HTML

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Friss topikok

Falusi származásom és az ott gyűjtött tapasztalatok meghatározó élménye lett életemnek. Nem messze Orbán szülőhelyétől történt mindez. Az is közös bennünk, hogy alapvetően sváb környezetben nőttünk fel, mindegyikünk környezetét körbelengte a kitelepítések szomorúsága és az ebből adódó megosztottság.

ovk.jpg

25 éve figyelem az életét, olvasom a vele történt és meg nem történt eseményeket, életrajzát fejből tudom, az osztálytársai egy részét személyesen ismerem.

Sokáig azt hittem, hogy értem! Értettem a kifordulását az SZDSZ alól, értettem a befordulását a keresztény kurzus irányába, felfogtam a Torgyánnal történt „összefogását” is, kifejezetten szimpatikus és felelősségteljes volt az 1998-2000 közötti kormányzása, pragmatikus magyarázatot próbáltam találni a 2000-2002 közötti időszakra, de már igazából csak értettem, de nem szimpatizáltam vele.

A Medgyessy-időszakot megértettem, a Gyurcsány ámokfutására adott válaszait, már személyes sikere szempontjából hasznosnak, de társadalmilag károsnak érzékeltem. Belerángatta az országot egy olyan népszavazásba, amivel a felé irányuló szimpátiát maximalizálni tudta, de az ország hosszú távú hatékony kormányozhatóságát jelentős mértékben korlátozta.

Ebben az időszakában jutott róla eszembe a hatalomkufár elnevezés.

Feladott mindent ami érték volt az országban és alárendelte és beállította a hatalom szolgálatába. A tömegek itták szavát. Az érdekemberek meg hangosan tapsoltak, az értelmiség polgári kultúrával rendelkező része meg csendben félreállt.

2010-ben nagyon megverték magukat a szocialisták, romjaikon keresztül bejött a kétharmad világa és újra a gyerekkorának falusi kultúrája, az igazi kocsmakultúra. Ő nem az az ember, aki adja, hanem aki állja, ami minden falusi kocsma alapvetése volt. Forradalmat hirdetett, a fülke forradalmát, ami nem több, mint egy marhaság, ostya a tömegnek, pénz a közvetlen követőknek.

Hatalomra kerülésével elkezdődött a huhogás, hogy nem demokrata, majd, hogy diktatúrát épít, most már a diktátornál tartunk, rosszabb esetben a Viktátornál. Szerintem meg nem diktátor és nem is diktatúrát épít, hanem egyszerűen pénzt csinál, ezért nem értik a tudósok, az újságírók és a nép. Mindenki abból indul ki, hogy hit, meggyőződés, felelősség, ország és társadalom, kérdései mozgatják a gondolkodást.

Orbán meg úgy gondolkodik, hogy pénz, még több pénz és annál is több pénz. Rendes falusiként azt látta, hogy a rendszerváltók oligarchái az MSZP mögé álltak be, ezért a szocialisták birtokolták a hatalmat, ennyit és nem többet látott. Ebből vonta le azt a következtetést, hogy ha én csinálok oligarchákat, nagyobbakat és gazdagabbakat, mint a rendszerváltók akkor enyém lesz hosszútávon a hatalom. Orbán konkrétan szarik mindenre, ami a pénzen kívül van, viszont, ha bárki tőle függetlenül forrást teremt, vagy forráshoz jut, azt azonnal eltakarítatja és nem azért mert diktátor, hanem mert veszélyt jelent rá. Mondhatsz rá bármit, még ezt az írást is megírhatod, személyed kívül marad a TEK figyelő látószögéből, de ha az írásért kapsz 1 000 000 amerikai dollárt, azonnal bajod lesz, amit két módon oldhatsz meg, vagy behódolsz, vagy átadod a pénzt. Ennyit a diagnózisról! A következmények már lényegesen súlyosabbak! Buta ország, birka népség lettünk, nünükézünk olyan dolgokon, amelyeknek a jövőnkhöz semmi köze, közben önkorlátozók és gerinctelenek lettünk, Rákosi népe. A modern okos Magyarország képe odalett!

Gyakorlatilag nincs olyan, a világpolitikában számító szereplő, aki vele szóba állna és ez a falusi csávó, olyan emberek talpát kénytelen nyalni, akiknek a nevét csak a bűnözői rovatban illik leírni.

Elvesztettük a magyarság sokszor frenetikus érzését és lementünk a rovás értelmetlen világába. Mivel egyre több pénzre van szüksége a hatalmához, kivonja a forrásokat a nyugdíjból, oktatásból. Igazi krokodil, aki nem haragszik a gnúra csak éhes! Nem haragszik a nyugdíjasokra, csak a pénzük kell, nem haragszik az oktatásra csak a pénz kell. Ezért reménytelennek tűnik az egész ország és ezért olyan fontos, amit az ifjúság csinál, hangod ad a vágyaiknak, kritikát a mai kornak. Nem kell félni! Orbán érti, mi több veletek is érez, csak adjátok neki oda cserébe a pénzeteket!

 

Név és cím a szerkesztőségben

209 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://civilhetes.blog.hu/api/trackback/id/tr186928747

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Csak így tovább, fiúk! Csókpuszi: Lenin elvtárs 2014.11.24. 22:18:04

Titkosszolgálatok támogatják, módszerük a hazudozás, céljuk az erőszakkal történő kormányra jutás. A magyar baloldal ugyanazt teszi, mint amilyen a leninista bolsevikok receptje volt 1917-ben, amikor német titkosszolgálati segítséggel először az orosz ...

Trackback: "Támadj, támadj, támadj minden irányból!" 2014.11.24. 22:12:32

Saul David Alinsky radikális aktivistáknak szánt tanácsait azok kezdték itthon megfogadni, akik egy éven belül három választást is elbuktak. A "Rules for Radicals" című könyv kötelező olvasmány a baloldalon. Alinsky forradalmat hirdetett és kommunizmus...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Bogyó 2: "Ez a kijelentésed csak két dolgot mutat. Nem vagy demokrata és nem vagy hazafi se. Hazafiságod Sztálin és Hitler hazafisága, akik nem átallották a saját népüket is irtani vagy vágóhídra küldeni a hatalmuk megtartása érdekében."
Ez jó volt. És nagyon igaz!
@Könnyen elkaptuk, uram!: Szerintem aki kellően megerősödik lazán Orbán helyére léphet, ha hagyják.
@Kytia: Biztos vagyok benne, hogy nem pusziért kommentelnek napi 8 órában.
@raz sierpem raz mlotem czerwona holote: Ennyit tuttá összehozni? :-)) A Lendvay uccai összek5őd nem vette fel a telefont h segíccsen?
@dont be such a nazi: Á, fenét. Nem az emlékezetkiesés a probléma. Valaki fentebb írta, hogy ezek pont azok, akik az előző rendszer leghűségesebb pártseggnyalói voltak. Aztán a váltás után már azt hangoztatták, hogy ők aztán mindig is lázadtak. Ezeknek a hatalmon lévő kell, nem akarnak gondolkodni, csak mutassák meg nekik, melyik segget kell nyalni, és már mennek is oda. És amit a hatalmon lévő kántál, azt kántálják vele. Ha Orbánt elzavarja egy még agresszívabb, ahhoz járulnak majd kitolt nyelvvel, és közben aktívan Orbánoznak majd, és hangoztatják, hogy ők mindig is gyűlölték a "jobbkonzi" hazaárulókat.:D
@turista a saját országában: "Azt hiszed Orbán úgy hipp-hopp változott meg?! 2000 előtt az volt, ami most. Csak még nem volt meg a parlamenti ereje hozzá."

KISZ titkár?

Tényleg lett neki "parlamenti ereje". Más nem. Azabaj. Felőlem csapódhat jobbra-balra, mint a majomgeci. De valahogy a havi fizetések elkezdtek lófaszt se érni ettől a hallatlan parlamenti erőtől. Boldogság. Orbán úr vatikáni pápa is lehetne (ne legyen, a jelenlegi teljesen jó), akkor is az marad, ami 2000 előtt. Hangerő.
@dont be such a nazi: Ne aggódj, van olyan korosztály, aki titeket, "demokratákat, civileket" is meg tud ítélni.
@dont be such a nazi: Szokás szerint elegánsan kikerülted a választ egy kis személyeskedéssel:)
@raz sierpem raz mlotem czerwona holote: ugyanmá! az Orbánféle káder politikának a lényege, hogy kompromittálódott arcok legyenek körülötte. Lézerről, Rogánról, stb annyi terhelő cucc van, hogy azokat ha valaki kiteríti, azonnal viszik őket bilincsben. orbán nélkül ezek az arcok sehol sincsenek, sosem léphetnek a helyére.
@raz sierpem raz mlotem czerwona holote: Miért? A Horn szobor mennyire volt releváns a narancsfán eltöltött időddel kapcsolatban?

