HTML

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

A Gyurcsány ellenes erők vezető pártja akar lenni az MSZP?

 

gyurcsany_ferenc_interju_06.jpg

Megértem, hogy az MSZP új vezetésének, a mostani csúnya választási kudarc után identifikációs pontokat kell keresnie. A kudarc, nem is igazán a szavazatszám, hanem az odavezető út. Kiderült, hogy az MSZP jelenlegi szervezeti keretei között csak az erős személyiséggel és érdekérvényesítő képességgel rendelkező vezetőnek van mozgástere. A jelenlegi országos és fővárosi vezetés ezekkel a kritériumokkal nem rendelkezik.

Így kerülhetett sor arra a főpolgármesteri bohózatra, aminek a végeredménye után, a főbohóc - Bokros - ítéletet mondott az egész folyamatról. Jó szándékú lúzerek gyülekezete a mai vezetés. Semmilyen közösségi érdek felismerés nem jelenik meg a munkájában. Mivel jövőképük nincsen csak szervezeti és viszonyrendszerrel foglalkoznak, viszont az országnak nem üzennek semmit.

Az nem üzenet, hogy az alkuk korszaka lezárult! Az üzenet az arról szól, hogy mit akarnak kezdeni a szegénységgel, a devizahitelekkel, a munkavállalók biztonságával, az oktatással, a nyugdíjakkal, a szociális ellátó rendszerekkel, az infrastruktúrát, milyen hangsúlyokkal képzelik el, mi a jövőképük az önkormányzatisággal, a közbiztonsággal. A sor hosszan folytatható. Ezzel szemben platform-gyűléseket tartanak arról, hogy erős és független baloldalt akarnak. Ez a vég kezdete vagy csak egyszerűen a kezdet vége. Mondanivalóban kiüresedett, belső pozícióiért harcoló vert sereget látni, amelyikben képtelen összeállni az a kép, hogy az eddigi viselkedéssel, gondolatisággal vége az utolsó előtti rendszerváltásban részt vett pártnak. Itt már kár ébresztőről beszélni, hiszen láthatóan ébren vannak, de úgy néznek ki, mint az alvajárók és a zombik.

Nyugodtan anyázhatnak az írás olvasása közben és után, mert ezzel nem tesznek többet, mint igazolják, hogy az írás valóságtartalma erős alapokon nyugszik. Nem veszik észre, hogy tevékenységükkel ma már kárt okoznak minden olyan politikusnak és városvezetőnek, akik mögött valós teljesítmény van és nem süket érthetetlen duma. Az a középszer alatti teljesítmény, ami a vezetésből látszott, kompenzálva lett a „talpasok” által iszonyatos munkával.

A párt elnöke jelenleg az a személy, akinek megyei elnöksége idején az ország megyéi közül a legnagyobb mértékben csökkent a tagság. Az egyik alelnökének a városában volt majdnem a legalacsonyabb a részvétel, és egy vörös megyéből, tízévi munkája után gyakorlatilag eltűnt a piros szín. Az ország politikai, kulturális, tudományos központjának MSZP-s vezetőjének nincs diplomája, de az ezt esetleg kompenzálni tudó munkás és munkásmozgalmi, vagy szakszervezeti múltja sincsen, csak egy szép pofikája!

Mit lehet várni egy ilyen csapattól? Csak is egyet: a gyorsan kijelölendő ellenséget. Ez viharos sebességgel meg is történt. Az írásom mintha azt sugallaná, hogy Gyurcsány védelmében készülne. Világossá akarom tenni, hogy nem! Én leszek az utolsó, aki Gyurcsányért kiáll, de azt nehezen emésztem, hogy a mai MSZP csak hozzá képest tudja önazonosságát kialakítani és azzal a gondolattal indul neki az elkövetkezendő ciklusnak, hogy a Gyurcsány ellenes erők vezető pártja akar lenni.

Szerintem nincs nagyobb kárt okozó politikus, mint a Gyurcsány, de nem az a megoldás, hogy nyíltan neki megyünk, gondolkodás nélkül, hanem az, hogy ami használható az ő gondolatvilágából azt elvesszük, átvesszük, a többit meg rábízzuk a szürke napok magányára és ott hagyjuk a jelentéktelenség süllyesztőjében. Ezt viszont csak olyan vezetők tudják megtenni, akik egyáltalán értik, hogy miről beszél, van képességük a saját programjukba beemelni a hasznosat. Ez egyben a záró gondolat, a saját program, a saját politika, ami jelenleg nincs és nem is látom azt a felkészültséget, ami ezt létrehozhatná!

19 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://civilhetes.blog.hu/api/trackback/id/tr166797785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Döntenie kell az MSZP-nek: liberális vagy baloldali párt akar-e lenni. Ez a kérdés lényege.
Gyurcsánynak elévülhetetlen érdemei vannak az MSZP szétverésében és a baloldal szétzilálásában. Én mindenesetre őszintén drukkolok és jó egészséget kívánok neki a munka folytatásához!
"Kiderült, hogy az MSZP jelenlegi szervezeti keretei között csak az erős személyiséggel és érdekérvényesítő képességgel rendelkező vezetőnek van mozgástere."

Ja, csakhogy ezt az embert még keresik. Egy-két zseblámpát, meg plusz elemeket nem ártana küldeni nekik az elkövetkező tíz-húsz évre.
@Deep Throat: Nem vert ő szét semmit sem. Csupán kibújtatta a szöget a zsákból. Aztán ment minden magától.
Több évtizedes kontraszelekció gyümölcsei érnek be a baloldalon. Egyre nehezebben találnak kádereket az egyes feladatokra és egyre nehezebben tudják eladni magukat a választóknak. A csetlés-botlásukat látva, egyre nehezebb is őket komolyan venni. Mostanra már odáig süllyedtek, hogy komoly ember nem járatja le magát azzal, hogy beáll közéjük.

Végük van!
A baloldal mára teljesen elvesztette a kapcsolatot az emberekkel és ebből következően fogalma sincs a társadalom valódi problémáiról.
A baloldalnak nem a külföldi nagytőke érdekeit kellene képviselnie a magyar emberekkel szemben és nem a liberális megmondóemberek szimpátiáját kellene elnyernie, hanem a magyar népét.

Ez az ami nem megy nekik!
Tobiás az mszp rákfenéje.
Ebben a cikkben egyetlen egy értelmes félmondatot találtam.....

"Szerintem nincs nagyobb kárt okozó politikus, mint a Gyurcsány....."

Ugyanis szerintem sincs!

Ha Magyarországra tíz atombombát ledobnak, az sem tudott volna akkora kárt okozni, mint gyurcsányi!
@Deep Throat: Világosíts fel, konkrétan mik is Gyurcsány érdemei az MSZP szétverésében? Az őszödi igazságbeszéd, ami a szembenézést sürgette?
haladunk. az idő az eredeti támogatottság nagyságának fordított sorrendjében bedarálja a rendszerváltó sleppet. most zajlik a kisdöntő. a nagy döntő után majd tiszta lappal lehet indulni.
@Deep Throat:
Ne feledjük az SZDSZ kicsinálását és majdnem az LMP-t is kivéreztette!

Jól csinálja na, de vajon a saját javára vagy megbízója érdekében?
Mégis az az érzésem, hogy a t. Cikkíró a gyf megbízásából írt :)
Amúgymeg 2008-ban kellett volna kipaterolni a ferit, de úgy, hogy szóljon..
@barli: nem, ferit akkor kellett volna kipaterolni, mikor kiderült, hogy az őszödi beszéd nem megy le az emberek torkán. függetlenül attól, hogy az a beszéd mi volt, milyen céllal készült, stb.
@Ildikó Katalin Tóth: hihi, te vagy az, aki sosem fogja megérteni...
@Szúnyog: hihi, mit is nem fogok megérteni?
@Bambano: ezaz, lehet a feri a legnagyobb hazafy meg taktikus, ha leprás..
@Ildikó Katalin Tóth: Gyurcsány egy öngyilkos merénylő, aki miután bejutott az MSZP-be, felrobbantotta magát.
Saját magát is durván megsebezte, az MSZP-nek pedig valószínűleg életveszélyes sérüléseket okozott.
Az, hogy most négy kis párt, az MSZP/DK/Együtt/PM képviseli az ellenzéket, egy nagy helyett, az egyértelműen Gyurcsány műve.
Drukkolok neki, hogy ne álljon meg félúton, és rombolja porig a kommunista gyökerű ellenzéket.
@Kelly és a szexi dög: Nem tudom, hogy mi a motivációja.
Számomra a végeredmény a lényeg, nála nagyobb pusztítást még senki sem volt képes véghezvinni a kommunista gyökerű ellenzékben.
Remélem, hogy folytatja a megkezdett munkát!
süti beállítások módosítása