HTML

Naptár

július 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Friss topikok

Várható volt, bekövetkezett: Sümegen nem indult be az oktatás a John Henry Newman Felsőoktatási Képzési Központban. 

Politikai belharc? Szakmán belüli ellehetetlenítés? Lehetne még további kérdések   formájában találgatni, de nem érdemes. Ugyanis az oktatásügyben tapasztalt káosz miért pont Sümeget kerülte volna el? 

Idén január 20-án kezdődött a kusza történet. Ekkor vette nyilvántartásba az oktatási hivatal a sümegi John Henry Newman Közösségi Felsőoktatási Képzési Központot (KFKK). Majd megkapták a működési engedélyt is. Ez a szeptemberi tanévkezdéshez elég késői időpontnak tűnt. Miért csak idén? A CIVILHETES kérdésére Kertész-Bakos Ferenc, az intézmény szenátusának vezetője elmondta, előbb nem lehetett, mert az oktatási törvényhez 2015 novemberében alkották meg a rendeletet, és csak ekkortól indulhatott meg a folyamat.

A történet tehát itt kezdődött és úgy volt, hogy idén szeptembertől gazdálkodás és menedzsementet, illetve kereskedelem és marketinget tanítanak majd. A Balog Zoltán vezette Emmi tehát az év elején hitelesítette, hogy ősztől már indulhat is a tanítás a sümegi John Henry Newman Közösségi Felsőktatási Képzési Központban. Csakhogy. A mai napig nem tisztázódott egy sor olyan dolog, amely a törvényes működést indokolta volna.

A sümegi John Henry Newman Közösségi Felsőoktatási Képzési Központ úgy jött létre, hogy a pécsi Kárpát-medencei Jövő Egyetem Egyesület Nonprofit Kft. a sümegi önkormányzattól ingatlan használatbavételi engedélyt kapott 10 évre, felsőoktatási képzési központ működtetésére. A közösségi felsőoktatási képzési központ működtetéséhez ugyanis ez a feltétel feltétlenül szükséges. Azért, mert az Oktatási Hivatal a jogszabályi előírások alapján csak így minősítheti át a Kft.-t képzési központtá.

Az országos sajtóban sorra jelentek meg a cikkek a sümegi botránnyal kapcsolatban, majd elhalni látszott az érdeklődés. Most nagy a csend, nem tudni mi a helyzet. A legbiztosabb állítás az, hogy se oktatás, se tisztánlátás. Ezért a  CIVILHETES az Oktatási Hivatalhoz fordult az üggyel kapcsolatban. A következő választ kapta a szerkesztőségünk:

"Megkeresésével kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy az Oktatási Hivatal nyilvántartásának mai állapota szerint a John Henry Newman Oktatási Központ Korlátolt Felelősségű Társaság szerepel a nyilvántartott, működési engedéllyel rendelkező közösségi felsőoktatási képzési központok között.

A Hivatal ugyanakkor értesült olyan információkról, amelyek szükségessé tehetik a közösségi felsőoktatási képzési központ működéséhez szükséges, jogszabályban előírt feltételek fennállásának vizsgálatát az erre irányadó hatósági eljárás keretein belül. Jelenleg tart a szükséges információk gyűjtése, feldolgozása.

 Ennél több felvilágosítással jelenleg sajnos nem tudunk szolgálni, tekintettel arra, hogy ezen ügyben lezárult működésiengedély-felülvizsgálati eljárásról nem beszélhetünk, változás az Oktatási Hivatal nyilvántartásában pedig csakis egy jogerősen lezárult eljárást követően állhat be. Reméljük, válaszunkkal segítségére lehettünk!

OKTATÁSI HIVATAL - Kommunikációs Osztály"

Vagyis a hivatal értesült olyan információkról, amelyek szükségessé tehetik az KFKK működéséhez szükséges, jogszabályban előírt feltételek fennállásának vizsgálatát. Ez is igen kései reagálásnak tűnik, hiszen a sajtó is tele volt azzal: az intézmény háttere zavaros, szellemi atyja egy korábban politikusok kamudiploma-botrányairól elhíresült férfi, Kertész-Bakos Ferenc.

A CIVILHETES egyes forrásai szerint  politikai belharcok is folynak. Itt jönnek képbe a Matolcsy György által elnökölt Magyar Nemzeti Bank (MNB) alapítványainak pályázatai. Az MNB által működtetett alapítványok kapcsán országos botrány kerekedett, kormánykörökben is többen kiakadtak, Matolcsy ,,ténykedését" nem kísérte vastaps. A sümegi John Newman 3 tenderen is nyert. A John Newman vezetői ellen feljelentés született sikkasztás gyanúja miatt, és a pályázati pénzek elköltésével kapcsolatban is vizsgálatot sürgettek. A könyvvizsgáló rendben talált mindent - mondta a CIVILHETES-nek Kertész-Bakos Ferenc, aki hozzátette: az MNB három pályázatával kapcsolatban pedig maga a kiíró állapította meg, hogy arra költötték a pénzt, amire adták. Azonban információink szerint jelenleg is folyik a rendőrségi vizsgálat.


Az el nem indult felnőttképzés helyszíne Sümegen

Más feltételezések szerint a főiskola magának próbálja megkaparintani az önkormányzattól kapott épületeket. Ugyanakkor Kertész-Bakos Ferenc a CIVILHETES-nek elmondta: visszaadták az önkormányzatnak az épületek működtetési jogát, ezzel is mutatván a kompromisszumot, azt, hogy számukra a képzés beindítása a fontos, nem pedig az, hogy ki az üzemeltető. Itt is furcsa ellentmondások vannak. Helyi információink szerint ugyanis Kertész-Bakos Ferenc még most is magáncélra használja az épületet.

A sümegi polgármester pedig közölte: augusztus 25-ei hatállyal, rendkívüli felmondással megszüntették az ingatlanhasználati  szerződést a Kft.-vel, mert nem fizették a rezsit. Korábban - még júliusban - felszámolási eljárást is kezdeményeztek, miután a bérlő nem fizette ki az épület felújításási költségét az önkormányzat cégének. Ennek állítólag semmi hivatalos nyoma nincs. A polgármester a helyi újságban azt nyilatkozta: semmiféle viszonyt nem akarnak folytatni a John Newman-nel.

Ezzel kapcsolatban felmerülnek a kérdések:

Miért van kint az épületen a működési engedélyen alapuló névtábla?

Milyen jogalapon lakik Kertész-Bakos Ferenc az épületben, amelyet állítólag az önkormányzat visszavett?

Az épületből miért költöztették ki a szavazókört, ha az önkormányzat visszakapta a működési jogot?

A miértekre azért is kellenének a válaszok, mert a információink szerint a polgármester más szereplőkkel képzeli el a jövőt. Információink szerint van olyan érdekkör is, amely a Tatabányai Modern Tudományok Főiskolája és a Budapesti Harsányi János Főiskola együttműködése alapján létrejött Edutus főiskola tananyagát szeretné viszontlátni a sümegi oktatásban. Ugyanakkor jogszerűen nem lehet elindítani ugyanarra az épületre egy új üzemeeltető kft.-vel egy új közösségi felsőoktatási képzési központ létesítését. A polgármester szerint ez az eljárás megindult, benyújtják a kérelmet az Oktatási Hivatalhoz.

A történet persze itt is tele van ellentmondásokkal. A polgármester közelmúltban tett közleménye szerint szeptember 30.-áig minden szükséges engedély a birtokukban lesz. Ezért az általános felvételi eljárásban az új KFKK-nak lehetősége nyílik a 2017 szeptemberi képzés megindítására. A jelenlegi helyzet azonban az: az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint a Sümegen nyilvántartott és működési engedéllyel rendelkező KFKK a John Newman. Ennek következtében az Oktatási Hivatalhoz jogszerűen nem lehetett benyújtani egy új KFKK működési engedélyének kérelmét, ezért szeptember 30-áig az engedély sem volt kiadható.

Az eddigiekben is átláthatatlan és jogilag is lehetetlennek tűnő helyzetet tovább fokozza az a tény: ezen a héten a John Henry Newman KFKK hivatalos honlapján bejelentették, miszerint hamarosan informatikai képzést indítanak. Abban az épületben, amit a polgármester szerint visszavett az önkormányzat.

A polgármester ingatlan visszavételre tett közleményét cáfolni látszik az a tény is, hogy a Veszprémi Törvényszék cégbírósági adatai szerint is a John Henry Newman KFKK van bejegyezve a Kossuth utca 2 szám alá.

A polgármester a megyei lapnak is nyilatkozott: "Elhárult az utolsó akadály, szeptember 10-én az önkormányzati épületek újra a birtokunkba kerültek, így nincs akadálya az új partnerrel kötendő szerződés előtt".

Ami az új partnert, az Edutus-t illeti, jelen helyzet szerint a honlapján nem található, hogy Sümegen indítanának képzést. Pedig ez elég jelentős dolog ahhoz, hogy közzé tegyék. Valamint: az előzőek tükrében nehéz elképzelni, hogy az engedélyek renben lennének.

Talán nem is az oktatás a fontos ebben az ügyben? Ingatlanok, pályázati pénzek, érdekkörök. Ez az egyre sötétedő árnyék terül szét az ügy mögött. 

Címkék: oktatás felnőtt képzés Sümeg John Henry Newman Felsőoktatási Képzési Központ

1 komment

Különleges helye ez Esztergomnak, több okból is.

Csak onnan mesélem a történetet, mióta itt lakom. Kisebb megszakításokkal 1980 óta, ezért mondhatom, hogy régóta. Ezalatt az idő alatt a világ jócskán megváltozott. A csendes lakótelepi utcán keresztül felépítették a magyar autóipar egyik pillérét, a Suzuki gyárat. Az itt élő emberek megszokták a zajt és a port, amit az átmenő forgalom okoz éjjel-nappal. Ezzel és a vasúttal kelnek és fekszenek.

Gyerekkoromban a szovjet katonák furikázták erre a harckocsikat, azután kivonultak, de a vasút mindig is hangos volt. Nem kívánom senkinek, hogy egy depressziós őszi reggelen arra ébredjen, hogy 6 óra körül az üres vagonokba daruznak jó nagy és nehéz fatönköket. A farakodás szezonban este 10 óráig tart.

Van a házak mögött betonüzem is, olykor erre járnak a nagy, soktengelyes betonkeverők is. Valamiért a Suzuki munkásait szállító autóbuszok is a házak alatt mennek el, hiába épült több éves, nehéz szüléssel egy másik út, amely nem érintené a lakótelepet. Néha már arra gondolok, hogy azért nem arra járnak, mert akkor olyan útvonalat érintenek, ahol olyan emberek lakhatnak, akik nem örülnének ennek. Apropó, van az autógyárnak másik bejárata is, ami nem egy lakótelepen átvezető útra nyílik, miért nem azt használják?

Reggel, 5:20...

Hétköznap, éjfél után - Fejhallgatón keresztül hallani az utca zaját.

Megszokták a távfűtés örömeit is az itt élők, az idő múlásával egyre gyakoribbá váló csőtöréseket, azt, hogy időről-időre feltúrják azt a kis zöldet, ami a panelok között van vagy hetekig gödröt kell kerülgetni az utcán.

Azt is szó nélkül eltűrték, hogy a kis lakásaik köré egy komplett ipari park épült.

Elfogadják, hogy választások előtt vagy után játszótér épül és a körzetnek szokás szerint olyan képviselőnek adnak bizalmat, akit rájuk ültetnek, még véletlenül sem maguk közül választanak. Talán egyszer, tán' 2019-ben ez is megváltozik.

Így hallatszik egy péntek délután, a csukott ablakon keresztül...

Életképtelen és tehetségtelen képviselők

Az előző képviselőt is a Fideszből választották, a mostani eredendően KDNP-s és nem ebben a körzetben lakik. Egymás közt szólva, nem biztos, hogy tudna közöttünk élni, mert életének nagy részét esztergomi viszonylatban tőlünk nagyon-nagyon messze, a csendes, "polgári" kertes-házas övezetben tengette.


Az utca,  ahol a jelenlegi képviselő nevelkedett. Ezen a környéken azért is szólnak egymásnak az emberek, ha a szomszéd kutyája ugat...

Még megrémülne attól, amikor az éjszaka közepén betolnak pár száz darab Suzukit és csikorogva megáll a szerelvény a vasútállomáson. Lehet, nem tudná másnap tisztességgel, kipihenten elvégezni a dolgát, mert a MÁV M41-es sorozatú dízelmozdonyait szinte egész éjjel járatják, mert a nekünk járó Desiro motorvonatokat elvitték a Balatonra - kis öröm az ürömben, hogy csak hétköznap.

Az is megérne egy misét, hogy mikor végeztek ezen a környéken utoljára zajszintmérést? Amikor a Suzukikat tologatják vagy járatják a mozdonyokat, nem hallani a tévét.

Nem a személyeskedés miatt, de meggyőződésem, hogy sokan, akik itt laknak, nem is tudják a képviselőjük nevét, dr. Szerencsés Gergelyét. Megértést és segítséget nem nagyon várhatunk tőle, de ígéretet bármennyit. Ha szeretnek olyan emberrel beszélgetni, aki még akkor sem néz a szemükbe, amikor kérdeznek tőle, akkor keressék őt bátran a fogadóóráján. Elődjéről, a szintén nagy tudású Pál Györgyről inkább nem írnék semmit.

Az egészben az a legszánalmasabb, hogy emberi sorsok dőlnek el úgy rossz döntések miatt, hogy a körzet képviselője csak mintákat vesz az itt történtekből, tőle teljesen függetlenül, nulla ráhatással történik majdnem minden. Ehhez tessék tapsolni! Azért írom, hogy majdnem minden, mert egyszer megkérdezte tőlem, hogy milyen fákat ültessen ide.

Megszokták a házukkal szemben lévő "klubbot", ahol havonta egyszer éjjelig tartott a buli, máskor csak hétvégén hallgatta jó hangosan a zenegépet a kulturizáló és lerészegedő törzsvendégsereg. Bár, amióta kormányunk eldöntötte, hogy folytatódik a lakók ablaka alatt a vasút villamosítása, néhányak bánatára örökre lakat került e becses közösségi helyre. Kivétel a ma este, mert pár fiatal megszerezte a hely kulcsát, úgyhogy ma este az ablakom alatt fognak önfeledten szórakozni.

Ma arra értem haza, hogy továbbra is aprítják a vasútépítés miatt kivágott fákat, kevéssel 20 óra után hagyták abba. A nyugalmam most az kezdi el zavarni, hogy a fiatalság talált egy konnektort a fentebb említett volt kocsmában és felcsendült a zene. Közben enyhe tűzszag is várt a lakásban, mert valaki a frissen "fátlanított" területen tüzet gyújtott.

Errefelé lazán vesszük a másik jogait, sajnos ebben a jogászállamban nem működik az az alaptézis, hogy "az én szabadságom addig tart, amíg a másikat nem korlátozom". Erre mindenki szarik nagy ívben.

A város túloldaláról idejönnek hangoskodni, az itt élők nem emberek, csak másodrangúak. Különben is, most kaptak új játszóteret, de be lett hazudva néhány új parkolóhely is, úgyhogy kussoljanak.

A város másik végén nem hallatszik semmi abból, amit leírtam.

Gagyi döntések

Az épülő intermodális csomópont helyét is olyanok matekolták ki, akik messze laknak tőle. Tudják kedves döntéshozók azért ide épült annak idején a vasútállomás, mert itt volt a város széle. Közben elég sok ember otthona is itt lett, egyszóval ma már vagy 500 méterrel kijjebb jobb helyen lenne. Nem hiszem el, hogy abból a közel 80 milliárd forintból, amelyből építik a vasutat, nem lehetett volna kijjebb helyezni az egészet. Ha önök valóban felelősen gondolkoznának, oda építették volna az újat. De, ahogy már írtam, ez nem volt szempont a döntés meghozatalakor.

Nesze neked képviseleti demokrácia legalja, ha érti, hogy mondom.

 

Harvay Péter

Címkék: fidesz kdnp önkormányzat képviselő Esztergom dr. szerencsés gergely

Szólj hozzá!

Az egyik országos sportági szövetség nemrég feljelentést tett Polt Péternél a Legfőbb Ügyészség ismeretlen ügyésze/ügyészei ellen, hivatali visszaéléssel folytatólagosan elkövetett bűnsegédlet miatt.

A Magyar Gyorsulási Szövetség (MGYSZ) a Legfőbb Ügyészség ügyészei ellen azért tett feljelentést, mert jogellenes cél elérése érdekében a hivatali kötelezettségét egyenes szándékkal megszegve, a hivatali helyzetét a beosztásukból eredő lehetőségeiket visszaélő módon kihasználva kívánják a Magyar Nemzeti Autósport Szövetséget jogtalan előnyhöz juttatni, az MGYSZ-nek pedig jogtalan hátrányt okozni.

C7: Megkérdeztük az MGYSZ elnököt mire alapozzák a feljelentésüket?

Kurtyán Ferenc elnök elmondta: Elegünk lett abból, hogy ügyészségi segédlet mellett páros lábbal tiporják jogainkat. Akik a technikai sportban jártasak tudják, hogy évek óta küzd az MGYSZ a törvényben biztosított jogainak érvényesítéséért. Beadványainkban kifejezetten felhívtuk a figyelmet arra, hogy az MNASZ 2004-es nyilvántartásba vétele jogellenes és a törvény szerint semmis. Ennek ellenére az ügyészi válasziratok törvényesnek tűnő látszat intézkedésekkel próbálják homályban tartani a jogellenes működést.

Tisztában vagyunk azzal, hogy az MNASZ-ben olyan politikusok töltöttek be tisztséget, mint pl. Rogán Antal, Gyulai Zsolt, Tarlós István. Ettől még nem törvényszerű, hogy a jogellenes működés ellenére kapott támogatások, közpénzek visszafizetésére ne kerüljön sor, hiszen ezt költségvetési csalásnak nevezi a törvény.

Ezzel azt mondja, hogy a felsorolt politikusok tudták, hogy az MNASZ jogellenesen működik?

Kurtyán Ferenc: Persze hogy tudták! Gyulai Zsolt MNASZ elnökként a 2012. október 28-i közgyűlésen saját maga vallotta be, hogy 2004-óta nincs törvényes alapszabályuk, Rogán Antal ekkor elnökségi tag volt. Ezek után nem mondhatja egyikük sem, hogy nem tudtak róla, hiszen jegyzőkönyvbe is foglalták. Mikor kiderült, hogy iratbetekintés során lefényképeztük a jegyzőkönyvet és eljárást kezdeményeztünk, menekült mindenki az MNASZ elnökségből, mint patkányok a süllyedő hajóról. Azonnal lemondott mindenki az elnökségi tagságáról, de ez a tényeken nem változtat.

C7: Mi köze ehhez a Legfőbb Ügyészségnek?

Kurtyán Ferenc: Pusztán annyi, hogy a Kúriának az érvénytelenség jogkövetkezményével kapcsolatban kiadott 1/2010. (VI. 28.) PK. számú véleménye kimondja, hogy az érvénytelenség általános jogkövetkezménye az, hogy az ilyen ügyletre nem lehet jogot alapítani. Ez alapján a bírósági nyilvántartásba vétel, mint joghatás semmisnek minősül, vagyis az MNASZ jogilag nem létező szervezet. Ezt a Legfőbb Ügyészség is pontosan tudja, hiszen olyan jogvégzett szakemberekből áll, akiknek a jogszabályismeret munkaköri kötelesség. Ha ennek ellenére az ügyészség figyelmét elkerülik a tömeges jogsértések, akkor csak egy válasz lehetséges, a hivatali visszaélés.

C7: Jött válasz a feljelentésre a Legfőbb Ügyészségtől?

Kurtyán Ferenc: Természetesen. Első körben 4 nap alatt elutasították azzal, hogy a bűncselekmény gyanúja hiányzik. Vicc az egész. A hivatali visszaélést igazoló iratokat, melyet maga az ügyészség küldött beadványainkra csatoltuk, hátha időközben véletlenül elvesztek. Tisztában vagyok vele, hogy baromi kellemetlen lehet, mikor a hóhért akasztják. de hát ez van. Állítólag még jogállam vagyunk, úgyhogy nem maradhat büntetlen egyetlen bűncselekmény sem.

C7: Akkor megállt az ügy?

Kurtyán Ferenc: Dehogy! Panasszal éltünk, melyet első körben azzal utasítottak el 30 nap múlva, hogy én nem vagyok sértett, így nem élhetek a panasz jogorvoslatával. Vicces nem hogy csak erre tellett? A feljelentés elutasítására csak 4 nap kellett erre az érthetetlen válaszra meg 30 nap. Gondolom törik a fejüket, hogy másszanak ki a kulimászból. Természetesen én is tudom, hogy nem én vagyok a sértett, hanem az MGYSZ, ezért nem én éltem panasszal, hanem a szövetségünk. Az meg bárki számára világos, hogy a nyilvántartásba vételünk papírja nem tudja aláírni sem a feljelentést, sem a panaszt, ahhoz szükség van a szervezet elnökére. Szóval nevetséges és teljesen jogellenes az elutasító határozatuk. 

C7: Hogyan tovább?

Kurtyán Ferenc: Megpanaszoltuk ezt a nonszensz elutasítást. Mármint az MGYSZ. Ha ezt is elutasítják, akkor mindenki számára teljesen világos lesz, hogy nem alaptalan a feljelentés. Van még jogorvoslat, melyet pótmagánvádnak nevez a jogszabály. Élni fogunk vele, ha a nyomozóhatóság nem hajlandó lefolytatni az eljárást, mert számára, vagy esetleg valamely ismert személy számára kellemetlen az ügy. Akkor is érvényt fogunk szerezni törvényes jogainknak, ha feje tetejére áll a Legfőbb Ügyészség a nagy erőlködésben, hogy meggátolja azt. Az Alapvető Jogok Biztosának is megküldtük panaszunkat a teljes iratanyaggal együtt. Minél többen vizsgálódnak az ügyben annál biztosabb, hogy fény derül arra mit takargat, vagy kit véd a Legfőbb Ügyészség.

(A sportszövetségek közötti ellentét még abban az időben kezdődött, amikor Gyurcsány Ferenc sportminiszter volt.)

Szólj hozzá!

Pörögnek az események a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) és a Magyar Gyorsulási Szövetség (MGYSZ) közt dúló háborúban. Egyre több furcsaság lát napvilágot. 

Az MGYSZ elnök szerint lehet hogy hamis az MNASZ 7.Pk.61.419/1996/5. sorszámú végzése. 

C7: Mitől lenne hamis?

Kurtyán: Nem stimmelnek a számok. Mármint az iratok sorszámai. Olyan, mintha utólag gyártott és becsempészett iratok lennének a bírósági nyilvántartásban. A nyilvános iratokba bárki betekinthet, így bárki azt vehet onnan ki amit akar és azt tehet be amit akar.

C7: Ez most komoly?

Kurtyán: Véresen komoly. Gyanús lett nekünk, hogy az MNASZ állítólagos nyilvántartását szentesítő végzés először 2008-körül került elő az ügyészi válasziratokban. Addig csak azt szajkózta az ügyészség, hogy az MNASZ be van jegyezve és minden joggal rendelkezik. Hát ez most jelentősen megkérdőjeleződött, mert az iratszámok nem stimmelnek.

C7: Hamis a végzés száma?

Kurtyán: Ezt nem mondanám. A szám természetesen valódi iratszám. A kérdés csak az, hogy milyen iratnak, vagy végzésnek a száma.

C7: Elmagyarázná ezt közérthetően?

Kurtyán: Természetesen. A sportági szövetség nyilvántartásba vételekor a létrehozók beadják a kérelmüket, mely kérelem sorszámot kap a bíróságtól. A sorszám az előzmény iratok sorszámának a folytatása. Az MNASZ esetében ez az alábbiak szerint kellett volna történjen:

  • Előzményiratuk a 2003-as alapszabály és székhely módosítás végzése7.Pk.61.419/1996/3., így az irat sorszáma 3-as.
  • A nyilvántartás módosítási kérelem beérkezését követően a bíróság a kérelemnek a 4-es sorszámot adja.
  • Ha mindent rendben talál a bíróság, akkor módosítja a nyilvántartást, erről végzésben rendelkezik, melynek sorszáma lesz az 5-ös, vagyis a végzés száma 7.Pk.61.419/1996/5.

Ezzel az a baj, hogy a kérelem után több irat is csatolásra került, sőt hiánypótlásra is sor került. Így már másként festenek a sorszámok:

  • 2003. február 27-i keltezéssel 7.Pk.61.419/1996/3. sorszám alatt végzés született az MNASZ alapszabály és székhely módosításáról. (ez a 3-as sorszámú irat)
  • 2004. március 4-i keltezéssel az MNASZ nyilvántartás módosítási kérelemmel élt. (ez kell legyen a 4-es sorszámú irat)
  • 2004. március 23-án érkeztetett GYISM igazolást küldött a bíróságnak az MNASZ. (ez kell legyen az 5-ös sorszámú irat)
  • 2004. április 16-i keltezéssel hiánypótló végzés lett kibocsátva. (ez kell legyen a 6-os sorszámú irat)
  • 2004. június 15-i keltezéssel az MNASZ megküldte hiánypótlását. (ez kell legyen az 7-es sorszámú irat)
  • 2004. július 6-i keltezéssel alatt végzés került kibocsátásra, mely szerint az MNASZ jellege országos sportági szövetség. (ez kell legyen a 8-as sorszámú irat)

Tehát 7.Pk.61.419/1996/5. sorszám alatt semmi esetre sem lehet nyilvántartást módosító végzés, vagyis hamis irat kerülhetett a nyilvántartott iratok közé. Szerintem valaki kicserélte.

C7: Olyan rég volt, miért érdeke ez bárkinek is?

Kurtyán: Mivel a sportágainkba egy évtized óta jogellenesen beavatkoznak, az ügyészség nem kíván tenni semmit, mi vitatjuk hogy bármiféle joggal rendelkeznének, így nem kétséges, hogy igazolni kell valahogy a létjogosultságukat, azt hogy nyilvántartásba vannak véve országos sportági szövetségként. Ez azonban szerintem nem járható út, ha így történt, ez közokirat hamisítás.

C7: Biztos nem tévednek a sorszámokat illetően?

Kurtyán: Nem. Ez a sorszámozás amit felvázoltam a legjobb lehetőség. Ha minden iratukat figyelembe vesszük, pl. az 1996-os megalakulásuk és a 2004-es 7.Pk.61.419/1996/5. sorszámú kamu végzés közti alapszabály módosításaikat, melyeket felsoroltak dátum szerint az alapszabályukban, akkor még csúnyább számok jönnek ki.

Gondolom Rogán Antal mint volt elnökségi tag, vagy Gyulai Zsolt volt elnökként, esetleg Tarlós István mint akkori MNASZ titkár majd elrendezi. Hiszen a Gyulai Rogán kettős egy nem létező szervezet vezetésében vettek részt, intéztek támogatást, Tarlós meg véletlenül akkor volt titkár, mikor ez a sorszám mizéria történt.

Szólj hozzá!

A közmunka és az alultápláltság a ma arzénja!

Senki sem foglalkozna a halottal, ha nem Felcsúton hal meg, hiszen az élete maga volt a„jelentéktelenség”.

Mivel azonban Felcsút lett a magyar vadnyugati kapitalizmus fő települése, már elérte az ingerküszöböt. Régen a vadnyugaton az volt a „divat”, hogy agyonlőtték egymást. A mai magyar divat pedig a közmunka és az alultáplálás lett.

Az egész a politikusok számára humánusabbnak tűnik, mint a lövöldözés, de valójában nem az.

A mai módi jobban hasonlít az arzénra, mint az amerikai megoldásra.

Ez a rendszer, csendes gyilkos módjára pusztítja az ország tehetetlen és lehetetlen helyzetbe került lakóit. Előhozza az öngyilkosságot, a depressziót, az alkoholizmust, a családon belüli erőszakot és a sor hosszan folytatható.

A hatalmon lévők cinikusan díszelegnek, a soha nem látott mértékben torzított statisztikákkal, miközben az ország rohan a „szociális” vesztébe.

Képtelenség a nép 1/3-át kiszorítani kormányzati eszközökkel a társadalom normális rendszeréből. Nem tudom, mit akarnak, ki akarja, de az biztos, hogy a most működő rendszer miatt, sokan és értelmetlenül meghalnak és meg fognak halni.

Jelképpé válhat a „jelentéktelen halott”, a „rendszer jelképévé”.

Kár, hogy ezt kellett megélnünk.

 

Büki Ervin

Szólj hozzá!

Sok vita folyik arról, kinek az ünnepe jön el karácsonykor? Keresztény ünnep? Tilos-e muzulmánnak ezt megünnepelni? Bálványimádók-e a keresztények és ez az egész cécó a bálványimádás része-e? Ezek a magasröptű diskurzusok mennek ilyenkor ahelyett, hogy felfognánk, mit akar isten velünk.

A muszlim hitvallás szerint (már aki ismeri és komolyan veszi) egy Isten van és egy vallás, aminek neve Iszlám. Az Iszlám megbékélést jelent az egy Istenben, amit Mózes éppúgy hirdetett, mint Jézus és Mohamed (béke reá). Így nincs zsidó vallás, keresztény vallás, hanem csak egy vallás van, amin belül van zsidó rendtartás és keresztény rendtartás. A rendtartás arabul Shariya. Tehát ez a szó nem kéz és láblevágást jelent, ahogy ezt ma félreértelmezik. Minden korban és helyen a rendtartás a kor szelleméhez alakul, így követhető csak Isten akarata. Ahogy másképp kell a római kort tanítani az általános iskolában és az egyetemen, az embereket is másképp kell megközelíteni időben és térben. Egy ősemberhez is másképpen kellene szólni és a ma emberéhez is. Azonban az igazság, tehát Isten törvénye, akarata ugyanaz.

Tudom, felvetődik, hogy a zsidók és a keresztények letértek az útról, ezért vált szükségessé Mohammed küldetése, aki lezárta a próféciákat és Isten akaratát egyértelművé tette.

„Ma kiteljesítettem nektek a vallást, teljessé téve számotokra a kegyelmet Tőlem és megelégüléssel veszem tőletek az Iszlámot vallásként”

(اليوم اكملت لكم دينكم وأتممت عليكم نعمتي ورضيت لكم الاسلام دينا , Asztal szura, 4. aya)

Nos, ezt egyesek intelemként veszik és megbélyegzik azokat, akik nem muszlimok. Kezdődnek a bajok, szegregáció és erőszak, ami erőszakot szül. Valóban ezt akarja Allah? De hiszen mi muszlimok is letértünk az Ő útjáról? Milyen jogon merünk másokat megbélyegezni és ítélni felettük? Hiszen az Iszlámból is csak az egyetlen Korán maradt, a többi jórészt hazugság, félremagyarázás és napi politika! Ki az ma, aki azt meri állítani, hogy pontosan tudja Allah akaratát? Szégyen ránk, ha így gondoljuk! Térjünk vissza inkább a Korán eredeti szellemiségéhez, a BÉKE hordozásához, amelyre valójában az igazi DZSIHÁD, a lélek dzsihádja szólít.(Tehát a szó nem szent háborút jelent!!!) Küzdjünk meg az önmagunkon belüli sátánnal, győzzük le felsőrendűségünket, legyünk végre EMBEREK, ahogy voltunk akkor, amikor az Iszlám fénykorát élte, égő fáklyaként szimbolizálva a toleranciát, humanizmust és kultúrát! Az idézett sorokon túl olvassuk tovább Könyvünket:

„Ne vitatkozzatok az Írás Népével, csak azáltal, ami által szebbé, nemesebbé lesztek (mind)”

(لا تجادلوا اهل الكتاب الا بالتي هي احسن , Pók szura, 47. aya)

Ez az igazi üzenet! És ha ezt megértitek, és egy egységgé váltok azokkal, akik az Írás népei közül is felismerik az utat, melyről letértek, akkor a DZSIHÁD egész más dimenziót ölt, mert ez már mindenki dzsihádjává válik egy szebb és jobb világ eljöveteléért!

„Megadtuk Mózesnek a Könyvet és utána prófétákat irányítottunk nyomába. Majd Megadtuk Jézusnak, Mária fiának a bizonyságokat és megtámogattuk őt a Szentlélekkel. De mind ahányszor próféta jött, kiben nem nyugodott lelketek, gőgösek lettetek, egy részüket meghazudtoltátok, más részüket pedig megöltétek”

(لقد اتينا موسى الكتاب وقفينا من بعده بالرسل واتينا عيسى ابن مريم البينات و ايدناه بروح القدس
 أفكلما جاءكم رسول بما لا تهوى انفسكم استكبرتم ففريقا كذبتم و فريقا تقتلون Tehén szura, 88.aya )

Íme! Nem Mózesben és Jézusban keresendő a hiba! Tehát ha most Jézus születését ünneplik testvéreink, akkor ő a mi prófétánk is. Ha pedig valaki csupán a szeretetet, a család együttlétét ünnepli, nem értem, hogy az miért lenne bűn, vagy elítélendő? Mindenki tegyen saját belátása szerint, ünnepeljen, vagy ne, mindegy, de ne ellenségeskedjen, és ne szítson haragot, mert ezzel letér egy útról, amin haladni kellene. Így is eléggé letértünk már, nincs egymás szemére vetni való semmi.

A magam részéről Boldog Karácsonyt és Áldott napokat kívánok mindenkinek

 

Abdel Rahman Mihalffy Sejk Eu.Halal Fatwa Wien

1 komment

Magyar vagyok, Magyarországon születtem, kisvárosban élek és büszke vagyok arra, hogy magyar vagyok. Tudom mit akarok, tudom, hogy ki vagyok és van véleményem.

Lesz is

Liberálfasiztáznak, komcsiznak, nem magyaroznak és véleményként közlik velem, hogy én ne szaporodjak, mert az én gyerekem, ők nem akarják eltartani. Alaptörvényről beszélnek, megáldatnak egy rendőrautót, örülnek, hogy előbb-utóbb hazatoloncolják a külföldön dolgozó honfitársaim, és akkor majd itthon kell dolgozniuk. Nem kell külföldre menni, szeressük az anyaföldet és ha lányból vagy, akkor ne pofázz, hanem szüljél, mert egyre kevesebben vagyunk. Kevesebben vagyunk, ezért a határon  túli magyaroknak állampolgárságot adnak és szavazati jogot.

Aki annyira önállótlan , hogy nincs egy önálló gondolata , ha nem mer vagy nem tud magától semmit, az nyugodtan válassza a kormányzati iránymutatást. Álszenteskedjen, kereszténykedjen, istenítsen és várja mindig a felülről jövő intelmeket és iránymutatást. Nekem ne  szóljanak be és ne mondják meg, hogy mikor mit csináljak és ne próbálják meg elhitetni velem, hogy az jó nekem.

Konzervatív lázadás

Az milyen tessék mondani? Egyet előre, kettőt hátra? Törvénykezünk egyet, csavarunk még egyet a potméteren? Vakon repülünk?

Nemzettudat

Kedves konzervatív honfitársaim! Nekem is van  olyan, csak nem annyira álszent, mint nektek! Van egy ismerősöm, aki nagyon tehetséges a szakmájában, egyetemen tanulta, nem valamilyen akkreditált  képzési formában. El kellett mennie az országból, mert itthon nem kap munkát. Az édesanyja pedig olyan polgári magaslatról beszél, aminek a megteremtéséhez annyi köze volt, hogy férjhez ment. Számára nem a gyermeke boldogulása az első, hanem az, hogy jöjjön haza szülni, mert a család... Nos, én is családcentrikus vagyok, sokszor és sokat vagyunk együtt. R ráadásul  össze is zárunk, ezt a szektás fílinget kirekesztjük. A mi családunk szent,  és nem engedünk be bárkit és bármit. Külföldön is büszkék vagyunk a magyarságunkra, csak nagyon égő az a kolosszális  baromság, amelyet a kormány és a kormánypárti politikusok nyomatnak.

Van olyan ismerősöm, akinek diplomata útlevele van és folyamatosan cinkelik őt a román határon, mert azt feltételezik róla, hogy azért szeretne belépni Romániába, hogy Csíksomlyóig meg se álljon, hogy ott azután hülyeséget beszéljen. Hergelje a románokat  a magyarok ellen.

Szülni és szülni hagyni

Kedves konzervatív honfitársaim! A valódi okát tudjátok annak, hogy miért szülnek kevesebbet a nők? Kérdezzétek meg Matolcsy és Varga bajtársaitokat, ne az Orbánt! Megpróbálom olyan egyszerűen megfogalmazni, hogy ti is megértsétek! Egy csomag, 40 darabos pelenka 2500 forint. A ti gyermeketeknek is cserélni kell naponta hatszor. Csak a pelenka legalább 18 ezer forint. Akkor tegyétek hozzá az átlagfizetést, értitek már? Emeljétek meg a fizetéseket, beszéljetek kevesebb baromságot és gyerekek fognak születni.

A jobbos lányok

Vannak a vizionált ókonzervatív lányok, akik, mint például Hoffmann Rózsa, három éves koruktól anyukának készülnek, de én is ismerek ilyeneket. És vannak azok a konzervatív lányok, akiknek harminc felé fontosabb az, hogy mondjuk egy töri-pinpong  szakos intézményben főmunkatársak legyenek, azaz építsék a karrierjüket. Közben meg annyira vad velük a szex, hogy egy szerintük "nem képbe illő" férfiember mind a tíz ujját  megnyalja utána.

Hit

A miniszterelnökúr majdnem százezer eurós kisbuszból terjeszti az igét, az asszonyok sírnak, a férfiak leborulnak előtte, és az egykulcsos adó befizetése után gyertyát gyújtanak a templomban. Lövésük sincs a hitről, a vallásról és a világról. Saját világot építenek, amelybe csak az ő véleményük fér bele. Ha ők azt mondják rám, hogy a k*rva anyámat, az az ő véleményük, ha én visszaszólnék nekik, hogy az apátok f*szát, akkor véleményterrorista vagyok. Szóval ti,   mai konzervatívak annyira vagytok keresztények, mint egy ateista. Ti nem istenben hisztek, hanem a NER-ben és Orbánban. A Fidesz a ti vallásotok és Orbán az istenetek.

Urak

Álszent társaság az egész, üldözik azokat, akik olyan ördögi bűnt követnek el, hogy fél liter pálinka helyett elszívnak egy tupírozott cigarettát, miközben az EP-s szájkaratés és monitorfighter képviselőjük, aki neten van, Habony nem közszereplő Árpáddal egyetemben könnyesre kokózzák magukat, vagy nem.

3 komment

Orbán-Kövér Ákosokat akarok szülni!

Meg vagyok lőve, azaz nem, mert hiába várom a párom, hogy legyen gyerekem és én is a kormányprogram hű szolgája lehessek. Adott a jó isten észt, iskolát, munkát, de nem adott hozzá egy olyan embert, akit el tudok vagy el akarok viselni.

Most, hogy elmagyaráztátok, hol a helyem és mit kell tennem, megjött az „eszem” és a kedvem a szüléshez.

Igaz, ez az államnak tetsző magatartás a családom gyökereiben is benne van, hisz a dédszüleim az első világháború népességpótlásának termékei, a szüleim a második világháború és a Ratkó korszak elvárt gyermekei.  Én ugyan kimaradtam a sorból, de az elvárás a véremben van és nincs más kívánságom és célom eztán, mint hogy Orbán-Kövér Ákos unokákat szüljek.

Boldog nagycsaládos karácsonyt mindenkinek!

 

Makói Hajnalka

1 komment

Kovács Ákos és Kövér László valószínűleg átaludt jó néhány évszázadot és még mindig a középkorban érzi magát, már ami a nők szerepéről vallott gondolataikat illeti.

Sem nőként, sem férfiként nem elfogadható az a gondolkodásmód, amelyben a nőkre kizárólag másodlagos lényként, háztartásbeliként, tenyészállatként tekintenek egyes férfiak, ahogy az sem, hogy ezt a gondolkodásmódot megpróbálják terjeszteni és ráerőltetni a nőkre.

Minden nő tisztában van azzal a képességével, ha úgy tetszik, kiváltságos helyzetével, hogy gyermeket szülhet és a legtöbb nőben olthatatlan ösztönként él a vágy, hogy édesanya lehessen, családja legyen s róluk gondoskodjon.

Ehhez nem kell semmiféle nemzeti maszlag, sem állami nyomásgyakorlás, az államnak a gyermekszületés ösztönzésében nem itt van a feladata.

Egy nő, mindenekelőtt egy önálló emberi lény, s csak úgy, mint a férfinak, joga van döntéseket hozni és úgy élni az életét, ahogyan az neki tetszik.

Minden ilyen választott út tiszteletre méltó és becsülendő, egyik sem rosszabb, mint a másik.

Ha akar tanulhat, dolgozhat, gyermeket szülhet és nevelhet és nekik szentelheti az életét, de ezek egymás mellett is kiválóan megférnek.

Értelemszerűen a nő és a férfi ezekben a döntésekben társai kell legyenek egymásnak, kölcsönösen segíteniük kell egymást, hiszen manapság nagy kiváltság az, ha egy anya megteheti, hogy otthon marad és a munkája a családjáról való gondoskodás.

De nem mindenkinek van erre lehetősége (ők a többség egyébiránt), mert az anyagi helyzet miatt a legtöbb nő esetében a munkát és a családi életet muszáj összeegyeztetni, máskülönben nagyon nehéz helyzetbe kerül a család és ismereteim szerint  kevés olyan szülő létezik, aki szánt szándékkal nyomorban szeretné látni a gyermekeit.

Az állam feladata abban van, hogy a nőket olyan helyzetbe hozza, hogy biztonságban érezhessék magukat és esélyt lássanak arra, hogy tisztességesen fel tudják nevelni a gyermekeiket.

Ebben viszont lehetne jobban segíteni őket, családbarát munkahelyekkel, több bölcsődei, óvodai férőhellyel, a gyermeket nevelő nők munkaerőpiaci védelmét garantáló törvényekkel, magasabb színvonalú egészségügyi és szociális ellátórendszerrel, jobb minőségű és elérhetőbb oktatással és az „egyenlő értékű munkáért egyenlő értékű bérezés” elvével, tisztelettel, megbecsüléssel. Bár igazából a bérezés szempontjából az átlag magyar férfiak sincsenek túlbecsülve, de most maradjunk a nőknél.

Ami biztos, hogy jó néhány olyan állam által is megvalósítható, viszont a személyi szabadságot mégis tiszteletben tartó intézkedés létezik, amivel jobban ösztönözhetnék a családokat gyermekvállalásra. Ennek a módja viszont semmiképp nem az, hogy két kőkorszaki elmével megáldott, de legalábbis valami nem evilági burokban élő férfi próbálja, mintegy kötelességként a nőkre erőltetni a gyermekvállalást, ahelyett, hogy arról ejtenének szót, hogy egy férfinak milyen kötelességei vannak a családja felé.

Ilyen például a tisztelet, a családon belüli erőszaktól való tartózkodás, a szülői és háztartásbeli  feladatok megosztása, merthogy gyakorló férjként és apaként ebben talán kompetensebbnek kellene lenniük, mint a gyermekszülésben.

1 komment

A szocializmus egyik alap vicce így hangzott: mit jelent a szocialista demokrácia? Válasz: a hülyék uralma az okosak felett azzal felkiáltással, hogy ők többen vannak!

Valahogy ez jutott eszembe akkor, amikor Orbán beszédét hallgattam. Mielőtt bárki arra gondolna, hogy Orbánt a hülyék közé sorolnám, szeretném tisztázni, hogy a legnagyobb dühömben sem jut eszembe, hiszen ő valóban az újkori magyar történelem egyik, de talán az egyetlen igazi politikai tehetsége. Az már más kérdés, hogy ezt a tehetségét mire használja, és kinek lesz belőle haszna.

Orbán beszédében előjött nem kimondottan azzal a Kádárhoz kötött gondolattal, hogy aki nincs, ellenünk az velünk van, ez az ő fogalmai szerint azt jelenti, hogy megtűri.

Zseniálisan felépített volt a beszéde, olyan egyszerű és érthető volt, hogy a megértéséhez két osztály is elegendő. Orbán nem kockáztat, amit közölni akar, azt tőmondatokban teszi, nem bonyolítja, nem cifrázza, csak esetenként némi humorral megszólítással, kiszólással megfűszerezi.

Orbán, ha ígér, akkor látszólag nagyot ígér, most a lakáshoz jutást ígérte és alá is támasztotta egy áfa csökkentéssel, ezzel az egész témát hitelessé és hihetővé tette. Dübörgött is a taps.

Senki nem gondolt a kijelentés mögé, hogy kinek is lesz ez jó, csak és kizárólag a „legfelső” középosztálytól felfele, a többi meg alulról nézi ezt. A propaganda meg megy előre!

Ígértük, megtettük, teljesítettük, mert mi a cselekvés kormánya vagyunk!

Az senkit sem zavart a kongresszuson, hogy a propagandánál csak a szegénység dübörög jobban az országban, nem voltak válaszok erre az egész társadalmat fenyegető problémára!

Az "igazsághazugság" olyan egyvelegét mutatta be csúsztatással fűszerezve, hogy Nagy István őrnagy, a kiskőrösi laktanya egykori politikai tisztje is csak tanulhatna belőle, pedig ebben a témában ő sem volt felkészületlen.

A dübörgő kongresszus közepette egy szó nem hangzott el arról, hogy egy hónap alatt több orvos és ápoló hagyja el az országot, mint ahány küldött a teremben volt.

Orbán lassan agyhalottá teszi a „zembereket”, függetlenül attól, hogy mi a végzettségük, hiszen a folyamatos agymosás már viszi a sejtjeiket is.

 

Büki Ervin

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása