HTML

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

Lényegében az egész nyugati világ azzal van elfoglalva, hogy miképpen lehetne hatékonyan felvenni a harcot a szinte semmiből egyszerre felbukkanó Iszlám Állammal, mely azonban módszereit tekintve szinte semmilyen fenyegetéstől, vagy észérvtől nem riad vissza.

De vajon mennyire jó ötlet jóhiszeműen beleugrani egy ilyen háborúba? Mert a dolog valószínűleg jár némi nemzetbiztonsági kockázattal.

Hende Csaba és társai teljes mellszélességgel támogatják annak gondolatát, hogy Magyarország is vegyen részt a harcokban, noha nem is a félelmetes honvédségi légierővel, vagy megdöbbentő hatékonyságú, alig elavult harckocsiállományával, de világszinten pótolhatatlan kiképzőtisztjeivel, tehát humán szakmai erővel. Ma már tény, hogy megyünk, nem honvédségi álom. Hende vasalhatja  a hajtókáit.

Azt azonban egyelőre nem tudjuk, hogy a nagy lelkesedésben számolt-e valaki a magyar nemzetbiztonság kiválóságai közül azzal a nem teljesen elhanyagolható jelenséggel, hogy a harcokban való tevőleges részvételünk potenciális terrorfenyegetettségnek teszi ki hazánkat. Ugyanis a radikálisok szerte a világban rendelkeznek kisebb-nagyobb diaszpórákkal, melyek feltűnés nélkül működnek a legkülönfélébb országokban, s lényegében azt csinálnak, amit akarnak egy olyan hatósági apparátussal bíró közegben, mint amilyen a miénk.

Mindazonáltal a magyarországi iszlám hívők számára sem lesz egyszerű a helyzet, hiszen a többség nem igazán tesz különbséget hívő és radikális között. Szinte biztos, hogy lesznek atrocitások, még akkor is, ha a közvélemény csak kevéssé érdekelt a hazánktól távoli harcok ügyében. Egy kis terroristázás biztosan elfér majd.
Ugyanakkor eljön annak is az ideje, amikor a világszerte egyre sűrűsödő terrorakciók hatására megtelepszik majd a magyarok fejében a paranoia, s minden sarokban terroristát látunk majd, akárcsak az amerikaiak 2001 után. Nekünk még konkrét támadásra sem lesz szükségünk. A magyar ember higgadt, de a biztonság kedvéért csak fél szemmel alszik.

Ne legyen igazunk. Érjen véget a most már úgyis megkezdődő folyamat úgy, hogy Magyarország ne kerüljön teljesen indokolatlanul már megint kereszttűzbe, mint eddig a történelem során annyiszor. Legyen ez egy kicsit több, mint áprilisi jókívánság.

 

(A kép forrása: korkep.sk)

civilhetes.net

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://civilhetes.blog.hu/api/trackback/id/tr497395696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása