HTML

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

A Schweidel lakótelep Esztergom egy frekventált, mégis elhagyott része. Nem messze van a vasútállomás, a bevásárló központok és már majdnem kész az iskolai kollégium helyén épült focipálya komplexum is. 

A zöldhulladék elfoglalja a járdát
A zöldhulladék az egész járdát eltakarja!

A takarítás ezen a részen valahogy mégis elmarad. Idén már eljutottak oda a városi közmunkások, hogy összetakarítsák a faleveleket, de valahogy ez csak a vasút közvetlen közelében sikerült, akkor is egy jó ideig ott éktelenkedtek az összehúzott levelek. 

A lakóközösség egy része egy ideje évente két-három alkalommal összegyűlik és takarít. 

A lakók egy részét bántja a kép

Több lakó jelezte, hogy ebben a hónapban szeretnének takarítani, csak szükségük van néhány szerszámra. Az Eszterlánc Polgári Társulás megszervezi a takarítást, valamint a munkához magunkkal visszük a következő szerszámokat:

-    5 db avarseprű,
-    1 db seprű,
-    1 db gereblye,
-    1 db lapát.

Tegnap reggel bejártuk a környéket, hogy lássuk, mivel is állunk szemben.

Sok helyen láttunk összehúzott levélkupacokat a járda közepén, állítólag az úton is volt, de azt már egy lakó és egy helyi vállalkozó összetakarította. Átmentünk a házak túlsó oldalára, ahol rengeteg olyan fekete zsákot láttunk, amibe valamelyik lakó már összeszedte a levelek egy részét, csak valószínűleg nem tudta, hogy azt a kukák mellé kell tenni és a szemétszállító cégtől kell kérni az elszállítást.  A levélkupacokat lehetőség szerint elkezdjük bezsákolni, valamint a már bezsákolt hulladékot is a szeméttárolókhoz hordjuk, majd elszállíttatjuk.

A takarítást az említett lakókkal egyeztetve március 22-én, szombaton reggel 9 órára hirdetjük meg. 

Kérünk mindenkit, akinek fontos a környezete és van akár csak fél óra szabadideje, amit erre az ügyre tud szánni, hogy jöjjön és tartson velünk a munkában!

A zöldhulladék nagy mennyiségére és állagára való tekintettel várjuk olyan vállalkozók és magánszemélyek segítségét is, akik szabályosan el tudják szállítani a hulladékot. Szükségünk van még körülbelül száz darab erős szemeteszsákra és lehetőség szerint néhány további lapátra.

Felajánlásokat az info.eszterlanc@gmail.com címre tudunk fogadni.


Előre köszönjük mindenkinek a segítséget.

Eszterlánc Polgári Társulás

Eszterlánc logó

 

http://civilhetes.hu/Esztergomban-ujra-takaritanak-a-lakok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://civilhetes.blog.hu/api/trackback/id/tr145858330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása