HTML

Naptár

június 2022
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

Friss topikok

Mi sem mutatja jobban, hogy nincsenek a pártban jó minőségű fiatalok, mint az, hogy még mindig a régiek tudják tematizálni a pártot körülvevő politika világát.

Forrás: pblcoc.org

Egy olyan párt, amelyik négy választást nyert és háromszor alakított kormányt, olyan öregekkel rendelkezik és rendelkezhet, akik joggal büszkék az életük teljesítményére. Az MSZP problémája nem az öregeiben gyökerezik, hanem a fiataljaiban. A talpasok, akik becsülettel végigcsinálták a kampányokat, szembenéztek a mikró- és makro-közösségekben a politikai ellenfeleikkel, akik vidéken és a városok közösségeiben méltóságot adtak a Magyar Szocialista Pártnak, nem hibáztak, nem tévedtek, nem kell leszegett fejjel járniuk, derekukat nem kell meghajlítaniuk. Nem és nem tévedtek, nem és nem cselekedtek rosszat, nem ők voltak részei a kriminalizálódásnak. Nem közülük kerültek ki a Zuschlagok, Hagyók, nem ők hagyták el pártot, hanem a Gyurcsány vizitdíja, a 12 és 112 pontja, az öszödi beszéd anyázós tartalma. A mai fiatalok jelentős hányada az ő aktív idejük végén került a pártba vagy a párt közelébe, új nemzedékként, amely nemzedéknek nem volt semmilyen munkatapasztalata, társadalmi integrálódása. Az ő tapasztalatuk a seggnyalás, egymás ásása, a bizalmatlanság, a másik meg nem hallgatása, a tapasztalás elvetése, a cselekvés és létezés felcserélése a sunnyogással, bujkálással, a gerinctelen megbújással és a sunyi támadással.

Nagyon alkalmatlan az MSZP mai fiatal gárdájának zöme, nem volt képes sem erkölcsileg, sem tudásban Horn elkötelezettségének követésére, vagy akár Botka másolására.

Megélhetésként és egzisztenciális kitörésként tekintenek az MSZP-re és most fintorognak, zsűriznek, mert a párt ezt nem tudja nyújtani. Méla undorral nézik azokat a budapesti és vidéki fiatalokat, akik tenni akarnak, megölendő versenytársakat látva bennük, akik veszélyeztetik a mikro-karrierjüket.

Az biztos, hogy a helyi értékek nincsenek a helyükön. Amikor azt olvasom, Hiller ki akarja hívni Botkát a választmány vezetéséért folyó versenyben! Egy maga után nyomot nem hagyó miniszter kikezd az ország egyik legtehetségesebb - ha nem a legtehetségesebb - polgármesterével. Hiller magatartása jól mutatja, hogy a középső korosztállyal is baj van.

Ez a párt akkor fog kijönni a gödörből, ha lesz hite, lesz elköteleződése, a fiataljainak munkatapasztalata és vágya a magyar valóság megváltoztatására!

Dr. Velez Zoltán

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://civilhetes.blog.hu/api/trackback/id/tr278171802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az MSZP jelenleg az egyik legszórakoztatóbb párt, általában nem csinálnak semmit, vagy ha mégis, akkor hihetetlen demagóg baromságokkal próbálnak feltűnni. Hahotázásra késztető ezeket a sorozatos ballépéseket látni. Ha ezt folytatják, három éven belül eltűnnek a süllyesztőbe.
Amíg lefő a kávém, komolyabb marketinget készítek, mint az ottani brigád, ha egyáltalán van nekik. A termelőszférában ezek két percig nem élnének meg.
Még mindig nem jöttek rá, hogy egy párt egyben termék is, próbálkoznak ehelyett identitással, durcizással, meg a mindenre próbáljunk kontrát bemondani elnevezésű blöff játékkal. Ez ma már nagyon kevés.
Egyetlen szerencséjük van. Az összes jelenlegi ellenzéki párt ezt az taktikát folytatja, ezért nem lógnak ki nagyon. Meg van a lé, még így is sokkal több, mint máshol, megvan az ismertség, el lesznek ezzel még pár évet. Megélhetési politikusok ezek is, semmi több.

A kor, koosztály jelenleg nem lényeges, hiszen szinte teljesen mindegy, ki fuvolázza el a teljesen szokásos és ugyanolyan szólamot. Standard szövegek, néha kölcsönkérve a bullshit generátort a fidesztől.
Unalmas, lusta, ötlettelen az egész párt.
Lehet hogy jobb is ha lassan kihunynak.
süti beállítások módosítása