HTML

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

0_szuzesseg.jpg

Karácsony Gergelynek csak a hatalom kell!

Hazudnék, ha azt állítanám, hogy nem voltam vele kapcsolatban előítéletes, úgy éreztem, hogy minden okom meg volt rá, mikor kiléptek az LMP-ből. Hihetetlen média támogatást kapott, néha úgy éreztem az ATV műsoraiban, mintha párkapcsolatban élnének Kálmán Olgával és a kevés szabadidő miatt Olga műsoraiban tartanák az intim együttlétet. Politikai súlyának és tudásának mértékét messze felülmúlta az a nyilvánosság, amit biztosítottak neki. Nekem egy üres locsogó, széparcú bájgúnárnak tűnt, semmi esetre sem egy karizmatikus, a közért tenni akaró politikusnak.

Az én oldalamról úgy nézett ki, hogy ő a harmadik arca Gyurcsány, Bajnai után, annak a körnek, amelyiknek az elsődleges célja az MSZP megrogyasztása volt, majd pedig egy olyan helyzetnek az előidézése, amiből az általuk képviselt politikai erők megerősödve jöhetnek ki. Ez részben sikerült is nekik, igaz ennek az ára Fidesz 2/3 lett.

Ez Karácsonyékat nem zavarta, növelték az MSZP-vel kapcsolatos zsarolási potenciáljukat, amihez hozzájárult Kunhalmi szerencsétlen megválasztás budapesti elnöknek. Így kerülhetett sor arra, hogy a biztosnak látszó 14-kerület átkerült Karácsonyékhoz. Az igazság része az is, hogy Tóbiás végig bénázott az önkormányzati választásokkal kapcsolatos döntési szituációkban.

A lényeg, hogy Karácsony polgármester lett! Az óta is fújja a becsület harsonáit, miközben horror tiszteletdíjat szavaztak meg maguknak, megkezdték a kerület átstruktúrálását. Na ez az a pont ahol nálam megbukott, egyértelművé vált, hogy nincsenek szakemberek körülötte, ezért bármit el kell fogadnia amit ajánlanak neki, legyen az odakozmált MSZP szimpatizáns, vagy oda égett Fideszes, neki egyre megy, csak ő rendben legyen. Igazi pragmatikus demokrataként a dolgok fölé emelkedve, érdek-szövetséget kötött a Fidesszel, hogy regulázni tudja a baloldalt, a kiéheztetés előtt álló helyi Fideszesek kapva- kaptak a lehetőségeken, hiszen nekik csak érdekük van filozófiájuk nincsen.

Sajnos a kialakult helyzet tovább vihető egy Orbánt váltó koalícióval kapcsolatban, mely szerint a Karácsonyfélékkel kötött szövetség csak addig érvényes, amíg a hatalmat megszerzik, majd annak gyakorlása érdekében azzal is szövetséget kötnek, akinek ellenére történt ez!

Orbán megbuktatása nem technikai kérdés, hanem elvi, éppen ezért nagyon veszélyes elv nélküli csoportokkal és emberekkel szövetkezni, hiszen a pragmatizmus retorikájával mindent megmagyarázva elveiket feladva, csak a hatalomra koncentrálnak. Az Orbán utáni korszak érték választás ugyan úgy, mint ahogy a Papcsák utáni is az, ezen a ponton Karácsony megbukott és magával ránthatja azokat is, akik őt a hatalomba juttatták.

Szerintem Karácsony alkalmatlan, nem polgármesternek, hanem megbízható politikai harcostársnak. Akinek ennyire nincsenek elvei, az jobb, ha behúzódik a kerületébe és kihúzódik az ország közéletéből! Kár érte.

 

Csiripa Sándor

 

civilhetes.net

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://civilhetes.blog.hu/api/trackback/id/tr307107147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Egyszerűen Karácsony vissza akar térni az LMP-hez. Rájött, hogy hiba volt az PM megalapítása tisztán ballib érdekek miatt.
az imperialista baloldal azzal, hogy kivált az mszpből, remélhetőleg végső bukásra ítéltetett.
süti beállítások módosítása