HTML

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

Valahogy nem áll össze a kép tökéletesen.

Fellelhető valamiféle logikai menet a kormány bevándorlóellenes kommunikációjában, vagy egész egyszerűen valamely nagy volumenű háttérintézkedés-sorozat álca-hadművelete ez a kirívóan sántító őrület?

A társadalmi felelősségvállalás zászlóvivőit tökéletesen lefoglalja a kormány bevándorlóellenessége. Konferenciák, beszélgetések, tüntetések, plakátkommandó, civil elégedetlenkedés, internetes ellen hadjárat, és még sorolhatnánk oldalakon keresztül.
De vajon annyira hülye lenne a Fidesz, hogy ne gondolta volna végig már jó előre, milyen hatást fog majd kiváltani, ha az adófizetők pénzén olyan zagyva plakátozássorozatba és a témakört illető nemzeti konzultációba kezd, mely lényegében mindenkit felháborít, aki egy kicsit is képes az orránál tovább tekinteni, illetve három darab agysejtnél többet megmozgatni?

Jelen pillanatban a Fidesz politikai ellenlábasai is tőkét kovácsolhatnak abból, hogy a civilek automatikusan összefogtak a gyűlöletkeltés ellen, s lényegében kialakult egy olyan közhangulat, mely mindenkit fellelkesít és cselekvésre késztet azok közül, akik Orbánék bukását akarják.
De Orbánnak tudnia kellett, hogy ebből ez lesz. Ilyen messzire nem gurulhatott a gyógyszere...

Nem egészen elképzelhetetlen tehát, hogy a jól sejthetően majd komoly társadalmi felhördülést kiváltó bevándorlózás nem más, mint elterelő hadművelet, melyet korábban megelőzött a Jobbik mérsékeltebb szavazóbázisának elcsábítása a halálbüntetés abszurdumával. Így tehát a Fidesz szavazótábora most sem csökken majd, mindössze cserélődik az összetétele. Sokan elpártoltak tőlük az utóbbi hetekben, de a halálbüntetés újbóli bevezetése körüli ál-csörte során már akkor megjöhettek a tegnap még jobbikos, ma már fideszes szavazók.
Röviden: nagy valószínűséggel most sem lesz szó jelentősebb szavazóvesztésről.

A bevándorlóellenes kampány tehát elképzelhető, hogy eltakar valami olyat, amivel kapcsolatban nem szerette volna a Fidesz, hogy túl nagy feneket kerítsen neki a baloldali és liberális média.
Dobott egy csontot, amin most rágódhatnak. De mi folyhat a háttérben?

 

civilhetes.net

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://civilhetes.blog.hu/api/trackback/id/tr817537732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása