HTML

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

Egy korszak vége!

Érezhető, hogy egy korszak lezárult Esztergom történetében, nem tudjuk mi következik, de azt igen, hogy ami volt, van, az nem ismétlődhet meg. Politikai kóklereké és brókereké volt a város 24 éven át, pártállástól függetlenül. A városunk rommá vált, miközben az egyszerű ember agyával felfoghatatlan összegek váltak füstté és tűntek el a levegőben. Csak a polgármesterek fizetésére 432 millió Ft adott ki a város 24 év alatt, jelen értéken számolva. Ehhez nem tettük hozzá a kabinetfőnök, a titkárnők, és egyéb segéderők bérét-utazásukat.

Tétényi Éva és Meggyes Tamás

Mit kaptunk ezért 24 év alatt?  Csökkenő népességet és vásárlóerőt, bezárt iskolákat, megszűnő felsőoktatást, az Alkotmánybíróság elköltözését, az érseki székhely de facto megszűnését, csökkenő ingatlan árakat, eladhatatlan lakások, házak tömegét, szétrombolt utcákat, koszt-szemetet, elhanyagolt árvízvédelmi berendezéseket, és egy dumahalmazt, amit, hol értettünk, hol nem. Visszaéltek, a civil szerveződések társadalom alakító erejével, megszüntetették a közösségi közlekedést, járhatatlanná váltak az utak, megszűnt a közvilágítás.

Az írás terjedelme nem elég arra, hogy számba vegyük a lerombolt, elbontott épületeket, a tönkrement vendéglőket, a kiadatlan ingatlanokat, az otromba rendezetlen piacunkat, ahol valóságos bérleti díjakért, kényszerítünk eladót és vásárlót méltatlan körülmények közé. Mélygarázst fizetünk, a köz pénzéből és a testület arról vitázik, hogy hogyan lehetne az adóság-rendezés keretében kifizetni az állapot létrehozásáért felelős magán hitelezőket.

Húsz év alatt eltűnt körülbelül 50 milliárd forint értékű helyi adó, körülbelül 24 milliárd forint kötvény, 500 milliót vittek haza, jelen értéken, a képviselők és külsős bizottsági tagok! Hol volt a szakmaiság, a kontrol, vagy bármi, ez egyszerűen maga a borzalom.

Tüntetésekkel, civil megmozdulásokkal harcoltak Meggyes ellen, de nem volt senki, aki két valódi kérdést feltett volna, amelyek egyszerűen így hangzanak: hova lett a pénzünk? Hova lett a városunk?

Az utolsó három évben sem kaptunk semmire választ, csak dacos független zagyvaságot, egy tönkrement város vezetőjétől, aki a kormányellenesség szerepében díszelgett és a városért semmit sem tett.

Meggyes elődjei szimplán tehetségtelenek és kisstílűek voltak, ami utánuk történt, ahhoz képest nagyon pitik, az ő károkozásukba nem rokkant bele a város. A Meggyes-Tétényi közös műsor olyat hozott, amire józanul gondolkodó ember soha nem gondolhatott.

Változás kell, de nem csak a szavak szintjén, városunk nem bír ki több ilyen rossz választási döntést. Felelős vezetés kell és felelős ellenőrzés, hogy városunk újra visszakapja báját, szépségét!

 

Harvay Péter

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://civilhetes.blog.hu/api/trackback/id/tr735822532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Aztán ki lenne a felelős vezető, kedves Péter? Gál Tamás, vagy netán egy olyan ember, aki egy kis figyelemért vízzel teli kátyúkban álldogál?

Nagyon kíváncsi volnék, miért ítéled el Tétényi Évát, mikor a fideszes többségű testület első döntése a polgármesteri jogkörök teljes megvonása volt.
Te, (ha lehetnél) mint felelős vezető, mindenféle hatáskör és jogkör nélkül mi a fészkes fenét tennél azon kívül, hogy leírnád ide a kis siralmaidat?
Meggyes rombolását az elmúlt négy évben a fideszes többség egyszerűen csak konzerválta.
Meg kell adni Tétényi Évának a lehetőséget a normális bizonyításra egy nem fideszes, dönteni és tenni akaró testülettel a háta mögött.
Az önkormányzatokról szóló törvény elég széles jogkört biztosít a polgármesternek, Tétényi Éva a lehetőségek töredékét sem használta ki. Hihetetlen rossz kommunikációs tanácsadói voltak, akik csak az eszközöket ismerték, de a modern tartalom előállítást nem. Tétényi két helyen akart győzni mindenáron, a közgyűlésben és az országos médiában. Miközben neki a városban kellett volna győzni! Képtelen volt annak a választási csoportosulásnak,- amit a hatalom megszerzése érdekében, ezen belül Meggyes eltávolítására hoztak létre,amelynek Ő csak az arca és megjelenítője volt-, a jellegét és valódi szerkezetét felismerni, valamint tartósan egyben tartani. Klikkesítette a csoportot majd felszámolta. Elsőre ennyi!
süti beállítások módosítása