HTML

Naptár

július 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Friss topikok

Sok vita folyik arról, kinek az ünnepe jön el karácsonykor? Keresztény ünnep? Tilos-e muzulmánnak ezt megünnepelni? Bálványimádók-e a keresztények és ez az egész cécó a bálványimádás része-e? Ezek a magasröptű diskurzusok mennek ilyenkor ahelyett, hogy felfognánk, mit akar isten velünk.

A muszlim hitvallás szerint (már aki ismeri és komolyan veszi) egy Isten van és egy vallás, aminek neve Iszlám. Az Iszlám megbékélést jelent az egy Istenben, amit Mózes éppúgy hirdetett, mint Jézus és Mohamed (béke reá). Így nincs zsidó vallás, keresztény vallás, hanem csak egy vallás van, amin belül van zsidó rendtartás és keresztény rendtartás. A rendtartás arabul Shariya. Tehát ez a szó nem kéz és láblevágást jelent, ahogy ezt ma félreértelmezik. Minden korban és helyen a rendtartás a kor szelleméhez alakul, így követhető csak Isten akarata. Ahogy másképp kell a római kort tanítani az általános iskolában és az egyetemen, az embereket is másképp kell megközelíteni időben és térben. Egy ősemberhez is másképpen kellene szólni és a ma emberéhez is. Azonban az igazság, tehát Isten törvénye, akarata ugyanaz.

Tudom, felvetődik, hogy a zsidók és a keresztények letértek az útról, ezért vált szükségessé Mohammed küldetése, aki lezárta a próféciákat és Isten akaratát egyértelművé tette.

„Ma kiteljesítettem nektek a vallást, teljessé téve számotokra a kegyelmet Tőlem és megelégüléssel veszem tőletek az Iszlámot vallásként”

(اليوم اكملت لكم دينكم وأتممت عليكم نعمتي ورضيت لكم الاسلام دينا , Asztal szura, 4. aya)

Nos, ezt egyesek intelemként veszik és megbélyegzik azokat, akik nem muszlimok. Kezdődnek a bajok, szegregáció és erőszak, ami erőszakot szül. Valóban ezt akarja Allah? De hiszen mi muszlimok is letértünk az Ő útjáról? Milyen jogon merünk másokat megbélyegezni és ítélni felettük? Hiszen az Iszlámból is csak az egyetlen Korán maradt, a többi jórészt hazugság, félremagyarázás és napi politika! Ki az ma, aki azt meri állítani, hogy pontosan tudja Allah akaratát? Szégyen ránk, ha így gondoljuk! Térjünk vissza inkább a Korán eredeti szellemiségéhez, a BÉKE hordozásához, amelyre valójában az igazi DZSIHÁD, a lélek dzsihádja szólít.(Tehát a szó nem szent háborút jelent!!!) Küzdjünk meg az önmagunkon belüli sátánnal, győzzük le felsőrendűségünket, legyünk végre EMBEREK, ahogy voltunk akkor, amikor az Iszlám fénykorát élte, égő fáklyaként szimbolizálva a toleranciát, humanizmust és kultúrát! Az idézett sorokon túl olvassuk tovább Könyvünket:

„Ne vitatkozzatok az Írás Népével, csak azáltal, ami által szebbé, nemesebbé lesztek (mind)”

(لا تجادلوا اهل الكتاب الا بالتي هي احسن , Pók szura, 47. aya)

Ez az igazi üzenet! És ha ezt megértitek, és egy egységgé váltok azokkal, akik az Írás népei közül is felismerik az utat, melyről letértek, akkor a DZSIHÁD egész más dimenziót ölt, mert ez már mindenki dzsihádjává válik egy szebb és jobb világ eljöveteléért!

„Megadtuk Mózesnek a Könyvet és utána prófétákat irányítottunk nyomába. Majd Megadtuk Jézusnak, Mária fiának a bizonyságokat és megtámogattuk őt a Szentlélekkel. De mind ahányszor próféta jött, kiben nem nyugodott lelketek, gőgösek lettetek, egy részüket meghazudtoltátok, más részüket pedig megöltétek”

(لقد اتينا موسى الكتاب وقفينا من بعده بالرسل واتينا عيسى ابن مريم البينات و ايدناه بروح القدس
 أفكلما جاءكم رسول بما لا تهوى انفسكم استكبرتم ففريقا كذبتم و فريقا تقتلون Tehén szura, 88.aya )

Íme! Nem Mózesben és Jézusban keresendő a hiba! Tehát ha most Jézus születését ünneplik testvéreink, akkor ő a mi prófétánk is. Ha pedig valaki csupán a szeretetet, a család együttlétét ünnepli, nem értem, hogy az miért lenne bűn, vagy elítélendő? Mindenki tegyen saját belátása szerint, ünnepeljen, vagy ne, mindegy, de ne ellenségeskedjen, és ne szítson haragot, mert ezzel letér egy útról, amin haladni kellene. Így is eléggé letértünk már, nincs egymás szemére vetni való semmi.

A magam részéről Boldog Karácsonyt és Áldott napokat kívánok mindenkinek

 

Abdel Rahman Mihalffy Sejk Eu.Halal Fatwa Wien

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://civilhetes.blog.hu/api/trackback/id/tr978186214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"Tudom, felvetődik, hogy a zsidók és a keresztények letértek az útról, ezért vált szükségessé Mohammed küldetése, aki lezárta a próféciákat és Isten akaratát egyértelművé tette."
- Miért, nem így volt? Ezt olvastam a Koránban, ettől vált számomra világossá minden félreértés, ami az egyházak között feszül, miközben ugyan arról beszélnek. Ez volt az egyik ihlet is ehhez az íráshoz: magan-galaxis.blog.hu/2014/06/07/tata_es_tomi

Karácsony ünnepe. Két dolog is az ünneplés mellett szól.

Részint, mivel a Korán részét képezi Jézus személye is, így születésének ünnepe a muszlimok számára is ünnep. Tudom, hogy keresztény támadások szerint a Korán nem tiszteli, mert nem messiásnak tartja, a zsidók pedig csökönyösen tagadják küldetését, de a próféta is előkelő tisztség, a vitákat pedig hagyjuk a hétköznapokra. Most az ünnep ideje lesz.

Másrészről a világ zsugorodni látszik. Hallottam már hálaadás ünnepéről is európai kultúrkörben. Arról nem szólt a fáma, hogy az ünnepet ürügynek használták az ünneplésre, vagy ennyire nem tudták, miről is van szó, de a környező társadalom elfogadta. Ha az arab világ vallási tanai nem is emlékeznének meg Jézusról, az sem lehetne ok az ünnetlés tiltására, hiszen nem arról szóltak-e évszázadok erőszakos térítései, hogy a hitet terjesszék? Ha így volt, nem lehetünk gátjai hitünk felismerésen történő terjedésének.

Békés Ünnepeket kívánok!
süti beállítások módosítása