HTML

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

A macskajaj az emberiség egyik nagy tragédiája. Bár nem azonos mértékben és módon, mégis, kortól, nemtől, rangtól, helyzettől függetlenül bárkire lecsaphat. Sokszor nem is egészen érthető, hogy miért akkor, amikor.

Három sör után miért szakad le a feje másnap annak, aki hét-nyolc pálinkáját vígan itta még fél évvel ezelőtt bármilyen csúfos következmény nélkül?
Teóriák vannak. Vannak, de minek... Ezúttal valódi megoldásokat kerestünk. Bár az orvosi megközelítés szerint az egyetlen biztos megoldás, ha nem fogyasztunk alkoholt, az évezredes probléma számtalan megoldási javaslatot kitermelt már, mi most ezekből szemezgettünk inkább. Érdemes még józanul válogatni belőlük, mert némelyik már olvasásra is gyomorforgató. Jó szórakozást!

1, Víz. Megelőzésre (ivászat közben, mondjuk fröccs formájában, illetve lefekvés előtt) és  kezelésre egyaránt bevált módszer.

2, Forró zöldség/húsleves. Segít pótolni a folyadékon kívül az elvesztett sókat, némi vitamint, és megnyugtatja a felkavarodott gyomrot.

3, Kávé. A koffein miatt szűkíti az agyi ereket, ezáltal mérsékeli a fejfájást. Vigyázat, itt érdemes mértéket tartani, ugyanis ez is dehidratáló hatású, ha nincs mellette fokozott folyadékbevitel (víz formájában leginkább), akkor nem segít, hanem éppenséggel ront a helyzeten.

4, Savanyúuborka-lé. Ki tudja, miért, de segít. Állítólag...

5, Energiaital. A koffein fentebb leírt hatásán kívül az élénkítés miatt is jól jön. Az ital magas B-vitamin tartalmának köszönhetően hányinger csökkentő tulajdonsággal is rendelkezik, a cukor pedig visszabillenti a leesett vércukorszintet. Igazi varázsszer..

6, Nagy pohár kefír. Háááát....Próba, szerencse.

7, Kutyaharapást szőrivel. Gyógysör, ugye? De számoljunk vele, hogy ez csak átmeneti megoldást fog jelenteni...

8, Szex. A testmozgás, az izzadás...Valószínűleg erre a legkevésbé nehéz rávenni az áldozatot.

9, Mézes gyömbér és borsmentatea. Csökkenti a hányingert és felturbózza a vércukorszintet.

San Francisco-ban elterjedt a „ködös krumpli” fogalma, ami nem más, mint a másnapos reggeli után egy nagy tál sült krumpli, tejföllel és sajttal, valamint némi hagymával. Hogy a nevét honnan kapta, azt mind a szó szorosabb, mind átvitt értelmében megoldást kutatva egyaránt homály fedi...

 

(Címlap: Forrás: egerszeginfo.hu)

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://civilhetes.blog.hu/api/trackback/id/tr157688002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

1, Víz.
- Sajnos rengeteget vezetek, ezért nem fenyeget az alkoholizmus, de ha már egyszer módom van a kedvenc italaimat kortyolgatni, hülye lennék vízzel elrontani az élményt.

2, Forró zöldség/húsleves.
- Meg frankfurti, meg zöldbab. Mindkettő jó tejfölösen. Jó hatás, kellemes íz.

3, Kávé.
- Legenda. Mire annyit iszol, amennyi gyógyít, elvisz a mentő infarktussal.

4, Savanyúuborka-lé.
- Ha valaki szereti. Szerintem úgy működhet mint a 2. variáció, csak nem olyan finom. :)

5, Energiaital.
- Akinek nincs energiája, az aludjon, akinek van, az meg ne igyon ilyesmit. Nem hiszem, hogy lenne olyan alkalmazása, ami kisebb-nagyobb mértékben ne ártana.

6, Nagy pohár kefír.
- Boá. Ennél van jobb a sorban.

7, Kutyaharapást szőrivel.
- Vagy azt, ami ide juttatott, vagy keserűlikört.

8, Szex.
- Jó szöveg. Nem igen fordul elő, hogy a lányok díjaznák a leamortizált "hősöket". Elvileg jó lehet, de ki lenne jelentkező ebben a helyzetben? Inkább a 7. pont. :)

9, Mézes gyömbér és borsmentatea.
- Ezt inkább idd meg te! Remélem csak vicc! Persze a gyomorürítés jó hatással lehet, és a cél szentesíti az eszközt, amennyiben így akarsz returt küldeni az anyag után, bár ilyenkor már késő.

"fagyott virsli tejszínhabbal"
www.youtube.com/watch?v=MKoIGTmNMyU
süti beállítások módosítása