HTML

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Friss topikok

Ott ahonnan én jövök sok embernek van kutyája. Írhatnám úgy is, hogy sok kutyának van gazdája. Soknak viszont nincs.

Mit lehet tenni egy városban, ahol sok a kóbor kutya? A válasz egyszerű volna. Ki kell hívni a gyepmestert, hogy legyen szíves és fogja be őket.

Kutya rajz

Esztergomban ez is egy kicsit másképp működik. Inkább elnézzük, hogy az utcákon már nem lehet elférni a szabadon járó, esetenként a szükségesnél vadabb ebektől. Engem személy szerint zavar, hogy mielőtt kilépek az utcára, mindig körül kell néznem, hogy van-e valahol az amúgy jobb sorsra érdemes állatokból.

A gyepmestert ritkán hívják, ha mégis megtörténik, legtöbbször azt válaszolja, „igen, arról a kutyáról már hallottunk”. Kijön, próbálja megfogni, de általában nem sikerül neki.

Legutóbb hajnali hat órakor láttam, amint ketten próbáltak megfogni egy kutyát, de nem sikerült, mert az megérezte, mit akarnak tőle és elmenekült. Próbálták követni, de a hajnali sötétségben az nem tudták utolérni. Miután a kutya elment egy olyan irányba, ahová már gyalog nem lehetett követni, kénytelenek voltak visszamenni az autóhoz, hogy azzal eredjenek egy másik utcán keresztül a nyomába. Ami ez után történt, már nem tudom megírni, mert nem voltam ott, de az biztos, hogy a kutya másnap délután ugyanott pihent, ahol mindig is szokott, tehát az expedíció nem járt túl nagy sikerrel.

Hogy mi volna a megoldás?

Talán kellene alkalmazni még egy embert, akinek az a dolga, hogy marad a kocsiban és amikor hívják, hogy merre ment az állat, abban a pillanatban elébe tudjon indulni.

Tudnám még javasolni néhány olyan csapda telepítését, amibe ha a csalétek illatára bemegy a kutya, rögtön lecsapódik az ajtaja. Ez valószínűleg nagyon megkönnyítené a munkájukat.

Minden tiszteletem a gyepmesteri telep dolgozóié, mert nem könnyű munka az övék. Amikor a város tartozott, akkor is az ő autójukat foglalták le, csak a szerencsén múlott, ha nem volt éppen akkor olyan eset, ahová sürgősen ki kellett volna menniük. Már visszakapták a járművet, de ez nem változtat a tényen, hogy kevesen vannak erre a városra.

Amíg a helyzet megoldódik, addig is kérek mindenkit, hogyha kóbor kutyát lát, ne legyen tétlen, hívja a Gyepmesteri telepet a 06 30 2767809-es telefonszámon!

Legalább ezzel könnyítsük meg a munkájukat!

 

Köszönettel: Horváth Norbert

http://civilhetes.hu/kutya-dolog-ma-esztergomban-gyepmesternek-lenni

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://civilhetes.blog.hu/api/trackback/id/tr235786338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ez azért sok mindent s sok mindenkit jól jellemez Esztergomban. Én rég nem járkáltam ott. Most párszor kellett és hihetetlen az a leépülés ami ott folyik. Hogy csak egy példát említsek. Igen érdekes balesetvédelmi intézkedés a villanyoszlopok hiányzó ajtói köré tekert Folpack vagy a Duck-tape-el felragasztott műanyag lap az Önkormányzat szövegével. Szomorú hogy ez a nagy múltú s szép városka itt tart. De az is hogy a lakói hagyták...
süti beállítások módosítása