HTML

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

Azt hihetnénk, hogy a legfontosabb a költségek drasztikus és azonnali csökkentése egy felszámolás alatt lévő bankcsoportnál.

De nem az ÉRB felszámolásánál.

A felszámoló biztos valami oknál fogva közel 10 ügyvezetőt tart még most is állományban, milliónál több fizetésekért fejenként, a bankcsoportnál. Felmerül a jogos kérdés: kinek az érdeke ez? Mert ugyebár jelen pillanatban az ügyvezetők semmire nem használhatók. Azaz egyvalamire igen, segítenek minél "olcsóbban" kirakosgatni a valódi dolgozók szűrét.

Teszik ezt pofátlanul és az empátia teljes mellőzésével. A távozni kényszerülő dolgozókkal egyedi megállapodásokat köt a felszámoló biztos. Teszi ezt úgy, hogy a jogosan járó végkielégítéseket is lefaragja. Persze ezt azért teheti meg, mert az ügyvezetők azt tanácsolják a dolgozóknak, akiknek a törvény szerint jár(na) a (több) pénz, hogy mondjanak le a végkielégítésük jó részéről és akkor azonnal mehetnek az új munkahelyükre. Azzal érvelnek, hogy a felszámoló biztos csak harmadát adná meg úgyis. Pedig ezt nem tehetné meg.

A jólfizetett ügyvezetők pedig csak tengenek, lengenek, havonta százmilliókat elvíve az állítólagosan amúgy is „kevés” pénzből. Ez mégis kinek éri meg?
Az ügyvezetőknek, akik eddig sem hozták a pénzt, biztosan megéri, hiszen potyapénzt kapnak. A másik, még mindig állományban lévő horrorisztikusan megfizetett vezetői állomány a régióvezetők és ágazati vezetők népes tábora.

Tulajdonképpen már semmilyen értékteremtőt nem tesznek, tehetnek, csak asszisztálnak a felszámoló biztosnak, amit egy-egy fiókvezető is megtehetne. Apropó! Ágazatvezetők. Az MNB (régebben a PSZÁF) rendszeresen ellenőrizte a bankokat és a bankcsoportot is. Érdekes, hogy egyszer sem tűnt fel senkinek, hogy van két olyan ember, akinek teljesen egyforma a vezetékneve, csak az egyiknek ""-re végződik a keresztneve. Olyan beosztásban van ez a házaspár, ahol milliárdokról döntenek... Természetesen a havi 2 milliós fizetés, amit hazavisz a család, jól hangzik. Nekik legalábbis.

Röviden: „ha én mondjuk, egy gazda vagyok és nincs elég takarmányom, akkor nem a csirkéket kezdem el levagdalni, hanem megválok a nagy takarmányszükségletű, hímivarú szarvasmarháktól. Így tennék az ÉRB-nél is, hiszen a többség érdeke azt kívánná, hogy ne a drága potyautasok maradjanak utoljára a fedélzeten.

A nagy kérdés:

KINEK AZ ÉRDEKE, HOGY MÉG MOST IS SZÁZMILLIÓKAT RAKJON A FÖLÖSLEGESSÉ VÁLT ÜGYVEZETŐK ÉS KÖZÉPVEZETŐK ZSEBÉBE?

 

(Fotó: index.hu)

civilhetes.net

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://civilhetes.blog.hu/api/trackback/id/tr407294763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása