HTML

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

Duruzsolnak a paksi tudatlanok!

A Jobbik azzal kampányol, hogy Heringest megvette a Fidesz a paksi szavazáshoz és miatta lett meg a kétharmad, még azt a kérdést is felvetik, hogy ezért mennyit kapott.

Tisztelt Jobbikos politikusok és politikacsinálók, mondhatnám úgy is, hogy paksi tudatlanok, Pakson esélye sincs olyan politikusnak, aki nem hisz az atomenergiában és az erőműben és annak bővítésében.

Tudom furcsa lesz, amit írok, Heringes is egy hívő a Paksiak közül!

Nem csinált mást, mint amit a város érdeke diktált! Nem pénzért tette, mert a paksi ügy nem eladó! Csak annyit szeretnék jelezni, hogy a szocialistáknak megújult frakciója van, ez a frakció politikailag és erkölcsileg is tiszta, lehet, ez fáj önöknek és minden a pártot kritizáló erőnek, de ez így van.
Paks bekerült a politika centrumába, sajnos, húsz évvel ezelőtt ez nem fordulhatott volna elő, hiszen társadalmi konszenzus volt az atomerőmű kérdésében. Mitől változott ez meg? Csak annyi változott, hogy a hatalmon lévők az elmúlt tíz évben kifizetőhelynek használták az erőművet, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a bírósági szakaszban lévő ügyek halmaza. Sajnálatos, hogy ez bekövetkezett, nem lett volna szükségszerű, de a politikusi mohóság az erőműnek sem kegyelmezett.

Ma a politika és politikusok egy része megpróbál Bős-Nagymarost csinálni az atomerőmű bővítésének kérdéséből, nem veszik figyelembe a reális elemeket, csak tömik a fejét a népnek.

Abban egyetérthetünk, hogy disznóság társadalmi vita és a nyilvánosság kerülésével, ilyen kérdésekben dönteni, a kétharmad bevetése ebben a kérdésben még aljas is lehet, hiszen az erőműre társadalmi szinten van szükségünk, nem beszélve arról, hogy Paks és térsége nélküle rövid időn belül, halott táj és társadalom lenne!

Egyetlen politikai erő sem hoz szakembereket, nem sorakoztat fel érveket, csak seggeket keresnek, ki az amerikaiakét, ki az oroszokét, ehhez alakítják szavaikat, beszédjüket.

Az egész ügy, látlelete a mai magyar társadalom állapotának!

 

Büki Ervin

 

civilhetes.net (Fotó: Kövi Gergő, Paksi Hírnök)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://civilhetes.blog.hu/api/trackback/id/tr467243873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása