HTML

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

 A február 5-én, a Hír Tv-nek adott televízióinterjúban a szerdán megkezdődött háromnapos frakcióülés tervezett vitatárgyai mellett arról is beszélt a miniszterelnök, hogy két hét múlva esedékes Putyin látogatása, mely eseményhez Orbán igen nagy reményeket fűz.

orban_putyin.jpg

Az utóbbi hónapok eseményeinek tükrében azonban óhatatlanul önmagán túli jelentőséget is magában hordoz Putyin fogadása, hiszen Nyugat-Európa egyértelmű ellenszenvvel viseltetik Oroszországgal kapcsolatban, s amennyiben a két vezető sikeresen megállapodik, nehezen mossa le magáról Magyarország az oroszbarát bélyeget. Mindez persze fordítva is igaz lehet, orosz szemszögből, ha nem születik megállapodás. Kifizethető gáz nélkül viszont nehéz fűteni...

Az orosz elnök látogatásának célja, hogy a két ország között létrejöhessen egy új és minden tekintetben rugalmasnak remélt gázszerződés, mely egyfelől a továbbiakban is biztosíthatja a két ország közötti harmonikus, gazdasági kapcsolatot, másrészt bizonyítaná az egyéb irányú, pozitív viszonyulást is Oroszország és Magyarország között.
Orbán Viktor határozottan jelezte, hogy a rezsicsökkentés csak abban esetben tartható fent hosszú távon, ha sikerül megegyezni az oroszokkal, hiszen csak tőlük kaphatunk reális áron akkora mennyiségű földgázt, mely hazánk gázkészleteinek törzsét képezheti.

A miniszterelnök hangsúlyozta, hogy mind Németországgal, s így az Európai Unióval, mind Oroszországgal, tehát a Kelettel is jó kapcsolatot szeretne ápolni (Angela Merkel épphogy hazautazott Budapestről).
A történelem tanulságait végiggondolva azonban felmerül a kérdés, hogy mindez vajon mennyiben lehetséges? A két, alapvetően ellentétben álló nagyhatalom, melyek közül természetesen mindkettő elvárja Magyarország (minimum) lojalitását, hogyan viszonyul valójában országunkhoz? Számítunk egyáltalán? A Kárpát-medencében mindig is Nyugat és Kelet csatározásainak kereszttűzben voltunk, s úgy fest, hogy ezen a téren a 21. századra sem sokat változtak a dolgok. Sikerül-e megoldást találni, s létezik-e, hogy a közmondással ellentétben mégiscsak lehetséges megülni azt a bizonyos két lovat?

 

civilhetes.net

69 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://civilhetes.blog.hu/api/trackback/id/tr67144415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Merkel is megy hozzá tárgyalni. Nehezen mossa le magáról az oroszbarát szerepet??!!
Jó reggelt!
"Putyinnal tárgyal két hét múlva Orbán Viktor"

Ja.
Ma meg Moszkvába repül Merkel asszonyság, ráadásul hona alá csapva Hollande francia elnököt...

Nem lennék a bőrükben, hogy ezért mit kapnak majd a "civilhetesektől"..

Muhaha.
Sőt!A finnek is az oroszokkal èpìttetik az atomerőművüket.
Ők is Putyin pincsijei.
HÜlye barom blogger.
@MACISAJT:

ja okostóni, csak Merkel meg a finnek nem "Szopják le tövig" Putyin eftársat", ahogy azt az EU politikusai már rég észrevették és megtárgyalták egymást közt.

Mint ahogy azt is, hogy az európai szélsőséges pártjok rajta vannak Moszkva fizetési listáján. Tehát a fidesz és a Fosabbik is.

FOLYTASSUK!
@MACISAJT: @Sexual Harassment Panda:
Nagyon jól eligazítanak titeket a pártközpontban, hogy hogyan kell hülyíteni a birkáitokat.
Mindenesetre egy fideszes politikust idéznék arra reagálva, milyen párhuzamot sikerült vonnotok orvbán és Merkel, Magyarország és Finnország közé.
Mert lehetne itt hosszasan fejtegetni a különbségeket, amik miatt azokban az esetekben teljesen más a leányzó fekvése, de tudom, hogy kár a szájtépésért, úgyis csak a vezíretek és propagandagépezete populista lózungjaira vagytok fogékonyak.

Naszóval:
"NE HASONLÍTSUK ÖSSZE AZ ALMÁT A KÖRTÉVEL"
@Baszkikám: ez aztàn az èrv!
Egèsz euròpa függ az oroszoktòl.
A fricceknek vèletlenül ott az èszaki àramlat.De az nem baj.csak az ha orbàn nem bassza rà az ajtòt putyinra.
LOL
Merkel megy, és a francia is, de honnan? Kijevből ahol az usa külügyese eligazította őket. Itt mindent az usa igazgat.
Mo-nak dicsekednie kellene az oroszbarátsággal, nem igyekezni azt lemosni.
@Sexual Harassment Panda:

Idióta, kurvára nem Európa függ az orszoktól hanem fordítva.
Az EU csinált egy halovány szankciót, az Illib eftársaid GDP-jük erre meg se moccant, miközben Oroszo-ban már a hadigazdasághoz térnek vissza a túléléséert.

Ha meg Putyin gazditok olyan hülye lesz, hogy még a megcsappant bevételeit is megcsappantja azzal, hogy nem szállítja azt a két termékét (olaj, gáz), akkor a szovjet eftársaid 2-3 év múlva újra átélhetik az 1917-es évek gyönyörüséges orosz viszonyait. Putyinkás meg ott végzi, ahol a cár elődje.

S eközben a nyugat legfeljebb elkönyveli, hogy a Szovjetunió összeomlása miatt a GDP-je csökkent 3%-kal.

FOLYTASSUK!
hogy az EU elvárja magyarország lojalitását, az teljesen érhető, tagjai vagyunk a gazdasági térségnek, így a céljainknak is közösnek kéne lennie (a tagságról népszavazás volt róla, csak mondom), ezért nem kifejezetten magyarázható semmilyen EU ellenes politia ésszerűen.

másfelől az orosz kötődés más tészta, igazából semmilyen gesztussal nem tartozunk feléjük, ami nem azt jelenti hopgy ellenségeseknek kellene lennünk velük, de sokkal keményebb tárgyalási pozíciót tudnánk képviselni.

mindemellett ez csak vitya lázálma (=célja?), hogy lefeküldjön az oroszoknak és harcos hevülettel pattogjon az EU felé. a vilsekedése érthető is, hisz az EU javarészt a pénzek költésének átláthatóségét megköveteni (-né), az oroszok nem kérdeznek semmit a pénzért cserébe.

vitya meg köztudottan szeret zavarosban halászgatni, és bűvésztrükkökkel átjátszani alovettát a saját kis zsebébe – ami az orosz pénzeknél gyerekjáték, viszont az EU-s pénzeknél komoly fejfájás (ld. a pénz lehívásával nincs gond, csak éppen a töredékét tudjuk elkölteni, nem kell sok agy hozzá, azért nem nyúlnak egyéltalán azokhoz a lehívható pénzekhez amikből nekik nem tud csurranni zsebbe).
@jogalany: "Itt mindent az usa igazgat"

Még a te beírásaidat is. Nem tudtad? Pedig így van. Mi látjuk ezt, de te nem. Sajna de való, hogy téged is ők manipulálnak, a mindenkori érekeiknek megfelelően. Szerintem most már soha nem tudsz megmenekülni tőlük.
@maxval bircaman szerkesztő:

Magyaro szerencsére nem barátja a ruszki félázsiai diktatúrának, mert Magyaro alapvető kultúrája európai és demokrácia alapú.

Marcista diktátor bálványod, Orbaneszku egy jól fizetett ruszki bérenc, de a magyar nép erre nem büszke.

FOLYTASSUK!
Mi baj van az oroszbarát bélyeggel? Nem cseng jól az USA-ban?

Ez Magyarország.
@MACISAJT: Merkel az ukrán konfliktus rendezése miatt térgyal velük vs. Vitya aki odapucsít Putyinnak, hogy újabb (magyarország számára esetleg előnytelen?) gázszerződést kössön.

Merkel-nek súlya van a világpolitikában vs. Vitya egy senki a világpolitikában.

ezek kb. meg is határozzák a tárgyalási poziciókat, meg azt is, hogy kettőt még egy könyvben se lehetne említeni nem hogy egy lapon.
@high up!: Anyádat idiótázod a hozzászólókat te seggfej. Már megint nem látok mást, mint a te mocskolódásaidat a blogokban.

Takarodjál már b+, nem veszed észre, hogy még csak nem is vitatkozik veled senki?

Menjél b+ pszichológushoz, ne itt próbáld kezeltetni magad.
@holex: Azt én sem gondolom, hogy Mo. olyan meghatározó lenne a világ eseményeinek alakításában, de éppen ezért akkor vajon miért érdekes az, hogy Orbán Putyinnal jó viszonyban van.

Ahogy az osztrákok, szlovákok, csehek is, ugyanis pontosan ugyanaz az álláspontjuk mint a mienk?
@maxval bircaman szerkesztő: Már volt belőle közvetlen előnyünk is. A szakadásrok ezért engedik el a magyarokat.

Persze ezt a ballibsik magasról szarják le.
@MACISAJT: Ja, én is várom, hány indexes blogger fog rázúdulni Merkelre és Hollandéra, hogy Putyin faszát szopják.
@♔batyu♔: én nem tartom bajnak, hogy üzletelünk az oroszokkal. amit bajnak tartok, hogy elég puhányan és engedékenyen tárgyal vitya, holott egy sokkal keményebb tárgyalási pozíciót is felvehetne.

viszont ő nem teszi, és ennek valami oka van.

ez az ok lehet az, hogy szimplán tehetségtelen politikus, akinek nulla az érdek-érvényesítő képessége külföldön (nem csodélkoznék ezen!), vagy valami piszkos üzeltet bonyolítanak a háttérben (nem csodálkoznék ezen sem!) – ezért joggal aggódik Merkel és talán az USA is.

Merkel az EU szemszögéből, míg USA a NATO szemszögéből.
@holex: ja ppersze.A csehek, szlovàkok, nèmetek sem llelkesenek a szankciòkèrt, csaxòlok.
@Sexual Harassment Panda: senki se lelkes a szankciókért, de ez semmit se változtat azon, hogy Vitya tehetségtelen kutyaütőként lefekszik az oroszoknak, míg Merkel egy háborús helyzet megoldásáról tárgyal velük – és a lényeg csak ennyi ebben a vonatkozásban.
@holex: Orbán nem tárgyalhat keményebben, hiszen az előbb épp te írtad, hogy semmiféle meghatározó ereje nincs.

Orbán egészen biztosan nem tehetségtelen politikus. Én 2010-ben sokkal kevesebb érdekérvényesítő képességet néztem ki belőle, persze többet mint Gyurcsányékból, ezért is szavaztam Orbánékra.

Te valamit nagyon félreértesz. Mo-t nem Merkel vagy az USA kormányozza. Az jól látható, hogy Orbán vállal ütközéseket a magyar érdekekért.

Gondolkodj globálisan. Ha Orbán elkezd a magyar érdekek ellen cselekedni, azaz keménykedni Putyinnal, csökken az összes olyan bevétel ami az oroszoktól ered és nő az összes ilyen kiadás. Ez természetes. Ez az USA-t nem érdekli, a németeket viszont nagyon is, hiszen ők ebben nem érdekeltek.

Jól látható egyébként az, hogy a németek és az USA másképp is viselkedik, sőt más diplomáciai szinteken kezelik Orbánt.
@holex: ez igaz.de az nem hogy tùlsàgosan oroszbaràtok lennènk.
Nem àll fenn a veszèlye hogy a nyugati elkötelezettsègünket lecserèljük oroszorszàgra, mègpedig azèrt mert nincs meg a tàrsadslmi tàmogatottsàga.
Egyszòval, az emberek nem Oroszorszàgban vàlasztanàk az eu ellenèben.
@♔batyu♔: a jobbik mindìg azon aggòdik hogy jaj, az orosz exportbevèteleink!ami lòfasz a nèmet exportbevètelekhez kèpest.Az eu-exportbevètelekèrt mièrt nem aggòdtok?
@Sexual Harassment Panda: Az miért zavar, hogy aggódik? Az a 3% is export, ráadásul lenne hová bővíteni.

A mi német exportunk pedig egyben orosz export is a németek felől, tehát ott is van miért aggódnunk.
@♔batyu♔: tárgyalhatna, hiszen nincs semmi amit veszíthet (a gáz nem meghatározó, hiszen azt be tudnánk szerezni máshonnan is éppenséggel, talán még olcsóbban is!) – viszont ha van amit veszíthet, akkor visszajutunk oda, hogy vajon milyen háttéralkuk is lehetnek ami miatt meg van kötve a keze...? (ld. Paks2 titkosított szerződése... stb.)

Vitya per pillanat a EU pénzét költi magyarországra és önmagára is (lévén a magyar gazdaság önmagában nulla-közelire lett rombolva), ezért a Merkel-vonal; amellett magyarország per pillanat NATO védőszárnyai alól (=alá?) játszik oroszországgal, innen jön az USA-vonal. ők nem kormányozzák magyarországot, viszont a nemzetközi szerződések kötelezik őket (is), és nem biztos, hogy tetszik nekik hogy ha valaki esetleg az ő kárukra játszik a tűzzel.

biztos lehetsz benne, hogy Merkelt nem érdekelné magyarország, ha nem lennénk tagjai az EU-nek, és az USA is legyintene a szitura, ha nem az ő katonai védőszárnyai alatt lennénk (viszont az is lehet, hogy az orosz tankok nem álltak volna meg ukrajnánál...)

a magyarország érdeke nem az oroszokkal való pirospacsizás, hanem az EU-hoz való felzárkózás – magyarországnak semmi kényszeredett köze (=biznisze) nincs és nem is kellene hogy legyen orszországgal – az más dolog, hogy esetleg tárgyalunk velük gazdasőgi együttműködésről, de kényszer az nincs rá – holott per pillanat a hivatalos kormányzati komminukáció pont ez (ld. bukik a rezsicsökkentés, ha nincs orosz gáz, stb.)

összességében tehát Vitya egyáltalán nem képviseli a magyar érdekeket, plusz a szövetségeseink ellen játszik – ez se magyar embereknek nem jó, se magyarország a nemzetközi megítélésének (ld. a magyar küldöttségeket rangjuk alatt fogadják külföldön per pill).

ez lenne az én globáis gondolkodásom erről.
@Sexual Harassment Panda: A szempontok szerintem nem ezek, mert az oroszokkal való jóviszony ugyan miért kérdőjelezné meg EU tagságunkat?

Amit megkérdőjelez, persze legfőképpen csak akkor, ha az ellenségeskedés erőteljesebbé válik, az a NATO tagság.

Nem igazán van itt olyan polgár, aki Washington érdekeiért hajlandó lenne áldozatot vállalni.
@Sexual Harassment Panda: nem, ez valóban nem áll fent, viszont nincs tárgyalási kényszerünk velük, különösképpen nem esetlegesen előnytelen szerződések megkötésére – az oly' hevesen hangsúlyzott gázt megkaphatjuk máshonnan is, és maga az élelmiszer export továbbra is tud menni oroszország felé, ahogy eddig is.

szóval ez inkább politikai alku lesz, semmint magyarország gazdasági érdeke – és ez probléma.
@♔batyu♔: Igen, ez Magyarország. Csak én egy picit más hangsúllyal mondom.
Nem volt elég nekünk '90 ig a nagy oroszbarátság.

Vicces amúgy, hogy a jobbant retorikában mostanra eljutottunk oda, hogy egy agitprop batyu már nem is magyarázza, hogy miért is jó nekünk az orosz medve ölelése. "Ez Magyarország", ennyike.
@♔batyu♔: Szerintem pont olyan mint te, sőt téged parodizál. Olvasd vissza saját magad és sírj.
@holex: Nem tudnánk a gázt olcsóbban beszerezni, ha így lenne, már onnan jönne.

A gáz a meghatározó, Orbán egy újabb hosszútávú szerződés aláírása előtt áll.

Hátha Orbán nullára rombolta Mo-t, mit szólsz Gyurcsányékhoz? Nézz már rá Bp-re 2010 előtt és után. Ilyen marhaságokat nem kellene beleszőnöd szerintem, nem vezet sehová.

Németország és Mo. ezer éve kapcsolódnak egymáshoz. Mo. ezer év alatt legfőképpen germán telepesekből pótolta lakosságát, a németek kereskedelmünkben több száz éve az elsők.

Szóval kezdjük ott, Merkel meg sem tehetné, hogy nem érdekli Mo, ugyanis Merkel csupán egy közvetítő.

Felvetésed értelmetlen, ha Orbánt kisebbíteni akarod, ez nem járható út.

Tudod hogy lehet az EU-hoz felzárkózni? Nem úgy, hogy Brüsszel seggét ynalod, hanem úgy, hogy gazdagodsz. Ebben az oroszoknak nagyon fontos szerepe van.
@Simlicske: Persze, na húzz a gecibe ostoba. Nem hiszem, hogy veled akarnám megvitatni ezeket.
"A kétoldalú kapcsolatok erősítéséről állapodott meg Alexisz Ciprasz görög kormányfő és Vlagyimir Putyin orosz elnök. "
@♔batyu♔:

Mi van te ruszki muzsik? Fáj neked, hogy a magyar nép nem áll be a birka családodba se Don Orbaneszku se a tartótisztje Putyin efti seggét nyalni?

Oszt kesergsz te kivénhedt fideszbolsi, hogy 2015-be se lesz Magyaro a Szovjet birodalom tagállama?
Egyéni szocprobléma, beszéld meg a Moszkvából fizetett fideszes meg fosabbikos vezér eftársaiddal.

FOLYTASSUK!
"Magyarországnak egy rugalmas gázszállítási megállapodást kellene kötnie Oroszországgal – mondta Dékány Lóránt.

A Napi Gazdaság energetikai szakújságírója szerint ez azért lenne fontos, mert a mostani szerződésben fix mennyiség szerepel, amelyet évente át kellene vennünk, és ki is kell fizetnünk."

Szerintetek egy keménykedő Orbánnak ez sikerülne?
@high up!: Persze, hogyne, te faszfej.
@♔batyu♔:

Ja te hülye barom, nem jössz még mindig rá a képletre:

ócsó gáz (de mitől?) = jó drága Paks + EU további bomlasztása + guruló dollárok a svájci titkos számlákra + Rácselnek újabb 15 milla egy újabb svájci luxus iskolára

De te mit profiálsz ebből, te aranyos kis fidióta hasznos hülye?

FOLYTASSUK!
@high up!: Ne kínlódjál már seggfej.
@♔batyu♔: akkor is idióta vagy, az aljasabbik fajtából, te ruszkicsicska bérmajom.

Abban az egyben egyetértek veled, hogy ez Magyarország. Nem Oroszország, nem a FÁK, meg nem is a fuck. Ha olyan lelkes vagy, eridj Kelet-Ukrajnába, majd ott megértenek.
@♔batyu♔: "Merkel meg sem tehetné, hogy nem érdekli Mo, ugyanis Merkel csupán egy közvetítő"

Orbaneszku eftársad 2010 óta naponta indít dühkitörést az EU ellen, a közös szabályokat, megállapodásokat 1000-szer felrúgta, most meg akkor csodálkozol te szamár, hogy akkor az EU se fog közösséget vállalni a suttyó magyarokkal?
Megszeppensz, ha a kokit visszaadják?

FOLYTASSUK!
@high up!: B+ és képes még írni:))))
@Maxvall a kloáka: Persze, ócska Gyurcsánycsicska, te takarodj inkább. Amúgy is lecsengett az időd itt.
@♔batyu♔: nézd, engem nem érdekel, amit Fletó csinált 6-8 éve... megkapta becsülettet ami járt érte. ennyi. engem az érdekel, amit a mostani 2015-ös kormány csinál – ez pedig katasztrófa, és sajnos Vityáról még nem tudok múlt időben beszélni mert a mai napon is ámokfut, szerencsére Fletó már nem.

és ha már a gazdagodást említed, akkor ez pont ugye nem történik – legalábbis nem a társadalom gazdagodása. mert én a politikusok gazdagodását nem számítom feltétlenül ide, és őket illetően sem maga a gazdagodásuk zavar, hanem az pofátlan cinizmus ahogy előadják, miközben csak a hülye nem képes kiszámolni, hogy egy havi 2 milliós fizetésből nehéz összespórolni 5 év alatt egy 160 milliós ingatlanra úgy hogy közben párhuzamosan luxuséletet él – mert az ilyen csodaszámba megy, lássuk be.

ha lehetne Vityáról nem-lekicsinylően beszélni, akkor megtenném, hidd el, nincs fóbiám ellene – de ezt sajnos semmilyen elismerést még nem sikerült kivívnia semmivel, pedig volt rá egy korábbi ciklusa is valamikor '98-'02 környékén, meg most 2010 óta újra próbálkozik ezzel a messiás szereppel.

ő egy tehetséges populista és egy tehetségtelen politikus is egyben – ez a kombináció azonban nem biztos, hogy jó magyarországnak, se rövid, se hosszútávon – viszont megértem, aki a populatista oldala miatt isteníti és felnéz, sőt még esetleg szavaz is rá – minden primitív törzsnek kell egy bálvány (de ez viszont már egy teljesen más téma lenne, személyeskedés nélkül, természetesen).
@Maxvall a kloáka: Azért ez jellemző pszichológiai állapotodra, hogy a legbékésebb nicked kloakázod csupán azért, mert más véleménye van. Büdös libsi.
Ne veszekedjetek, véleménye mindenkinek lehet. Nem kell elfogadni a másét, de amikor beibul az anyázás, nekem mindig ez jut eszembe:

www.youtube.com/watch?v=o1eHKf-dMwo
@holex: Ez végül is magánügy, ki hogy lát egy politikust, annak politikáját, ezt nem tudom veled megbeszélni, mert ez szubjektív.

Sajnos ez a hát ha nincs kenyerük akkor miért nem esznek kalácsot típusú pofátlan cinizmus sajnos jellemző és én ezért vagyok híve az időnkénti változtatásnak.

Inkább az a gondom, hogy nem számoltatják el egymást, pedig ennek ez vetne véget.
@Máriássy András: A libsi nem igazán csípi, ha más véleményt hall.

Én ezért is szeretek idejárni, élvezem amikor egy ilyen libsi kiakad.
Szerintem tök mindegy, hogy libsi vagy nem libsi. IQ függő, ki mennyire bírja a más véleményt.
@Máriássy András: Szerintem is. Akkor a libsiknek kisebb az IQ-juk, mert az itt nem nagyon fordul elő, hogy a libsit baszogatják, hogy mit keres itt, vagy egyáltalán a véleményéért anyázzák.

Amúgy a legbékésebb és legtürelmesebb Birca nagyon kiveri náluk a biztosítékot. Annyira, hogy még nickkel is gúnyolják. Én előtte ilyet nem is láttam, pedig nem ma kezdtem. Pedig Birca ráadásul nem is jobboldali, csak éppen leírja a véleményét.
@♔batyu♔: ideggyengék minden oldalon vannak
@Máriássy András: Elég jellemzőek és valahogy mindegyik ballibsi. Persze ott sem sok van. Jobboldalról nem is tudok hasonlót.
" Nyugat-Európa egyértelmű ellenszenvvel viseltetik Oroszországgal kapcsolatban"

Sajnos ez egyáltalán nem igaz.
spiler.blog.hu/2015/02/05/tenyleg-elszigeteltek-putyint
@♔batyu♔: Tudod mikor lesznek nagyon hangosak a jobbosok? Majd akkor, ha nem jobbos kormány lesz.
@♔batyu♔: így van, ez szubjektív, ezt nem is lehet senkivel megbeszélni.

engem mondjuk az érdekel, hogy milyen hasznos dolgot csinál valaki rövid- vagy hosszútávon, a konkrét személy számomra teljesen sokadlagos csak. ezért mondom, hogy nincs fóbiám – ha holnaptól elkezd gerinces, rendes és tökös politikus lenni, legyen az akárki(!), akkor meg fogom változtatni én is véleményem róla – a tettei függvényében.

de amíg azt látom, hogy mutyi, a hevarok meg a saját zseb az első, addig nem tudok senkire tisztelettel nézni, főleg, hogy ha még emellett teljesen haszontalanul káros dolgokat csinál – ez is biztos mérne az is egy misét / traccspartit, hogy egy-egy elméletben jó ötlet hogyan végzi végül menthetetlnül szétbarmolva a gyakorlatban...
@high up!:
"EU se fog közösséget vállalni a suttyó magyarokkal"
2010 óta minden nap ezt hallom. *ásít*
@holex: Rengeteg olyan intézkedés van, amely megmutatja, hogy a kormány hatása milyen egy országra nézve. Tehát maguk a tények beszélnek.

Nem mintha én barátja lennék a korrupciónak, de ezt az ember kénytelen állandónak tekinteni. Mondhatni, figyelmen kívül hagyni. 2010-ben én nem azért szavaztam a ballibsi kormány ellen, mert korruptak voltak, hiszen az őket megelőző Orbán kormányban is volt korrupció.

Ezen értelmetlen is problémázni, ezért kell mindig olyanokra szavazni, akik esetében történt is valami fejlődés. GDP, államháztartási hiányok.

Azt gondolom, a fokmérő három dolog: Turizmus (bel és külföldi) GDP és államháztartási hiányok alakulása. Elég ezt a három dolgot figyelni, mert mindent kifejez.
@♔batyu♔: értelek én, hogy mit szeretnél mondani.

de ezt nem teljesen csak erről az oldalról kellene vizsgálni, hiszen bár a számok rettentően jól mutatnak a papíron, eközben idekint a való világban az egész ország élhetetlenebb lett, és a munkalehetőségek / kilátások drasztikusan csökkentek (ld. a sok kivándorlót)

egyfelől a hiányt alacsonyan tartják másfelől meg rekord mennyiségű és mértékű adó fojtja meg a gazdaságot – viszont nem értem mi érteme volt.

elmagyarázom az aggályomat.

eredetileg azért kellett a hiányt 3% alá tolni, hogy az EU ne függessz fel a kifizetéseket (az eredeti terv ugye az volt, hogy hagyják elszállni 7%-ig, ha még emlékszel), szóval kaptunk egy halom új adót amivel a hiány kompenzálva lett. remek – most meg arról szólnak a hírek, hogy bár a pénzeket lehívhatjuk, sajnos jelentéktelen töredékét leszünk képesek csak lehívni a béna-kacsa bürokrácia és állami szervek miatt.

szóval elvileg "nemes" célért (EU-s pénzek) be kellett nyelnünk a sok új adót, és cserébe meg cseppet sem foglalkoznak azzal, hogy ezek a pénzek és támogatások vissza is jussanak társadalomhoz – szóval akkor mi is volt az értelme? sejtem, hogy csak politika célja volt ennek is, hogy ne lehessen elmondani, hogy a pénzek felfüggesztésre kerültek a Fidesz kormány alatt.

bár ha megtörtént volna, erre is meg volt akkor már a magyarázat, ha még emlékszel milyen hevesen lebegtették, hogy Bajnai miatt államcsőd közelben volt az ország – viszont ezzel a buta kommunikációval is csak annyi kárunk lett, hogy elszállt a forint, ami azóta se tért magához, és innen egyenes út vezet már a devizahitelesek mentéséhez, illetve a bankok szívatásához... ismered a feljelményeket ezen vonalát.

ez objektíven is dilletantizmus volt, mégpedig a durvábbik fajtából, hisz mégha államcsőd közelben is lettünk volna (nincs kontrét bizonyíték sem erre sem az ellenkezőjére), szépen csendben meg kellett volna oldaniuk – de fontosabb volt, hogy belpolitikai tőkét kovácsoljanak belőle, mint megtartani az ország külső stabilitását.

és még lehetne folytatni a végtelenségig, hogy épül az egyik hülyeség a másikra.
@holex: Összefoglalhatjuk egyetlen mondatban.

Az ország fejlődését ennek a három tételnek az alakulása azért mutatja jól, mert ebben a három tételben minden benne van. A települések fejlődése, a munkanélküliség alakulása, a termelés mennyisége, stb.

Persze van egy negyedik is, az ellenzékkel való bánásmód. Itt Orbánnak nagyon kényelmes a helyzete Gyurcsányék után, hiszen senki (a ballibsik kivételével, de azok viszont elenyésző kisebbség), hogy Orbánék e téren sokkal jobbak mint az ellenzéküket rendszeresen verő Gyurcsányék.
@♔batyu♔: Picit túl sok embernek írod ezt, ahhoz képest, hogy beszélgetni jársz ide, nem? Szerintem keress máshol barátokat.

Ja és anyád mossa ki a mocskos pofádat szappannal, mert ha megkereslek és én mosom ki, akkor a fogaid is jönnek vele.
@Simlicske: Takarodjál már b+. Aztán ha nem jön össze és a te fogaid vannak a tenyeredben, rohansz sírva feljelenteni, hogy megtámadtak mi? Ismerem a fajtádat.
@Simlicske: Továbbá haver, ha nem veszed észre, én mindig TÜKRÖT TARTOK.

Ha valaki mint pld. te azzal köszön be, hogy fideszbérenc és hasonlók mégis mi a lófaszt vár? Dicsérjem meg? Olvasd már vissza magad b+.
Idejön anyázni aztán megvan sértődve, hogy visszakapja. Normális vagy te?
@Simlicske: Próbáld ki: Udvarias vagyok. Működni fog.
@♔batyu♔: a legbékésebb nickem kloákázom?? apám, ezen a mondaton besz@rtam, nem gondoltam, hogy valaha ilyet írok neked - a véleményem változatlanul, khm, lesújtó -, de ezen jót röhögtem köszi :))

ezzel együtt igazán kipusztulhatnál mán...
@♔batyu♔: pont ez három dolog zuhant meg az elmúlt években, drasztikusan...

ha a települések fejlődése alatt a macskakövezést, és az főtéri szökőkút modernizálását érted, akkor ezzel nem tudok vitatkozni – ez valóban megtörtént – de állítsuk ezt szembe a települések iskoláival illetve kórházaival, ahol viszont jeletős forráselvonások voltak az utóbbi években.

a munkanélküliség szánalmasan rekordmagas, két hamis számadat javít csak a statisztikán – a közmunka és a külföldön dolgozók hozzáadása a foglalkoztatottakhoz, de nincs hozzáadott értéke a magyar gazdasághoz (hacsak nem az, hogy a külföldön dolgozók küldenek haza pénzt az itthon maradott rokonaiknak és ez növeli a GPD-t, de ez szintén csak annyiból magyarország érdeme, hogy ő üldözte el az állampolgárait).

a termelés mennyisége (ez egy kicsit megfoghatatlan így elsőre sok szempontból), hiszen éppen arról szólnak a hírek hogy munkahelyek szűnnek meg magyarországon (az ok most lényegtelen, hogy miért), ezáltal a "termelés menynisége" is csökken – szóval aggasztóan messze vagyunk egy egymillió új munkahelytől.

ez a valóság per pill, remélem ez az ami Neked is számít, nem pedig a kozmetikázott statisztikák.
@high up!:
A szovjetunió már régóta nem létezik, mert a szovjet időkben nem lehetett meggazdagodni, úgy mint pl. Putyin akinek 40 milliárd $-ja van. Azt azért megmondanád, mivel fűtenek termelnek nyugaton és nálunk is, ha nincs orosz gáz?
süti beállítások módosítása