HTML

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

"Vigyázz, farkas! - Erdőjárási tilalom van Pécs környékén" - írja a Népszava

A gyáva és a természetet nem ismerő bürokraták hatalmas harci gyávasága egy ilyen intézkedés, véleményem szerint.

Az igazság az, hogy ez a hiszti majdnem akkora marhaság, mint az orbáni migráns probléma. Májusban volt 20 éve, hogy olyan helyen élek ahol farkasok, medvék vannak, ahol emberek százai gombásznak, ahol folyamatos az erdőkitermelés, de egyetlen alkalommal sem történt farkas vagy medvetámadás ember ellen.

A Bihari-havasok hatalmas kiterjedésű erdeiben novemberben, decemberben és januárban folyamatosan lehet hallani farkasüvöltést, amelyet rendszeresen hallgatni szoktam. Mivel a hely, ahol tartózkodom, 12 km-re van az első településtől, igazi része a természetnek.

Az is igaz, hogy a 20 év alatt több, mint 7 kutyánkat ragadták el, de ez a falvakban sem ritka, van amikor a láncon lévő kutyát eszik meg a farkasok. Ezek az események a környékbeli élet részei, nem többek, mint egy röpke hír.

A kőszívű ember fiai című Jókai könyv megfilmesítésének híres farkasos jelenete hozta meg a félelmet a magyar közvéleményben. Azt tapasztalom, hogy a hozzám látogató vendégekben fóbia szintjén van jelen a farkas és medve félelem. A környéken egyetlen esetről sem tudok, amikor farkasok embert támadtak volna, vagy bármilyen sérülést okoztak volna.

A hiszti méretét mi sem jellemzi jobban, hogy miközben rettegnek a farkastól, simán beülnek az autóba, nem gondolva arra, hogy évente csak Magyarországon 1500 – 2000 ember hal meg az utakon.

 

Csiripa Sándor

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://civilhetes.blog.hu/api/trackback/id/tr518040926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása