HTML

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

A Városfejlesztési Bizottság mai ülésén történt.

Miután a Bizottság jóváhagyott négy fakivágási kérelmet, jöttek az "Egyebek".

A legutóbbi ülésen napra pontosan egy hónappal ezelőtt kaptam egy ígéretet, miszerint a következő alkalomra a Városüzemeltetési Iroda megmondja, vajon miért nincs még kitéve a Baross Gábor utca vasútállomás melletti részén az "Autóbusszal behajtani tilos!" jelzés? Erre a kérdésre most sem kaptam választ, mivel egy március 12-i látogatásom alkalmával összefutottam a hivatal egy befolyásos munkatársával, aki segítséget ígért ebben az ügyben. A munkatárs azt mondta, hogy az autógyár körülbelül két éve azt nyilatkozta, hogy nem az említett útvonalat használják. Ő majd felhívja a vezérigazgatót ez ügyben. Azóta megint eltelt 15 nap és a környéken lakók még mindig a buszok zajára ébrednek.

A régi lakók emlékeznek, hogy a Magvető-szobornál gyermekkorukban voltak gyalogosátkelő helyek, de most nincsenek. A szülők gyermekeiket ma is féltik, szeretnék, ha ők is biztonságosan át tudnának kelni az úttesten. Ezt leírtam és a 12-i látogatásom alkalmával be is adtam az Irodának, hogy legyenek kedvesek utánajárni. Mint kiderült, ott valóban voltak régebben zebrák, csak ezt leírva lehetetlen megtalálni. A Bizottság tagjai egyetértettek abban, hogy a kereszteződés veszélyes a gyalogosokra tekintve, valamit tenni kell. Hogy mit, arra nem született válasz.

A másik probléma, ami március 12-én az Iroda elé került az volt, hogy a Simor János utca végén egy csatornafedél körül megsüllyedt a díszburkolat és igen sok ember botlik ott meg. Ezt bizottsági és képviselő-testületi szavazás nélkül ki lehetne javítani, csak éppen a városnak nincs pénze.

Nincs pénz, mert nincs költségvetés?

Ha a polgármester nem vonná mindig vissza, vagy a testület megszavazná abban a formában, ahogy a polgármester benyújtja az indítványt, akkor volna. A polgármester visszavonja, mert a Fidesz frakció nem ad meg neki egymillió forintot.

De mi ez a hirhedt egymillió forint? A polgármester kerete arra, hogy amit szükségszerű azonnal kifizetni, azt egyenlíteni tudja. Ennek a problémának a megértése nem csak a polgároknak, hanem mint több beszélgetés alatt kiderült, még sok hivatali dolgozónak is gondot okoz. Nem összesen egymillió forintról van szó, hanem alkalmanként és költségvetési soronként egymillióról. Szélsőséges esetben, ha az aktuális polgármester, úgy dönt, hogy ő minden nap felhasználja a neki megítélt összeget, akkor erre a tervezett kölcségvetés szerint joga is volna. Ezt ugye senki nem gondolja komolyan? Egy ilyen már volt a városunkban.

Amit a frakció kínált, összesen egymillió forint, viszont elég kevés. Ezért kérdezem én, hogy nem lehetne-e valami köztes megoldást találni erre a milliós problémára, hogy a költségvetésben szereplő milliárdok végre használhatóak legyenek?

Javaslat: Legyen a polgármesternek havonta egymillió forintja, amit szabadon felhasználhat biztosítva a hivatal működését, beszámolva a Pénzügyi és Tulajdonosi Bizottságnak!

Esztergom város címere

-hn-

 

http://civilhetes.hu/nem-tortenik-semmi

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://civilhetes.blog.hu/api/trackback/id/tr165881658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása