HTML

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Friss topikok

Azt gondoltam, hogy az esztergomi tüntetést megelőző nyílt levél-dömpingnél nincs lejjebb, hát tévedtem.  Az eseményt követő csúsztatás-sorozat mindent felülmúlt. A korrekt tájékoztatás minimuma sem volt fellelhető. Nyilatkozatok sokasága szólt arról, hogy hányan voltak a rendezvényen, ki hova akart bemenni és ott elmondani, a polgármester asszony aki konkrétan bujkált az esemény ideje alatt, amikor vége lett, rohant minden elérhető tv-be, hogy inkompetens nyilatkozataival telelökje a köz fejét. Valójában mi is volt a rendezvény lényege? Nem több csak és kizárólag annyi, hogy a kegyeleti és morális, rendszerek fontosabbak, mint a  technikai és adminisztratívak. Tétényi napi politikát csinált egy 70 éve feldolgozatlan lelkiismereti kérdésből, természetesen itt nem említve a valódi jogi felelősséget.

A zsinagóga képletes sírja

Tétényi egyetlen alkalommal sem határolódott el az esemény cinikus voltától, igazából eljutott arra a szintre, amit ma már a köznyelv idegenrendészeti eseményként kezel. Tétényinek morális kötelezettsége lett volna összehívni a közgyűlést, és határozati javaslatot beterjesztenie ezzel a Jobbikos cinikus lépéssel kapcsolatban, aminek része lehetett volna az esemény helyszínválasztásához fűződő cinikus magatartás elítélése. Az már a testület joga, hogy ezt támogatja, vagy ellenzi, vagy módosítja.

Tétényi elvesztette a jogát és lehetőségét a holokauszt megemlékezés évének bármelyik rendezvényén való részvételnek. Tétényi bezárta a zsinagógát és megnyitotta a technika házát.

Nyugodjék békében.

 

Harvay Péter

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://civilhetes.blog.hu/api/trackback/id/tr235819018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ez a poszt kurvára nincs összhangban a történésekkel, de mit várjunk egy szocitól?
egyetértek, ráadásul a zsinagóga 1963-ban szűnt meg, és lett technika háza, amikor a zsidó hitközség eladta azt sokmillióért a városnak. Harvay, történelemből egyes, ülj le fiam.
süti beállítások módosítása