melyik korosztályra gondolsz? amelyik a renccerváltáskor még csak a csattogós lepkét tolta? De arra /sze nem reagáltál, h ez a propaganda mennyire hasonlít a Kádár renccer jelszavaihoz.
@hosaka: "De valahogy a havi fizetések elkezdtek lófaszt se érni ettől a hallatlan parlamenti erőtől."
Ja. Én sem értem. ha annyira jók vagyunk mindenféle gazdasági mutatóban, akkor hogy nőhet a szegénység Magyarországon.
@Kytia: Kövérrel az élen. Nála nehéz gusztustalanabb seggnyalót találni.
@ZX: Nem is rájuk gondolok. Nekik érdekükben áll, így egész megértő vagyok velük. De a kisember, aki ugyanúgy fröcsögi az okosságot, miközben még haszna sem származik belőle, sőt. Na, az szánalmas.
@ZX: Én nem Eu-s ajánlásokat mondok, hanem a köznyelvből indulok ki. A vidék alapvetően azt jelenti, ami nem az én településem, tehát Alsómucsaj számára Budapest is vidék, remélem Pesten túlélik az ebből adódó infarktust. Persze a Bp. által vezérelt országban, a közmédiában mindig úgy hallottuk, hogy a nem pesti a vidéki, volt is, amikor táblázatokon mutattak valamit két részre osztva az országot Budapest és vidék feliratokkal. Ez kénytelen-kelletlen elterjedt a köznyelvben, de helyi szinten simán használjuk városokban, pl. Szegeden mondják, hogy kinek adtad ki a lakásodat, vidéki vagy helybéli? És az a vidéki lehet egy pesti is.
A városi nem vidéki, a falusi vidéki azonosítása szerintem nem jó, mert ma már alig tudjuk melyik település város. Többszáz város van az országban, van már 2000 fő alatti is, pl. Pálháza, ugyanakkor van 3-4 ezres falu is, tehát a városi cím se mond semmit se. Azt hszem helyesebb volna a falusi nagyvárosi különbségtétel, persze itt is lehetne vitatkozni, mert a nagyvilágba elkerült megyeszékhelyiek sokszor kisvárosinak tartják magukat Londonban, párizsban Budapesten, de valójában azok a kurvanagy városok és nem egy többszázezres vagy soktízezres megyeszékhely a kisváros. Amerikában is kisváros Cicely, ha valaki emlékezik az alaszkai sorozatra, talán 800 lakossal?
Én nagyvárosnak azt gondolom, ahol már van állandó színház, uszoda, sportcsarnok,több felsőoktatási intézmény, kiterjedt helyi tömegközlekedés, szinte teljes körű ellátást nyújtó kórház,több tíz kilométeres vonzáskörzet más városias településekkel is. Ez nagyjából a megyei jogú városok kategóriái Magyarországon.
@Bogyó 2: No igen, ki így használja ki úgy, erről felesleges is vitát nyitni.

@Kytia: Sajnos sok az agyhalott, ezért a bérkommentelők felelőssége óriási. Én őket is Orbánék sleppje mellé kötném a lámpaoszlopra.
@$$$=$$$: A napi ballibezés is.

Amúgy lehet, hogy fel kéne jelenteni téged hazaárulásért. Azt szeretnéd, hogy Hazánk dikatatúra legyen???
Butácska írás, de van benne rendszer: beleillik "a kiábrándult Fidesz-támogató kesergései" sémába, amit most megpróbálnak nyomatni a ballibberek

Buta lyukból buta szél fúj, ennek megfelelően tele van az írás bugyuta megállapításokkal. Minden politikus hatalomkufár, mivel a pártpolitika célja a hatalom megragadása. Ehhez keresnek eszközöket, és Orbán megtalálta a választói demokrácia keretei között hathatós eszközt. A poszt írójának mindez úgy tűnik újdonság, én pedig nem fogom beavatni

A "pénz és még több pénz" szintén bugyuta dolog, mert minden sikeres párt előbb-utóbb a pénzosztás köré szerveződik. Ráadásu inadekvát, mert Orbánról személy szerint nem lehet azt mondani hogy pénzmániás, még csak a hazai felső tízezerben sincs vagyoni szempontból
Ahhoz, hogy más legyen a miniszterelnök, megfelelő alternatíva is kellene. Amíg az nincs, csak az a kérdés, hogy kétharmaddal kormányoz, vagy "csak" biztos többségben.
A folyamatos orbánozás ezen a helyzeten nem változtat, csak a posztoló és a kommentelők frusztrációját tükrözi.
@Rezsicsökkentő Hapcibenő: Én örülnék ha az lenne, mert az alkotmány szerint akkor fegyveresen is felléphetnénk ellene. Akkor törvényesen lennének felakasztva ezek a szarháziak.
@dont be such a nazi: Azt tudod, hogy az européer Horn mit csinált 1958-ban?! A demokratának nevezett oldal egyik hőse(szobor). Nekem sok.
A fiatal korosztály látja ezeket, nem véletlen, hogy a balos pártokat az idősebbek támogatják.
A hülye is látja,hogy a Fidesz egyrészt tele van exszoci arcokkal, másrészt megszólítja a kádárnosztalgiával élő rétegeket. Előbbiért teljesen elutasítom őket, úgyhogy a narancsozásod az egybites szemléletedből fakad ("aki nincs velünk az ellenünk van" lefordítva: aki nem orbánozik napi 10szer, az fideszes)
De ennyi erővel:az Eu bizonyos dolgai engem a Szovjetunióra emlékeztetnek.
@Andy73: Ó, ne tudd meg, hogy várom már, hogy megerősödjön a Kétfarkú Kutya párt. Ha ők nem, akkor meg valami új nőjön ki lehetőleg a mai 30-as, 40-es generációból. Azok legalább be tudják kapcsolni a számítógépet. Mint minden elmebeteg diktátort, Vikrounkat is csúfos vereség éri majd, és azok köpik majd rá a legturhásabbat, akik most még mindig ajnározzák. Csak jönne már el az az idő. Nagyon elhúzódik az elmebaj.
@ZX: Ezek nem bérkommentelők. A minőség alapján ingyen csinálják. Már a profi troll is disszidált Londonba.

A Margit hídi lámpaoszlopok nem lesznek jók, azokból kilopták az anyagot, letörnek az első fuvallatra, ha zsíros valagú fidesznyikek himbálóznának rajtuk.

Tüntetések lesznek. Nem kicsik. Nagyok. Azt bírja a híd, az alját még a "komcsik" építették. Ennyit Kövér László házálnokról.
@Kytia:
" kit érdekel már Gyurcsány? Ő tudtommal megbukott, nem is értem, ennyi év után, párszáz százalékos támogatottsággal miért lehet ezzel a névvel még bárkit befolyásolni."

Ez a "párszáz százalék" valami freudi elszólás lehet?

Egyébként meg fogalmad sincs a baloldali erőviszonyokról, ha Gyurcsányról bukott politikusként írsz. Baloldalon továbbra is meghatározó személyiség, saját pártján kívül az MSZP-t bármikor meg tudja belülről puccsolni, stabil és hangos tömegre számíthat ha bárhol megjelenik, kitűnő kapcsolatai vannak a sajtóval, nagyobb a mozgástere mint valaha volt

Gyurcsány bármilyen szóbajövő baloldali alternatíva esetén megkerülhetetlen figura lenne a hatalmi sakkjátszmában
@Rezsicsökkentő Hapcibenő: Miért? Külföldi kormánnyal vagy külföldi szervezettel vett fel, vagy tartott fenn kapcsolatot e célból?
@ZX: Te normálisnak tartanál olyan alkotmányt, ahol a legális erőszakszervezeteken kívül bárki fegyveresen felléphetne valami ellen?
aki..., AMELY KORMÁNY.... NEM A TÁRSADALOM JOBB ÉLETÉÉRT TEVÉKENYKEDIK, HANEM CSAK A 20 % ÉRT, AZ MENJEN A PICHÁBA !
VAGYONELKOBZÁS MELLETT... TERMÉSZETESEN...
@raz sierpem raz mlotem czerwona holote: ...TERMÉSZETESEN !!!....SOK PÉLDA VAN ERRE A VILÁGBAN....TESSÉK CSAK KINYITNI A CSIPÁT OCCT KÖRÜL NÉZNI ...:)
@dont be such a nazi: Az egy dolog, hogy te mit látsz és hova kategorizálsz be az ellenségképed alapján. A normálisabbja színesen látja a világot.
ui: megint személyeskedtél érdemi válasz helyett.
@raz sierpem raz mlotem czerwona holote: Csak az lehet normális alkotmány ahol a hatalom korlátlan gyakorlói és végrehajtói ellen fel lehet lépni.
"Ezért reménytelennek tűnik az egész ország és ezért olyan fontos, amit az ifjúság csinál, hangod ad a vágyaiknak, kritikát a mai kornak."

A párttal, a néppel egy az utunk,
A jelszavunk munka és béke.
Mi kommunista ifjak indulunk,
Mert bennünk apáink reménye!

Hajnali friss erőben éled a hegytető fenn,
Most van csak zsendülőben népünk tavasza.
Országunk békéjét védi már,
S apái mellett küzd az ifjúság!

www.youtube.com/watch?v=16Smd5ItBvg
@Kytia: "Szerintetek hogy a fenébe létezik még mindig ennyi fideszes? Oké, hogy utáljuk Gyurcsányt, de kit érdekel már Gyurcsány? Ő tudtommal megbukott, nem is értem, ennyi év után, párszáz százalékos támogatottsággal miért lehet ezzel a névvel még bárkit befolyásolni."

Én nem akarom lenézni a választókat, nem ezért mondom amit mondok. A választók többsége buta. Ez egy egyszerű tény. orbán szövege meg a sehová sem vezető demagógia. Ezzel szerzi meg a többség támogatását. Azét a többségét, amelyik belőle kiábrándulva pont úgy fogja ekézni őt, mint a gyurcsótányt. Csak ki kell várni az idejét, mert a népek errefelé nem túl gyors észjárásúak (mármint a többség), de azért előbb-utóbb rájönnek majd, hogy nincs pénz, nincs fejlődés, nincs semmi. Aztán választanak megint egy balfaszt, és kezdődik minden újra. Ugyanis a hiba nem abban van, akit megválasztanak, hanem abban, aki választ. Mert mi a kurva anyjáért választ szart, még ha az jelentkezik is egy kis ellopni valóért. Ez itt a nagy kérdés.
"Elvesztettük a magyarság sokszor frenetikus érzését és lementünk a rovás értelmetlen világába. "

Mondjuk ez a mondat jól illusztrálja az értelmetlenséget, csak az nem derül ki, mit jelent a "rovás" benne
@Erő e-meló: Hja. Véletlen volt, pár százalékra gondoltam.:D

"stabil és hangos tömegre számíthat ha bárhol megjelenik"

Stablil és hangos, de mennyiségre nem nagy. A válaszátsokon meg röhejesen teljesít. Én előbb szavaznék rá, mint Orbánra, de elfogadom, ha a nép nagy része nem akarja, fejem meghajtom, nem kell. De nehogy már ne legyen más ötlet. Az internetes tüntetéskor felcsillant a remény bennem, hátha lesz nembaloldali ellenzék, és akkor kifogjuk a szelet a vitorlából, mert mással már évek óta nem operálnak, csak az elmúltnyolcévezéssel, pedig kit érdekel az már.
@s:
Le kell váltani a választókat, és megszűnik a hibaforrás a demokráciában
@ZX: De fegyverrel?
Legyen, csak akkor ne legyen sírás a jogállamért meg a demokráciáért, mert a kettő együtt kissé hiteltelen.
@Erő e-meló: Ő kimondottan radikálisabb, tőle nem gáz. De egy csomóan ugyanezt fújják demokrataként és aggódó européerként.
Primitív cikk, egyszerű következtetéssel.
Ami ráadásul nem is igaz.
csak ez egy kényelmes álláspont és így legalább lehet tetszelegni a megmondó, a szitán átlátó bölcs szerepében.
Az imént felmerült, hogy normális-é azon alkotmány, melyben írva vagyon, hogy fegyveresen (is) felléphetnénk valami ellen, amikor történetesen nem mi vagyunk az erőszakszervezet. Szerintem pédául dehogy normális.

Csakhogy. Mi fegyver? És mi alkotmány? Valaki egyszer már beszólt, hogy "tetszettünk volna forradalmat csinálni". Nem tudom, pontosan hogyan értette, de gondolom nem az a rész izgatta, hogy lesipuskások lövöldözzenek ránk a tetőteraszról, amíg hátulról picsán nem dugja őket a drón.

Hanem a pénz. Ami valahogy nem akart megrendszerváltozulni. Mai napig ugyanaz a kontár társaság bitorolja a Köztársaság zsetonját. Mindegy, hogy MSZMP-nek nevezik magukat, MSZP-nek vagy Fidesznek. Tessünk nekik forradalmat csinálni.

Reklamálhatnak, hogy ez nincs benne az ótvar ( www.webbeteg.hu/cikkek/borbetegsegek/522/otvar ) "alaptörvényükben". Mi is, a törvények is változnak. A végeredmény harmónia. Orbán úr nagyot fog bukni, mert alkalmatlan. Tovább kell lépni ezen.
@Kytia:
Internetadó elleni párt? Nem rossz. De akkor már legyen inkább egy minden adónem ellen fellépő párt

ADÓTLAN PÁRT A NEMIDÉTLENEKNEK IDŐTLENÜL!!!
@raz sierpem raz mlotem czerwona holote: Még pontosabban nbem fel lehet lépni, hanem állampolgári kötellesség. És igen, fegyverrel, mivel a végrehajtó hatalom is fegyveres szervezetekből áll.
"Buta ország, birka népség lettünk, nünükézünk olyan dolgokon, amelyeknek a jövőnkhöz semmi köze, közben önkorlátozók és gerinctelenek lettünk, Rákosi népe. "

Ezek közül egyik se volt jellemző a Rákosi korszakra

Egy diktatúrával szemben amúgysem lehet fellépni, ha korlátlan külföldi támogatás áll mögötte (Vörös Hadsereg, SzU). Ráadásul bármilyen fellépést automatikusan fasiszta restaurációs kísérletnek bélyegeztek Rákosiék, ami a világ összes demokratájának a maguk oldalukra való állítását eredményezte. Ez a séma azóta sem változott, Rákosi szellemi utódai ugyanúgy alkalmazzák Orbánékkal szemben
@Erő e-meló: Nem konkrétan erre gondoltam.:) De egy új generáció, akik egyik nagy pártot sem akarják, szerveznek egy újat, amelyik biztos nem lesz jobb, de pár évig talán elhisszük, hogy igen.:D
@Erő e-meló: Rákosi szellemi utódai? Keresd a Fideszen belül.
@raz sierpem raz mlotem czerwona holote: Igen. De kérdezném, hogy hány diktátort láttál megbukni törvényesen, beperelve, bíróság elé citálva?
@nicktolvajmentesítő_kovi1970: "Milyen sajtreszelővel rejszolni? Még sose próbáltam... "
Enyhén szórakoztató. De leginkább fájdalmas.
@Kytia: "Szerintetek hogy a fenébe létezik még mindig ennyi fideszes? "
Például úgy, hogy a világ meg az ország dolgairól nem csak rövid, hanem hosszú távon is képesek gondolkodni. Vagy a dolgok hátterében látják, értik az okokat a célokat, nem csak az Orbán lopja az emberek pénzét sommás megállapítás szajkózására képesek.
Például úgy, hogy az emberek fejében alapjában véve rend van...
@Erő e-meló: Jaja, ránkszabadítják a NATO-t??? A NATO tagországra, megjegyzem. Vagy mivel fenyegetnek a vörös utódok? Meg a Szu-t, amit hirtelen EU álruhába bújtattak. Nézd már meg, miket írtál. Simán írhatsz UFÓ-kat, Izraelt, sőt, ha már itt tartunk, miért nem palesztin robbantókat szabadítanak ránk? Az hatékony, attól beszarnék.

Béke van, baszod. Egyelőre.
@ursus artos: Sose tudom meg. Orbán ellopta a családi sajtreszelőt. Használja enyhén szórakozva.
@ursus artos: Ezt az ócska maszlagot....
@Erő e-meló: Képezni, tanítani, okosítani kellene a választókat, akkor is megszűnne a hibaforrás. Mert a népet nem lehet leváltani, ezt bizonyára nem tőlem tudtad meg.

A jelenlegi hatalomnak nem ez az érdeke, ez napnál is világosabban látszik az oktatáspolitikáján. Költeni sem akar rá, mert nincs miből, továbbá a magas szintű oktatás eredméyétől is tart.

Olyan hatalom kell, amelyik nem fél az okos emberek számonkérésétől, mert nincs mitől félnie. Mindent a legjobb tudása szerint, eredményesen csinált, a maga érdekét még utolsóként sem előhozva, csak az országért és a népért cselekdve mindig. Ilyen hatalom kell.
Értem én ezt a pénz dolgot, nem volt kérdéses az sem, hogy az egyik legocsmányabb emberi tulajdonság, a harácsolás ezt az eltorzult személyiségű prosztót és a csúszómászósereget körülötte velejéig átitatta.
Csakhogy a pénz egyszer elfogy (már most látszik, hogy összekaparni is úgy kell).
@s: "Képezni, tanítani, okosítani kellene a választókat,"
Hogyan?
Kötelező választói továbbképzéssel?
Jobban élünk, mint 400 éve. Még a kirájnál is. Bennünket nem feltétlenül visz el a stroke, ha CBA-ból kapjuk a minőségen aluli fügét. Egy vakbélgyulladástól sem kötelező elpatkolnunk. Becsüljük meg, amink van! De:

1. Orbán úr a saját szellemi szintjére züllesztette a land-unkat. Ezt minek becsülgessük? Fölösleges szívás.

2. Orbán úr sikkaszt. Nincs már miből, de erőlteti tovább. Ennek a vegytiszta gyagyás tud csak örülni. Leszarom, milyen ideológia mentén fakad örömkönnyekre. Nem lopunk. Dot.

3. A bűnöző ne mutagasson ujjal a másik bűnözőre (Orbán vs. Predators, Orbán vs. Gyurcsány). Ez valami mentség? Nincs mentség. Tehetségtelen "államférfinak" nincs mentsége.

A legfaszább táj lehetne itt, ha a bennszülöttek (negyede) nem Kígyónyelvet választgatnák führerüknek. Ja, még valami:

4. Jobb, ha mégsem lesz vakbélgyulladásod. A TB-d is elsikkasztva. Bicska, tükör.
@raz sierpem raz mlotem czerwona holote: Olvassál vissza mielőtt hülyeséget írsz!
@s:
Tanulni, tanulni, tanulni

Újabb 5let?
@ZX: A fegyveres ellenállásról beszéltünk, erre ezt írod: "De kérdezném, hogy hány diktátort láttál megbukni törvényesen, beperelve, bíróság elé citálva?"
Te sem tudod miről beszélsz.
@s:
"Olyan hatalom kell, amelyik nem fél az okos emberek számonkérésétől, mert nincs mitől félnie. Mindent a legjobb tudása szerint, eredményesen csinált, a maga érdekét még utolsóként sem előhozva, csak az országért és a népért cselekdve mindig. Ilyen hatalom kell."

Azt az országot úgy hívják hogy Utópia
@raz sierpem raz mlotem czerwona holote:
Ezekkel hiába vitatkozol, többet érne egy elvonókúra
@ursus artos: Nem. Elég lenne nem szétbaszni az éppen csak működő jelenlegi oktatási rendszert, ami valahogy kitermelt annyi értelmes embert, amennyi átlát orbán ködgépén. orbán ezt is soknak tartja, ezért álságos indokkal, pénzhiányra hivatkozva felszámolja at értelmes ellenálók maroknyi csdoportját is.
@raz sierpem raz mlotem czerwona holote: Igen. Áttételesen, a főnökén keresztül.

De édes, hogy véded az elvtársad... vagy az is te vagy?
@Erő e-meló: Csak ennyi. Ezzel lehet a legtöbbre jutni, ha a valódi eredmények számítanának. Ma itt csak a seggnyalás stámít.
@ursus artos: No, akkor mond meg te, hogy mi baja van Orbánnak! Miért viselkedik így?
@Erő e-meló: "Azt az országot úgy hívják hogy Utópia"

Én azt szeretném, ha azt az országot úgy hívnák, hogy Magyarország.
A cím pontosítva:

Egy primitív vidéki csávó története.
@ursus artos: <-- Na, látjátok, ezekről beszéltem.:D
Baromság, egy demokráciában te hatalmazol fel embereket arra, hogy "helyetted" kormányozzanak. Te (is) adod nekik a hatalmat, amire szüksége is van, hiszen hogyan kormányozzon, ha nincs hatalma ehhez.

Most az, hogy szereti a hatalmat vagy nem szereti, lényegtelen, ilyen alapon a kéményseprőt is baszogathatod, hogy szeret kéményekbe turkálni.

Hihetetlen, hogy b+, a nyilvánosság számára ír valaki, de ennyire nem gondolja végig.

Egy szabadon megválasztott politikus hatalmának kétségbevonása a demokrácia elleni támadás. Még akkor is, ha tudatlanságból ered.

Mielőtt a ballibsik nekem esnek, ez nyilván számukra Orbán melletti kiállás, írom, hogy pontosan ez volt a véleményem Gyurcsány idejében is.

Természetesen lehetnek olyan szituációk, hogy egy politikustól idő előtt meg kell vonni a hatalmat, de az nem az, hogy a csákó nem rá szavazott.
@raz sierpem raz mlotem czerwona holote: Azt írtam, ha diktatúra lenne akkor legalább meg lehetne dönteni a kormányt. Nehéz?
@hosaka: Elmondanám, hogy 2004 óta a megszorítások FOLYAMATOSAK.

Túllépnék azon, hogy ennek Orbán az oka.
@Rezsicsökkentő Hapcibenő: Ja értem. Ezek szerint csak a szokásos: aki nem orbánozik ezerrel az diktatúrát akar. A feltett kérdésre te is csak személyeskedéssel tudtál válaszolni.
@ZX: Jó, fellépsz? Na most azok a szavazók, akik Orbánékra szavaztak, elég hamar fel fognak lógatni egy fára az embereiddel együtt.

Viszont te megérted, miért kell ahhoz egy idegen hadsereg, hogy azok kormányozzanak, akik az emberek többségének nem tetszenek.
@ZX: Jó, tényleg hagyjuk. Te szerettél volna fegyveres ellenállást alkotmányossá tenni.
Most nem lehet megdönteni a kormányt? Ott van az újpesti választás. Ezt kell csak megismételni 2018-ban a többi 105 helyen.
@raz sierpem raz mlotem czerwona holote: 2 bites agy. Nem nagyon fogja fel, hogy Orbánékat a butább ballibsi számára orbánistának tünő pontokban a jobbikosok és az összes nem jobbikos, jobboldali is támogatja.

Akik nem fideszesek, de ballibsikre alapból nem szavaznak.

Arról a csoportról nem is beszélve, akik nem jobboldaliak, csak éppen ezekben a pontokban Orbánékkal értenek egyet. Pld Paks, Déli áramlat, stb.
@raz sierpem raz mlotem czerwona holote: Hogy nyűszített volna ez 2008-ban, amikor a ballibsi kormány mögött szinte semmiféle társadalmi támogatás nem volt.

Akkor bezzeg törvénytelen és demokrácia ellenes az, hogy Gyurcsányt a tömeg idő előtt elzavarja.
@Fejesrob: A legegyszerűbb ezt fújni 1961 óta " Aki nincs ellenünk az velünk van."
@Rezsicsökkentő Hapcibenő: Nem tudom, az én ízlésemnek túl sok.:)
@s:
Akkor alapítsd meg az Utópia pártot, de az én szavazatomra ne számítsál
@Rezsicsökkentő Hapcibenő: "No, akkor mond meg te, hogy mi baja van Orbánnak! Miért viselkedik így? "
Semmi baja sincs az Orbánnak. Egyszerűen csak kormányoz. Többször mondta - és vagy elhiszi valaki, vagy nem - annak mentén, hogy mi jó az országnak, mi az érdeke az országnak.
@s: "Elég lenne nem szétbaszni az éppen csak működő jelenlegi oktatási rendszert,"
Az az oktatási rendszer, amire gondolsz és szerinted nem kéne szétbaszni, az, még az előző kurzusokból maradt is. És nem, nem működött jól!
A mostani, ami 2012-ben indult az egy igen jó irány.
@ursus artos: Orbán nyilván felmérte, hogyha azt a politikát folytatná amit a ballibsik helyesnek tartanak, már rég elzavarták volna.

Az az érdekes, hogy ezt viszont az átlag ballibsi nem méri fel.
@raz sierpem raz mlotem czerwona holote: "aki nincs velünk az ellenünk van"

Ezt Orbán mondta. Amikor fennhagyatta a narancsorkokkal a kokárdát.
@ZX: New York, Los Angeles, Miami stb. mind vidéki nagyvárosok. :) "
Biztos nem figyeltél. Az EU ajánlása szerint. Tudod,így lehet kapni EU támogatást vidékfejlesztésre.
@Fejesrob: Orbán nem mér fel semmit. Ösztönösen cselekszik. Sajna vannak fülbesúgói, akik időnként hülyeséget mondanak, aztán neki kell magyarázkodni, hogy de nem úgy van ám. Ilyenkor ti, szépen fordultok, és már másnap képesek vagytok megmagyarázni, miért is jó az, ami előzőleg még rossz volt. Takonygerinc, szolgalelkűség, jobbágyvirtus. Na, ezek vagytok.
a "csávó" szó, eredetét tekintve, remekül beleillik a kontextusba és analógiát is kínál erre a tipikusnak mondható viselkedésre :)
@raz sierpem raz mlotem czerwona holote: Nem örülök annak, hogy a maszop nyert, de persze a ha fizess nyert volna sem lenne jobb a helyzet. Anno én is úgy voltam, hogy Gyurcsány ha nem mond le önként akkor el kell takarítani az útból. Most a Viktátorral ugyanez a helyzet. Szóval mit kell megismételni?

@Fejesrob: Ezek szerint a Zorbán újra a nyakunkra hozza a ruszkikat? :P
@Erő e-meló: Nem alapítok pártot, nem vagyok politikus. Nem számítok a szavazatodra, eddig sem tettem, ezután sem fogom.
Én sem járok szavazni, mert ma Magyarországon minden politikus és párt csak lopni akar. Ehhez nem adom a beleegyezésem, de bármit el tudok fogadni (egy bizonyos hsatáron belül), ami kialakul, mert viszonylag független vagyok (a képzettségem és a munkám okán).
@ursus artos: 25 év múlva kiderül. Akarsz esetleg fogadni? Minden más csak pusztába kiáltott szó.
@ursus artos: fujjj, látom, veled is érdemes beszélgetni. Több karaktert nem is érsz.
@s: nyugodtan fogadhatunk...
Ha ez lesz az új párt tagsága és veztése, ezzel a primitiv összefüggéstelen szöveggel, akkor én a magam részéről ebből nem kérek. ZAVAROS FEJÜ, MÜVELETLEN HELYESIRÁST SEM ISMERŐ EMBEREK ALKATLANOK MÉG EGY CSOPORT NEMHOGYY EGY ORSZÁG VAZTÉSÉRE.
süti beállítások módosítása