HTML

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

Az ember szíve szakad meg, amikor Biharkeresztes, vagy akár Olaszliszka és környékén,- sajnos a sor több száz település nevén keresztül folytatható - találkozik a mélyszegénység alatti szegénységgel, a felnőtteket még csak lenyeli az ember, de amikor előjönnek a gyerekek mindennek vége, nem marad más csak a szent döbbenet, a düh és végén a tehetetlenség.

Miközben nekik a semmi van üzenve, a szemünk láttára tüntetik el a pénzünket, amivel lehetne valamit tenni, segíteni.

Az a mocsok, ami az elmúlt időszakban ránk telepedett, ma már rosszabb, mint a chilei hegyeket beborító guanó. A társadalom kisebb része olyan ütemben piszkítja le a nagyobbik részét, amit már lassan emberi érzelmekkel kezelni nem lehet.
Jó érzésű magyar állampolgárok, valamit tenni kell, mert megnyomorodik az életünk, a környezetünk, de lassan az álmaink is.

Cinikus gazemberek lopják ki a szemünket, tüntetnek el olyan összegeket, amelyekkel társadalmi problémák tömegét lehetne kezelni. Amit a mostani bróker ügyben eltüntettek az 443 262 közmunkás egy évi 47 000 Ft-ja, 62,5 km autópálya, ez 65 963, 1,6 l Suzuki Vitára, 166 666 hektár szántóföld ára, kenyérre, húsra nem számolom, mert nem elég az írás terjedelme a számok leírásához.

A diákokat, munkába járókat préselik, fizessenek egyre többet a bérletekért, jegyekért, ebből az összegből évekig ingyen járhatnának.

A bajt még tetézik, hogy hazudnak, nem néznek a szemünkbe, hanem arcátlanul lopnak.

Miközben itt valakik dögre keresik magukat, a gyerekeink külföldre kényszerülnek, a pénztelenség miatt és ugyan ezen okból velük mennek orvosaink, ápolóink, kutatóink, vagy csak egyszerűen a képzett sofőrök, vasutasok, aki bír, menekül ebből a lelki, szellemi és anyagi nyomorból.

Lassan meg kell mutatnunk az erőnket!

„Habár fölül a gálya, S alul a víznek árjaAzért a víz az úr”, a mostani rendszer szerint a pénz az úr! 

 

Büki Ervin

civilhetes.net

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://civilhetes.blog.hu/api/trackback/id/tr877318964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása