HTML

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

Vida Ildikó még mindig NAV Elnök!

Két bohóc ruhába öltözött ember szállt ki egy Soroksári úti szervizben egy Fiat Puntóból, majd kértek egy vizsgálatot, közben beszélgetésbe elegyedtek egy alkalmazottal, aki elmondta, hogy fényszórókat szokott polírozni. A két személy ezt a munkát is azonnal megrendelte. Kellemes szórakoztató emberek voltak, majd amikor fizetésre került a sor, az alkalmazott az első munkáról kiállította a számlát, a másodikról elmondta, hogy az az ő magán pénze, rendben ki is fizették a kívánalmak szerint. Majd ezek után elővették a NAV igazolványukat és megkezdődött az eljárás, a 6000 forintból egy közel 300 000 Ft büntetés lett.

Még mielőtt bárki félreértené, amit a dolgozó tett, az szabálytalan és következményekkel kell járnia, nem ezt vitatom. Viszont azt minimum elgondolkodtatónak tartom, hogy mibe kerül ez az egész, vajon célravezető-e, de a legsúlyosabb gondolatom az, hogy van-e a NAV-nak morális alapja?

Miközben a vezetője a világ legerősebb állama által ki van tiltva, miközben a hírek arról szólnak, hogy a NAV egyik felsővezetője fedezhette és támogathatta a webes áruházak közel 20 milliárdos ÁFA csalását, akkor milyen morális alapon kérnek kisemberektől számon bármit? Ez a szervezet a figyelem felhívó, volt dolgozója ellen 3 000 000 forintos kártérítési igénnyel lép fel, miközben a dolgozó által felvetett vélhető csalások, mára már realizált sorozatával szembesül minden újságolvasó.

Hol élünk? A szabályok tömege nem teszi lehetővé a tisztességes vállalkozói létet, a visszamenőleges és ad hoc jogszabályok öntik el az életünket.

Lassan úgy néz ki Magyarország, mint a XIX. Századi Oroszország, amiről egy angol utazó azt írta, hogy olyan törvényei vannak, amitől képtelenség ott élni, de mivel senki sem tartja be egész élvezhető az élet!

 

civilhetes.net

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://civilhetes.blog.hu/api/trackback/id/tr77236349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása