HTML

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

Miközben a baloldal sorainak rendezése az egyik alapkérdése Orbán rendszerének leváltásának, csöndben folyik az egyet nem értés kulminálódása az MSZP-ben.

A Mesterházy korszak elzárta a reményt a BIT-es és FIB-es korosztály elől. Úgy látszott kimarad egy középkorú csapat az osztozkodásból.

Tóbiás bejövetele a vezetés élére egyben azt is jelentette, hogy van remény a visszatérésre.
Ennek a korosztálynak az igazi jellemzője a felkészületlenség. Munkahelyük a párton kívül csak keveseknek volt, ebből adódóan munkakultúrájuk sincs. Többségüknek nincs nyelvtudása és nemzetközi kitekintése, gazdaságpolitikai szempontból reménytelenek.

Bumeránggal vívják harcaikat Kalasnyikovokkal szemben. Viszont a bumerángosok között a legjobbak, mert kíméletlenek és gátlástalanok, ők nem csak dobják a bumerángot, hanem ütnek is vele. Ez látszik most az MSZP-n egy a modern világunktól távol eső, viselkedési, kommunikációs kultúra. A szervezet cél nélküli folyamatos masszírozása és foglalkoztatása adja azt a létformát, amiben jól érzik magukat.

Hihetetlen, de a FIDESZ úgy veri magát darabokra, hogy ők észre sem veszik. Mondvacsinált belső ügyeikkel szórakoztatják a nagyvilágot, egymást és a rájuk még kíváncsi közönséget. Tóbiás néha villant egyet a politikából, hogy utána reménytelenül visszasüllyedjen a közöny világába.

Újhelyi, Gőgös és Kunhalmi eltérő módon tör az elnökségre, egyéni ambícióikat nem is takargatva igazi rossz gyerekként, károkat okozva törnek előre. Újhelyi lejáratja Szanyit, majd ezt országosan közzé is teszi. Kunhalmi zöld fordulatot hirdet a paksi probléma kellős közepében, miközben hónapok óta nem hallottunk semmi lényegeset az oktatásról, kultúráról, csak zagyvaságot az országos politikáról. Gőgös az egészet kulturáltan teszi, csak a vidéket meg az agráriumot keveri. A hamvaiból feltámadt Lukácsnak így lehetetlenné válik a munkája.

Tisztelt hölgyem és urak, tapasztalatom szerint csak olyan párt tud a hatalom közelébe érni, amelyikben összhang, elszántság és mondanivaló van. Önök ettől most fényévekre vannak és ártanak. Próbálják megérteni, hogy nem egymás ellenfelei és nem Tóbiásé, hanem ennek a velejéig megrontott ország vezetésének! Nem Gyurcsány, Szigetvári az Önök partnere, hanem a váltást változást akaró emberek tömege.

Nem egy taggyűlés tagjainak kell megfelelni, hanem az ország érdekeinek.

Tudatni szeretetném Önökkel, hogy van vezetése az MSZP-nek és 2016-ban lesz kongresszus, arra készüljenek tudással, munkával, mondanivalóval, ott lesz a küzdőtér, ott kell győzni és nem most. Az meg különösen súlyos ár, hogy a párt szavazóbázisát és szimpatizánsait elbizonytalanítják.

Az ország érdeke az ellenzéki pártok konszolidációja és erősödése kinek-kinek ízlése szerint, de képtelenség lesz jelentős pártként az egyeztetésekbe belépni, ha Önök közül egyeseknek fontosabb a személyes karrierje, mint a párt sikere!

Próbáljanak meg lehiggadni, ez most az ország érdeke!

 

Csiripa Sándor

civilhetes.net

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://civilhetes.blog.hu/api/trackback/id/tr377274199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása