapukon keresztül oldaná meg), elítéli az abortuszt, valamint elutasítja,, hogy a társadalom bármiféle nyomást gyakoroljon a püspökökre a homoszexualitás témakörében.

Mind eközben az osztrákok 96 százaléka az egyház teljes értékű tagjának tekintené az elváltakat, 71 százalék még az azonos neműek kapcsolatát is elfogadná, a fogamzásgátlást pedig világszerte a katolikusok 78 százaléka támogatja. Jellemző módon a demokratikus országokban szeretnének a hívek alkalmazkodóbb egyházat, míg máshol – jellemzően Dél-Amerikában – az emberekben fel sem merül, hogy változhat az egyház hozzáállása, és ezért teljesen elfordulnak a vallási intézményektől.

Azt, hogy az idei zsinatnak, - ahol Erdőt a pápa helyre tette -, mekkora a jelentősége, már jelezte, hogy a Vatikánban komoly tisztséget betöltő lengyel pap egy nappal a tanácskozás megkezdése előtt vallotta be, hogy homoszexuális. Krysztof Olaf Charamsa azt mondta, boldog és büszke meleg, és azt szeretné, ha a katolikus egyház álláspontja megváltozna a homoszexualitásról. A papot a coming out után azonnal megfosztották minden vatikáni tisztségétől – ami az egyházon belüli komoly feszültségekre utal.

Vajon miért ellenzi Erdő a társadalom megnyilvánulását az egyházi homoszexualitással kapcsolatban?

Vajon miért nincsenek a pedofil és más szexuális aberrációval papnak felszenteltek a rendőrségeken, ügyészségeken, amennyiben cselekvően megélték az aberrációjukat. Magyarországon a lakósághoz képest százalékos arányban pontosan annyi bűncselekményt követtek el a papok, mint bárhol a világban csak nálunk az egyház és a papok nem Jézus hitéhez és hitvallásához, nem a pápa gondolatvilágához, hanem egymáshoz hűek.

 

(Címlap: Forrás: hidlap.hu)

 

Büki Ervin

12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://civilhetes.blog.hu/api/trackback/id/tr58047210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"71 százalék még az azonos neműek kapcsolatát is elfogadná"

Igen, 71 % nem keresztény.

De miért kéne, hogy ez érdekelje a keresztényeket?
"máshol – jellemzően Dél-Amerikában – az emberekben fel sem merül, hogy változhat az egyház hozzáállása, és ezért teljesen elfordulnak a vallási intézményektől"

A tények mást mutatnak. Pont Dél-Amerika sokkal keresztényebb, mint Európa-
"Krysztof Olaf Charamsa azt mondta, boldog és büszke meleg, és azt szeretné, ha a katolikus egyház álláspontja megváltozna a homoszexualitásról."

Magyarul: Charamsa alvó ateista ügyynök volt eddig.

"A papot a coming out után azonnal megfosztották minden vatikáni tisztségétől – ami az egyházon belüli komoly feszültségekre utal."

Az vallana komoly feszültségekre, ha nem fosztották volna meg tisztségétől.
"Vajon miért nincsenek a pedofil és más szexuális aberrációval papnak felszenteltek a rendőrségeken, ügyészségeken, amennyiben cselekvően megélték az aberrációjukat."

Mert a homokos, pedó és más nemi tévelygésben élő pappal szemben az első lépés mindig a megbocsátás, hogy a tévedésbe esett ember kapjon még egy esélyt.
"nálunk az egyház és a papok nem Jézus hitéhez és hitvallásához, nem a pápa gondolatvilágához, hanem egymáshoz hűek"

Nem lehet egyszerre a homofób Jézushoz és a homoklobbista római pápához hűnek lenni. Ez fogalmi képtelenség.
@János Árki:

Mi a vicces ebben? Ez a keresztény viselkedés. A bűnös felebarátunkat nem rohanunk feljelenteni, hanem igyekszünk rábírni mondja nemet a bűnnek.
süti beállítások módosítása