HTML

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

2014 novemberében egy gyorsétteremben halálos sérüléseket okozva bántalmazott Sanel M. egy Tugce nevű fiatal török lányt, aki belehalt sérüléseibe.

Az éppen 18-dik életévébe lépett fiatalember ügye a minap kezdődött a darmstadti kerületi bíróságon.

Sanel M. nem tagadja tettét, de amellett kitart, hogy nem szándékosan ölte meg a lányt. Az első tárgyaláson sírva, alig érthető módon közölte a lány családjával, hogy szörnyen sajnálja a történteket, de nem akarta megölni, mindössze egyetlen pofonnal sújtott le rá egy veszekedés során. A Bild című lap számolt be a per első tárgyalásának eseményeiről.

A szerb származású, önmagát muszlimnak tartó fiú és ügyvédje kitartanak amellett, hogy legfeljebb gondatlanságban vétkes, de a gyilkosság semmiképpen nem volt szándékos. Ezt a körülményekkel és többek között azzal igyekeznek bizonyítani, hogy az egész eseménysor egy gyorsétteremben zajlott le, s ennek ténye lényegében kizárja az előre megfontoltság, de még a szándékosság eshetőségét is.

A fiú előéletében vannak sötét foltok bőségesen. Annak ellenére, hogy muszlimnak vallja magát, a vádnak tanúkkal igazolt bizonyítékai vannak arra, hogy alkoholizál és drogozik is. Ezeket a vádakat Sanel tagadta. Állítása szerint életében eddig összesen két alkalommal volt ittas.
Mindezzel némileg szembemegy annak ténye, hogy a fiút ötödikes gimnazista korában eltanácsolták iskolájából, s az új intézményben is csupán három évig bírta, ahonnan verekedés miatt   rúgták ki.

A rendőrséggel is volt már dolga nem egyszer. Lopásért, testi sértésért és rongálásért is őrizetbe vették már a német hatóságok, de eddig minden esetben megúszta az ügyeket egy figyelmeztetéssel.
Ha a darmstadti bíróság úgy állapítja meg, hogy Sanel bűnös, a fiú ezt az ügyet már nem úszhatja meg. Előélete önmagáért beszél, míg mostanra abba az életkorba lépett, mely már nem védi meg a komolyabb büntetéstől.

A lány halála napján töltötte be 23-dik életévét. Temetése az év végén, december 3-án volt.

 

(Fotó: Boris Rössler / Reuters)

civilhetes.net

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://civilhetes.blog.hu/api/trackback/id/tr867398282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása