HTML

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

Egyelőre annyit tudni hivatalosan, hogy az új városvezetés leltároz.

(A leltározás, mint fogalom a múltbéli történések eredményeinek jelen állapot szerinti rögzítését jelenti.)

fidesz_logo_evolucio.jpg

Találtak húsz folyamatban lévő pert, és egy halom kifizetetlen számlát. A húsz már egy kisiskolás számára is érthető, a halom, mint közgazdasági kategória viszont már-már Matolcsy mélységekre utal.

Esztergomban a Fidesz teljes sorcserét hajtott végre, senkit nem engedett még elindulni sem a régi testület tagjai közül. Ez önmagában elég beszédes döntés volt, bár a médiánál nemigen vitte át az ingerküszöböt. Sőt, a választások előtt lecserélődött helyi Fidesz vezetést is távol tartották a kampánytól, olyannyira, hogy még a frissen kialakított Fidesz irodát sem használták a kampány során, és - azóta sem. A visszarendeződés mégis elindult, hiszen a korábbi esztergomi testület frakcióvezetőjének plusz megyei közgyűlési alelnöki posztot kreáltak éppen a minap (400 bruttóért).

Kérdés, elég lesz-e pusztán a jobb kommunikáció, vagy valami történni is fog.

A Polgármester Asszonnyal készült eheti, interjú nem sok jóval kecsegtet, hiszen azt olvashattuk – itt a CIVILHETESEN is közölt írásban -, hogy „még hónapok kell, elteljenek a látványos eredményekhez”.

Na, most! Párszáz számla feldolgozása maximum pár nap. A jogi ügyek áttekintése néhány hét. A likviditás kidolgozása is néhány nap.

Mire kellenek akkor a közelebbről nem behatárolt hónapok?

És ha eltelnek a hónapok látjuk-e majd a leltárt. Egy olyan leltárt, amiből kiderülne hány peres ügy vonatkozik az elmúlt 4 évre? És hány per kapcsolódik az első évtized „szárnyalásához”?

Hány cége maradt talpon a városnak? És mi lett a 2010-ben még működő közel kéttucatnyi városi vállalkozással?

Mennyi pénzt fialtak a köznek a sokszor egymás területét többszörösen átfedő „aranybányák”?

Mi a helyzet a zászlóshajónak számító STRIGÓNIUMMAL? És mit sikerült az itt élőknek profitálni a működéséből?

Mikor lesz működő jegyzője a városnak? Vagy a jogi osztály ellátja majd el a jegyzői feladatokat is?

És még néhány tucat kérdést sorolhatnánk. De az összes válasz, azok a válaszok, amik a jelen leltári állapotát jelentik - már elkészülhettek volna. Vagy lehet el is készültek, csak nem kommunikálják még felénk.

És miért is nem?

Szóval a kérdés, kérdés maradt.

Mit fog folytatni a Fidesz Esztergomban?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://civilhetes.blog.hu/api/trackback/id/tr996954169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása