HTML

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

Persze nyugodtan írhattam volna alávalókat is, mert a kommunikáció alapú kormányzás elsődleges opcióként eleve alávalónak tekinti „partnereit”, vagyis ezt a nagyon önérzetes kicsi népet. Bejelentik december 10-én (advent derekán), hogy három hét múlva ahol eddig díjmentesen gurultunk ezután pénzért tehetjük ugyaneztet. És mindezt természetesen a társadalmi egyenlőtlenségek elleni harc megnyerése érdekében, és jól is járhatunk, mert éves és egy egész megyére szóló bérletet is vehetünk év/5.000.- froncsó, vagyis a hülyének is megéri, hátmégha valaki megyehatárt lép, - ami azért nem olyan kivételes -, ami persze neki még egyszer 5.000 pénz - mert hát az mán egy másik megye -, és mindez így is baromira kedvezményes. És mennyit fizet, aki csak 2015. szeptemberétől szeretne ennek a projektnek a részese lenni, maximum 2 hónapig? (Aggódva gondolok derék Vas, Veszprém, Nógrád, Szolnok és Békés megyék bérletet sem érő polgáraira. De, hátha ez a derék főnökség nekik is lehetővé teszi, hogy fizethessenek.)

matrica.jpg

És akkor egy kis számtan. Ha megyénként ötezer és mivel 15 megyét érint autópálya, akkor az egész országot 75 ezer forintból tudom majd 2015.-től bejárni, azaz az eddigi díj több mint 50%-al emelkedik!!!

Lehet, - mégis baj van, mert már a főnök levélben sem konzultált velünk (lehet drágába van mégis az sok papír).Így ha nem vagyunk elég kulturálisak és nem olvassuk a nyetet se, akkor majd a büntetésből tudni fogjuk, hogy bizony jó lett volna, azt a kétszeresen is kedvezményes bérletet megvenni. Felzúdulásom írása közben olvasom, hogy mindez egy évek óta dédelgetett agyrém. Érdekes mégis egy sor érintett polgármester számára is meglepő a döntés, ami annyira átgondolt, hogy a Megyeri hidat esetleg mégis kiveszik belőle, akár úgy is, hogy a arrébb teszik a Budapest táblát, és akkor már városi híddá válik. (Esetleg az országhatárra is kitehetnénk, hogy Budapest és ezzel megnőne a GDP, meg az életszínvonal is budapesti lenne az egész országbannn.) Hogy a búbánatos fenébe nem mentem én közútijelzőtáblakészítőnek, vagy sárgataxifóliakészítőnek, esetleg dávidkékbuszfestékkeverőnek. Mert, tényleg egy hülye vagyok, de végre ezt mostmár konkrétan a tudomásomra is hozzák, nem a hátam mögött laptopjuk álcájában, hanem így - face to face! Fizetni fogsz! Mert azunió, meghátbécsbenis így van, és egyébként is csak 400 havonta x megye. És milyen jó, hogy valamit még így, az év végén is - tudunk majd a karifa alá tenni… Főnökség! Maguk annyi helyen járnak a világban, a mesés kelettől a löttyedt nyugatig. Nem-e lehetne-e, hogy diadalittas mámorukban ne csak a hülyeségek ragadjanak meg roppant fogékony szürke állományuk dágványában? - Hanem néha valami hasznosat, kicsit szépet és mindezt ócsón, zúdítanának nyakunkba? Mert jóra is szívesen készülnénk, ünneplőbe öltöztetnénk a lelkünket, befogadó üzemmódba helyezkednénk és örülnénk, hogy a Főnökség gondol reánk, - nagyonegyszerű hülyegyerekeire. És, igen az is jó, hogy bármit le lehet nyomni a torkunkon, csak legyünk rá fölkészítve, had higgyük má, hogymácsak ezt és azt kell benyelnünk. Nehogy véletlen olyan jusson az eszünkbe esetlegesen, netalántán, hogy - ennyire rossz lóra tettünk?!

Nehogy mán, - másik ló után kellessen nézni, ami arra, és úgy halad, mint amit MI, szeretnénk.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://civilhetes.blog.hu/api/trackback/id/tr26978167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tanuld már meg végre, hogy nem "50%-al", hanem "50%-kal".
Én 42.980 Ft-ért fogok vásárolni éves matricát, de te vegyél nyugodtan 75 000 Ft-ért megyei matricákat, sőt javaslom vedd meg mind a 19 megyére, hátha jövőre új autópályák fognak épülni.
süti beállítások módosítása