HTML

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

Hamar egymásra találhat a Fidesz és a szélső-jobb, az amerikai kitiltások kapcsán. Mind a két fél alapvetően orosz irányultságú, Orbán az elhibázott gazdaságpolitikája miatt, a Jobbik meg a finanszírozási érdekei miatt. Orbánnak nem maradt más, mint a függetlenségi háború az amerikaiakkal szemben, akikkel együtt mozognak a németek és lassan az egész Európai Uniót alapító és súlyos pénzeket befizető országok is és ebben követni fogja a Jobbik!

sziv.jpg

Orbán eddigi politikai karrierjét ismerve egyértelműnek látszik, hogy súlyos kórképként rajzolódik ki, hogy nem képes a belátásra, éppen ezért arra sem, hogy a hibáit felismerje, ami ennél is rosszabb nincs bűntudata.

Ne vagyok pszichológus éppen ezért csak folyamatot írok le, tartózkodom a diagnózistól. Az állapot maga kirajzolódik az Orbán-Simicska viszonyban is, képtelen belátni, hogy 24 éve hibáztak, amikor is olyan szervezetet állítottak fel, amelyik maffia szerű működésre adhat alkalmat.

Nem képes felfogni azt sem, hogy egy másik ország érdekeit sértette meg, üzletileg, politikailag és a kialakított „alkotmányos rendje” nem kompatibilis a mai fejlett világgal. Súlyos téveszméje, hogy nekünk járnak a dolgok és ezek nincsenek hatással a függetlenségünkre, vagy azon rendszerek működésére, amelyeknek tagjai vagyunk. Attól nem félek, hogy az általa gazdaggá tett emberek elszegényednek, de attól igenis, hogy a kisemberek százezrei ennek a viselkedésnek áldozatai lesznek! Az euró és dollár árfolyama kalkulálhatatlan és kezelhetetlen lesz, belerokkannak a devizahitelesek.

Jön a karácsony a kiskereskedők éves bevételüknek döntő hányadát ezekben a hónapokban szerzik meg, vajon az emelkedő költség és árszintek mellett, hogyan alakul forgalmuk, nyereségük, hogyan alakul az egyes családok ünnepe.

Nem akarok ünneprontó lenni, de ha nem megfelelően kezelik a korrupciós és EU ügyeket, lehet a karácsonyt az emberek az utcán fogják tölteni és nem Gyurcsány takarodj, hanem Orbán takarodj, lesz a skandált szöveg. Féltem a hazámat, mert kezd forradalmi helyzet kialakulni, az már meg van, hogy a nép nem akar a régi módon élni, most alakul ki, hogy a hatalmon lévők nem tudnak a régi módon kormányozni, ami nem látszik, hogy ki vagy kik a forradalom vezérei, vagy vezető ereje. Az ellenzék béna és alkalmatlan, emiatt az aggodalmam még nagyobb, hiszen ha Orbánék összeroppannak, jöhet a káosz.

Nem lesz egyszerű az elkövetkezendő fél év!

2 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://civilhetes.blog.hu/api/trackback/id/tr776809987

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Orbán, az új Horthy 2014.10.21. 09:06:59

Bontsunk pezsgőt! A ballibeknek igazuk lett. Ez ritka alkalom, mert szinte mindig tévednek, de ezúttal ténylegigazuk lett. Persze nem pont úgy, ahogy ezt ők elgondolták, de ez most mellékkörülmény. Szóval ünnepeljünk! Az Orbán és Horthy közti párhuzam...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Orbán abban hibázott, nem volt elég határozott. Ez azonban nem mentesíti Obama imperialista, magyarellenes politikáját.
állítólag vesztegetés volt. állítólag olyan komoly az ügy, hogy ki kellett tiltani pár embert az usákoktól.

akkor valaki magyarázza már meg nekem, szegény egybites agyúnak, hogy ugyanezeket a tényeket nem hozni a magyar hatóságok tudomására, az milyen tényállás a btk szerint? bűnpártolás? a magyar törvények szerint ha ilyen kategóriás dolog a tudomásodra jut és nem rokon az elkövető, köteles vagy jelenteni.

vagy pedig nincs mögötte semmi, akkor meg sima rágalmazás.

az a probléma ezzel a poszttal, hogy az érvrendszere teljesen hamis és ostoba. amerikának érdekei vannak? jajj hova rohanjak... és akkor mi van? azért vannak érdekei, hogy mások megsértsék őket. ők ezt nagyon pontosan tudják.

"üzletileg, politikailag és a kialakított „alkotmányos rendje” nem kompatibilis a mai fejlett világgal.": hát ja, például az amcsi elvek is annyira de annyira kompatibilisek a világgal, hogy az amcsi hadsereg doktrínája eddig az volt, hogy három komplett háborút meg kell tudni vívni egyszerre és csak mostanában csökkentették kettőre. A nulla, az kompatibilis. Meg az is, hogy nem exportálunk demokráciának hívott amcsi érdekeket bombával, echelonnal, nsa-val, hogy utána csak nagyobb káosz maradjon.

fontos kiemelni, hogy mindettől az aktuális külpolitika nem lesz jó. mármint a mienk. és a bajaink sem oldódnak meg, a megoldás alól nem kapunk felmentést azáltal, hogy a kocsmában belefutottunk egy még nagyobb tuskóba.
süti beállítások módosítása