HTML

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

 A valaha volt legnagyobb fideszes belháború egyik legérdekesebb kérdése, hogy Simicska médiabirodalma vajon milyen irányt választ magának.

crosroads.jpg

Balra tolódás, kormánykritika, függetlenség – mi jöhet ezután?

Azok a döntések, amelyeket Simicska Lajos a következő hetekben, hónapokban meghoz, igen nagy hatással lehetnek a közvéleményre. Bár a HírTV, a Magyar Nemzet és a Lánchíd Rádió csak a lakosság egy kis részét érik el, a Fidesz-szavazók keménymagja számára régen a „hiteles”, vagy legalábbis kellően Orbán-barát tájékoztatás bástyáinak számítanak. Simicska most viszont „kirúg minden orbánistát” – bár a legtöbben maguktól is mennek majd.

Lenne utánpótlás

Az nyilvánvaló, hogy a Simicskától távozók gyakorlatilag azonnal az éppen „állami média” fedőnéven kiépülő propagandagépezetben, illetve Széles saját médiumainál rögvest otthonra találhatnak. De ki érkezhet vajon a helyükre? Valószínűleg akadnak az országban szép számmal olyan (a szó eredeti értelmében, valóban) jobboldali médiamunkások, akik a Fidesz-rendszerben nem tudták vagy akarták megtalálni számításukat. Akik egyik-másik lépéshez, vagy akár az Orbán-kormány egész tevékenységhez kritikusan viszonyulnak. Ők most esélyt kaphatnak arra, hogy egy olyan jobboldali médiát építsenek ki, amely nem csak Lázár, Rogán és a többiek szájhosszabbításként szolgál majd. Már ha be akarnak állni Simicska mögé, aki az elmúlt napok után valószínűleg a Fidesz egyik elsőszámú célpontja lesz.

Ennyire még Simicska sem spontán

Balos fordulatot várni abszurd – már csak azért is, mert még ha Simicska elsősorban oligarcha is, aki éppen szakított „jobboldali” politikai szövetségeseivel, nem valószínű, hogy ugyanazzal a lendülettel Gyurcsány, Tóbiás vagy akár valamelyik ellenzéki minipárt mögött kötne ki. Valószínűbb, hogy ha vissza akarja szerezni befolyását a politikában, akkor inkább ugyanazzal a módszerrel próbálkozik, amely ellene oly kiválóan működött – puccsal. Ha sikerül Orbánt megbuktatnia, népszerűségét erodálnia és párton belül megingatnia, akkor nyert ügye van, ehhez pedig egy jól bejáratott jobboldali médiacsoport kiváló eszközt ad a kezébe.

A kérdés igazából az, hogy mennyi médiafogyasztót nyer, s mennyit veszít Simicska, és hogy valóban vissza akarja-e küzdeni magát a hatalom közelébe. Ha nem teszi, a Fidesz kétharmada lassanként még az ő roppant birodalmát is romba döntheti – és már finomkodniuk sem kell, hiszen február 6-án nyílt háború indult.

28 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://civilhetes.blog.hu/api/trackback/id/tr167155555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincs nyílt háború. Simicska már visszakozik. Nem véletlen, hogy Orbánék az egész hisztire nem reagáltak semmit. Lajos szépen tudomásul veszi, hogy nem ő a magyar felső középosztály egy személyben és ennyi. De legalább ismét nem múlt el hét, hogy ne bukott volna meg Orbán most már tényleg:)
Legyünk tárgyilagosak.
A szerző ismét vágyairól írt, mint oly sokan a libero csapatban. Simicska hamar felmérte, hogy a suszter maradjon a kaptaájánál, vállalat vezető meg a vállallatainál. biztosan az is eszébe jutott, hogy alapvetően utálja a szoc-lib csapatot, amelyet elég határozottan kinyilvánított 1999-ben... híres kirohanásakor.
Sietett leszögezni, médiái nem fognak irányt váltani.
Álproblémán rágódik a szerző. Természetesen nem lesz Simicska baloldali, nem is erről szól a purparlé. Az új haverok nyomulásáról szól a mese, akik még nem sejtik, hogy őket is ugyanígy fogja szemétre hajítani a Dzsugasvilibe oltott Kádár elvtárs, mint egykori kedves harcostársát, a nagy lenyúlások még élő tanúját.
@Tudományos libsizmus: Hát a gecizés már elég nyílt. Mi kell még neked? Az ismered, hogy két geci találkozik a szvatagban, Szia Te geci! - köszön ez egyik. Ezért most feljelentelek! - válaszol a másik.
@nu pagagyí: Bezzeg a régi időkbe ilyen nem lehetett. A munkahelyi kollektívából kizártuk azt aki ilyen szavakat használt. A fiatalabbakat kizártuk a KISZ-ből, egy párttagnak pedig eszébe sem jutott ilyen szót használni.
@apro_marosan_petergabor: Mondd! Te ne tudsz olvasni?

"Balos fordulatot várni abszurd – már csak azért is, mert még ha Simicska elsősorban oligarcha is, aki éppen szakított „jobboldali” politikai szövetségeseivel, nem valószínű, hogy ugyanazzal a lendülettel Gyurcsány, Tóbiás vagy akár valamelyik ellenzéki minipárt mögött kötne ki."
miért kéne a simicska médiának baloldalivá válnia, ha a fideszt akarja kritizálni. Talán a fidesz jobboldali?
@spinat: Ez egy retorikai kérdés. Ha bárki a fideszt kritizálja, azt a jobboldali média egyből a bukottbaloldalhoz / Soroshoz / Amerikához köti, hiszen ezekre a fogalmakra már felépítette a negatív pr-t. Sőt ezek még cserekompatibilisek is. A minap már olyat is olvastam, hogy az elmúlt év fidesz elleni támadásai mögött már nem is soros / hanyatlónyugat állt, hanem Simicska. Óceánia mindig is eurázsia ellen viselt háborút. Orwell elégedetten csettint, duplagondol at work.
Ha S. előveszi azokat a dossziéit amelyek a fidesz potentátok ügyeivel foglalkoznak és csak azt a részt borítja amiben nem érintett, akkor is lesz nagy idegesség.Ha meg külföldre tudta transzportálni a vagyonát, és nem kell félnie a hatóságoktól, vagyis úgy dönt hogy " terit" a fél fidesz vezérkar börtönben találhatja magát.
Egyik kutya, másik eb.
Gyerünk fideszbarmok!Kirakni a "Nincs itt semmi látnivaló"-táblát!
@nu pagagyí:
" Az új haverok nyomulásáról szól a mese, akik még nem sejtik, hogy őket is ugyanígy fogja szemétre hajítani a Dzsugasvilibe oltott Kádár elvtárs, mint egykori kedves harcostársát, a nagy lenyúlások még élő tanúját. "

Azért annyi kulonbség van az "új haverok" és Simicska kozott, . hogy Orvbánból Simicska csinalt királyt....míg ezek simán seggnyalók...
A csata 3 esélyes.
Simicska NAGYON nagyon sokat tud.
Akár a foldbe is dongolhetné Orvbán.
Kérdés , hogy mennyire rágott be ?!
De abba is hagyhatja a harcot akár azonnal is...
Milyen balos fordulta ?
Nem kell semmilyen fordulat...
Elég , ha mostantól az igazat mondják - írják !!!!
Helyesbítek:
Simicska nem sokat tud Orvbánról és bandájáról,..hanem mint bandatag ,...MINDENT TUD
@dr kíváncsivagyok: Azért örülök, hogy a "tisztességes" jobboldaliak immár két maffiózóból is választhatnak. Eddig nagyon sivár lehetett az életük.
@Ali Lali: Börtönben? Nem valószínű. A független hatalmi ágak függnek tőlük. De szerintem nem is a börtöntől tartanak...
Hatalmas hiba lenne leirni S.L.-t,viszont kiteregetni nem fog...
ha akarja,`bemegy` es kibassza Orbant is,max nem 2 ora alatt,mint ahogy penteken az arulokat,hanem 2 ev alatt...
Orban be fog pucsitani,es S.L.hagyni fogja h arcvesztes nelkul tegye,szepen csendben...

O nem 1 Goodfriend,o ITT VAN.
@nu pagagyí:
Jaj de vicces, halálra röh9ögtem magam.
@Tudományos Iibsizmus:
Ne lopkodd mások nickjeit libsi patkány. Mondtam már.
@dr kíváncsivagyok: az "új haverok" saját magukból akarnak királyt csinálni, nem Orbánból.
Az Erste után az RTL rendel törvényt a kormánytól

MIJAFASZEZ ??? KISKIRÁLYOK BIRODALMA ??? EZEK A KIS, SZAR OLIGARCHÁK RÁNGATJÁK A KORMÁNYT ÉRDEKEIK ÉRVÉNYESÍTÉSE ÉRDEKÉBEN ??? HOL ITT A MAGYAR NÉP ÉRDEKE ??? KIKET KÉPVISEL A MAGYAR KORMÁNY ??? EZEKET A PÉNZHAJHÁSZ OLIGARCHÁKAT ??? MILYEN TÁRSADALMI REND EZ ?
AZÉRT DOLGOZIK AZ ORSZÁG MÉG DOLGOZNI TUDÓ

RÉSZE, HOGY EZEK A SZAR, PITI OLIGARCHÁK URALKODJANAK A NÉP ÉS A KORMÁNY FELETT ???????!

BASSZAMEG EZT A TÁRSADALMI STRUKTÚRÁT ORBÁNVIKTORKA ! Ő HOZTA LÉTRE EZEKET A SZARJANCSIKAT !!!!!

MINDNEK KITEKERNÉM A NYAKÁT !!!
Ovisok..

Óvodások dicsekszenek,hogy kinek az Apukája a gazdagabb..

Az egyik:
-Az én apukámnak, két motorbiciklije van!
- Az egyiket a faluba szokta használni, a másikkal messzebbre szokott menni!

A másik:
- Az én apukámnak, három autója van!
- Az egyikkel munkába szokott járni, a másikkal vadászni, a harmadikkal meg kirándulni!

A harmadik:
-Az semmi! -Az én apukámnak, helikoptere is van! - Azzal szokott szabadidejében röpködni!

A gyerekek arcán látszódik a megrökönyödöttség,tanácstalanság.

Egyik kis svédgyerek, meg csak hallgatja őket szomorúan , majd egyszer csak felkiált!

-Az én apukámnak meg, két fütyije van!!

A többiek csak ámulnak-bámulnak, szemükön látszik, a döbbenet.

Szinte egyszerre kérdezik:
-Az meg, hogy lehet?!

-Hát van neki egy kicsi, amivel pisil, meg egy jó nagy, amivel az anyukám fogát mossa!
Nem lesz itt semmi. Most már látszik.
Más kérdés, hogy Simicska médiabirodalmával mi lesz.
Azt én nem hiszem, hogy Simicska egy új jobb oldal létrehozásával sikereket érhetne el.

A jobboldali szavazók nagy része úgy van vele, hogy járt utat járatlanért nem hagy el, főleg, ha azt a járatlan utat, a geciző Simicska kövezi ki.

Orbán Viktor (törölt) 2015.02.10. 23:30:59

nem vagyok g.ci
@Tudományos libsizmus: Szemét nicklopó! Bezzeg amikor KISZ titkár voltam, csak szóltunk a párttitkárnak és az helyre rakta a dolgokat!
süti beállítások módosítása