HTML

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

Az elmúl egy hónap a hazugság filozófiai fogalmának körbejárásáról szólt, legalábbis a magyar belpolitikában.

A médiamunkások először csak úgy név nélküli, de mintegy 6 főre becsült honfitársunkról szerették volna megtudni, érdemes e USA-ba szóló repjegyet vásárolniuk.

069159-black-paint-splatter-icon-alphanumeric-question-mark3.png

A kül.-, a gazd.-, és a full miniszteri posztokat betöltő urak, szinte valamennyi szereplésükön számíthattak a „kitiltották téma” kérdéseire. Aki elég figyelmes az első pillanattól érezhette, hogy a téma valós alappal merülhet föl. Ha másból nem az említett urak szokásos félválróll vett gunyoros mosollyal előadott válaszai helyett, most inkább kényszeredettséget érezhettünk fentiek válaszadásakor. Aztán már funkciók és beosztások is említésre kerültek, de a válasz továbbra is maradt a süketelés, úgymint: nem lehet 925 ezer állami munkást meggyanúsítani, önfeljelentésre kényszeríteni stb.

Aztán már nevek is elhangzottak, akkor meg az volt a válasz, hogy az illető kolléga nem olyan, nem került szóba az illető kollégával ez a téma, ha ez igaz lenne, akkor az illető kolléga ezt úgyis jelezné stb.

És most kiderült tényleg jelezte az illető kolléganő, mert, hogy valóban nem utazhatna be az USA területére.

A lánykori nevén APEH-nek nevezett napjainkra NAV-á patinásodott egyébként köztiszteletre számot tartó objektum vezetője saját állítása szerint ebbe a helyzetbe került, kitiltották. Minden bizonnyal a szabadságra való készülődése akadályozta abban, hogy a közzel is megossza ezen tényt, ezért csak a egy kormányilletékest tájékoztatott a tényről.

Időközben kiderült, Jeszenszky nagykövet úr, akit baloldali elkötelezettséggel nehéz lenne meggyanúsítani szintén úgy tudta, hogy az amcsik már október 6.-án tájékoztatatták hazánk külügyminisztériumát.

Vagyis több forrásból (az érintett, és egy igazán bennfentes) megerősítést nyert, hogy amikor a miniszterurak összevissza süketeltek a témáról, akkor ők már minden bizonnyal pontosan tudták a feltett kérdésekre a helyes választ.

Fölmerül a kérdés?

Szereplésüket nevezhetjük-e hazudozásnak?

 

Az érintett vezető sérelmezi, hogy nem tájékoztatták a pontos okról. A sajtó útján köztudomásúvá vált - a közel 200 évvel ezelőtt alapított jelenleg amerikai érdekeltségű cég -, a BUNGE okvetetlenkedése, amit még 2011-ben a NAV irányába gyakorolt, hogy történetesen  kicsiny országunkban a versenytársak mintha nagyon más módon tennének eleget adózási kötelezettségüknek, mint amit, tőlük követelnek.

Ezen a bejelentésfélén a NAV 2 évig gondolkodott, majd 2013 őszén – azidőtájt amikor Horváth úr volt adómunkatárs is a nyilvánosság elé állt fantazmagóriáival – mégis vizsgálat indult a BUNGE beadványról, és kiderültek visszaélések, sőt a tettesek „szigorúan házi őrizetbe” is kerültek.

Na, - most lehet, hogy a messzi ámerikából ezt a gyorsnak valóban nem nevezhető NAV reakciót gondolták korrupció gyanúsnak az illetékes ámerikaiak, pláne, hogy a gyanúról kiderült, hogy nem alapnélküli.

 

Szomorú, de igaz, hogy nehéz eldönteni a címbeli kérdést.

Mi a rosszabb, ha az egyik legfontosabb közintézményünk képtelen ellátni a feladatát? Vagy ha azért nem látja el a feladatát, mert nem is törekszik erre?

 

Azt gondolom, elő kell venni a káder tartalékok névsorát, mert legalább 3 új miniszterre és néhány új intézményvezetőre van szükség, már csak a keresztényi erkölcs okán is!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://civilhetes.blog.hu/api/trackback/id/tr486866777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása