HTML

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

Előválasztás az ellenzéki pártok között...

Az elmúlt időszak nagy politikai kérdései között szerepelt az ellenzéki oldalon lefolytatandó előválasztás. Mióta ez a vita lezárult azzal, hogy ezt a pártok, pártocskák elfogadták, próbálom megérteni, hogy miről is van szó.
Ha jól értem, akkor arról, hogy maradva a miniszterelnök jelöltnél, az ellenzéki oldalon felbukkanó jelöltek közül, vagy tagsági, vagy szimpatizánsi körben szavazást folytatnak le és aki megnyeri az lesz a közös jelölt.

Óriási, igazán demokratikusnak tűnik, de nem több mint egy címeres marhaság!

Amennyiben ezt a választást tényleg le lehet folytatni és értékelhető eredményre jutni, akkor ezek a szervezetek miért nem egyesülnek, ha nem akkor meg minek kell ez a cirkusz.

Mindenki külföldi példákkal hozakodik elő, de ismereteim szerint a világon nincs arra példa, hogy több párt csinálna közös előválasztást. Az egészből annyit értek, hogy a parlamentbe bekerülni nem tudó pártok, ezen az úton kaphatnak parlamenti képviseletet és igazolást önön létezésükre.

Egy igazi züllesztő rendszer kialakulását látom, amelyikben a belső áskálódások hőbörgések, árulások arra lesznek elegendők, hogy a célba beérkezve egy önmagát megvert, zilált, csapat érkezzen be és vegye fel a küzdelmet egy másik szervezettel.

Orbán legtitkosabb vágyait messze meghaladja ez a „demokrácia torzszülött”. Lelki szemeim előtt már le is játszódik, ahogy mondjuk Győrben a pártocskák jelöltjei áztatják az MSZP jelöltjét. A kampány végén győz az MSZP jelölt, ami után az összes többi elmondja, hogy nem volt demokratikus a verseny, mert az MSZP létezik és a létszámfölénye elnyomta az észérveket, ezért újra kellene szavazni, melynek során például, 8 MSZP szavazat lenne egyenlő, egy Együtt szavazattal, vagy 6, egy DK szavazattal és így tovább, szépen sorban.

Remélem, az idő kiszelektálja ezt a torzszülöttet és nem lesz belőle más, mint a politikatörténet egy rossz emléke!

 

civilhetes.net

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://civilhetes.blog.hu/api/trackback/id/tr187243269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása