HTML

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

Különös módon úgy tűnik, hogy a minap feltételezett három lehetséges indíték közül mégiscsak a vallási vonatkozású elgondolás szempontjai alapján vette kezdetét Zaur Dadajev kihallgatása.

A férfi nem tagadta, hogy köze van Nyemcov halálához.

A mélyen hívő muzulmán Dadajev arról beszélt az őt kihallgató hatóságoknak, hogy honfitársainak muzulmán érzelmű tagjait rendkívül erősen érintették a politikus muzulmánokat támadó kijelentései és interjúi a január 9-i Charley Hebdo hetilap munkatársait ért terrortámadást követően.
Januárban Nyemcov Csecsenföld elnökét, Ramzan Kadirovot is erősen bírálta, miután a csecsen elnök felindultan minden muzulmánok ellenségének nevezte Mihail Hodorkovszkijt, aki felszólította a világ lapjait, hogy az elhunytakkal való szolidaritás jelképeként közöljenek karikatúrákat a lap egykori és jelenlegi munkatársainak tollából.

Borisz Dadajev a Szever elnevezésű csecsen belügyi zászlóalj helyettes parancsnoka volt, még év elején. Kadirov Dadajev elfogása után úgy nyilatkozott, hogy nem ismert jobb és hűségesebb katonát Dadajevnél soha életében, s igazi orosz hazafinak nevezte a gyilkossággal vádolt férfit.
A csecsen elnök szerint elképzelhetetlen, hogy Dadajev képes volna akkorát hibázni egy gyilkosság elkövetésével, hogy azzal ilyen formán veszélybe sodorja hazájának hírnevét.

Időközben kiderült, hogy a megkísérelt elfogása közben öngyilkosságot elkövetett fiatalember neve Beszlan Savanov, s hitelesnek mutatkozó források alapján ő is tagja volt a Szevernek.

Nem hivatalos információk szerint közben újabb két férfit fogtak el, akiknek közük lehet az orosz ellenzéki politikus meggyilkolásához. Ha igaznak bizonyulnak a hírek, akkor a mai napra már hétre emelkedett azok száma, akik a Nyemcov-merénylettel kapcsolatban kerültek letartóztatásra.

Nyemcov unokatestére közben azon véleményét hangoztatja a sajtóban, hogy minden kétséget kizáróan biztos benne: igenis Putyin keze van a dologban.

Egyre több az információ, de a köd is sűrűsödni látszik.

 

civilhetes.net

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://civilhetes.blog.hu/api/trackback/id/tr337255329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása