HTML

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

A helyi járat 2011. júniusi megszűnésével Esztergom városa tömegközlekedés nélkül maradt. Az előző három évben felhalmozott tartozás 112 millió forint volt.

A testület nem, hogy ennek a tartozásnak a megfizetését nem szavazta meg, de a további üzemeltetésre kiírt pályázatot is érvénytelennek nyilvánította. 2011. júniusától az esztergomiak kénytelenek voltak helyközi járatokkal, amerre pedig azok sem jártak, jobb híján gyalog menni. Az aktív korosztály megtehette ugyan, hogy autóval járjon dolgozni, viszont a budapestivel vetekedő parkolási díjak ezt igen költségessé teszik ezt a mai napig is az érintettek számára.

December 2-ától a Tesco ingyenes járata kibővített útvonalon kezdett közlekedni, jelentősen megkönnyítve ezzel az esztergomiak életét. Ez egy kényszer szülte megoldás volt, de az áruháznak megérte, mivel a város lakói Esztergom távolabbi pontjairól is hozzá tudnak járni vásárolni. A Tesco járat nem ajándék. Üzemel ilyen a teljesség igénye nélkül Nyergesújfalun, Budapest több áruházában, Budaörsön, Kiskunhalason, Szombathelyen, Szekszárdon és Győrben is.

Két éven át a fideszes többség leszavazott minden, a tömegközlekedés újraindítására, vagy a parkolás ingyenessé tételére vonatkozó előterjesztést, mert valószínűleg úgy gondolták, hogy a választási kampány idején ez a dolog még nagyon jól jöhet nekik.

Esztergomi tömegközlekedés

És el is jött a kampány ideje…

A tavalyi év végén a frakció 180 fokos fordulattal megszavazta a buszjárat újraindítását és előterjesztette a parkolási rendszer felülvizsgálatát. Érdekes fordulat.

Pár szóban a február elején induló, egyetlen vonalon közlekedő helyi járatról:

Nagyjából az eddig ingyenes Tesco járat útvonalán fog közlekedni, csak valamivel rövidebb távon. Útba fogja ugyan ejteni a kórházat, de a Bánomi lakótelep és a vasútállomás által határolt részen kívül lakók utazása továbbra is csak helyközi járatokkal megoldott. Nem szabad felülni annak a pletykának, amely úgy érvel, hogy „a Tesco járatáról nem lehetett bárhol leszállni, csak a Tescoban”. Mindenhol le lehetett szállni róla.

Ismét bebizonyította a Fidesz többség a város vezetésére való alkalmatlanságát. Ahelyett, hogy megvizsgálták volna, mi a praktikus a város lakóinak, immáron szokás-szerűen hoztak egy meggondolatlan döntést. Számolni kellett volna a külvárosi részeken (Búbánatban, Csenkén, Esztergom-kertvárosban, esetleg Pilisszentléleken) élő esztergomiakkal, becsatolni őket is  a városi tömegközlekedéssel megközelíthető településrészek közé.

http://civilhetes.hu/amikor-az-ingyenes-helyett-vegre-megkapjuk-a-fizetost

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://civilhetes.blog.hu/api/trackback/id/tr1005771839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása