HTML

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

A legnagyobb probléma már régóta nem az számukra, honnan szerezzék a milliárdjaikat. Bizonyára már ők is szánakozó félmosollyal emlékeznek vissza régi, primitív hőskorszakukra, amikor még székház-eladásokkal, „nemtaggyűlésekkel”, Kaya Imrahimokkal és Josip Tot-okkal mérsékelték az akut folyó fizetési mérleghiányaikat.

(Ez nagyjából úgy konvergál a jelenhez, mint az egykori, a szovjet tankok kivonulásáért gyújtó hangú szónoklatával harcosan kiálló Orbán, a jelenlegi pocakos, fejhangon vonyító hadúr /Update: spicli/ „Négybetűshöz”,  aki fű alatt bulizza ki Közép-Európa legnagyobb energetikai beruházás-mutyiját Kelet-Európa legkorruptabb, véreskezű oligarchájával.)

Ezek a milliárdossá válásnak legalább annyira ősi, kezdetleges módszerei, mint pl. ismeretlen, ragyás, rosszarcú gengszterként olajszőkítéssel baszakodni, kezet összepiszkolni, törvényi kiskapukat létrehozatni, tartályvagonokat határőrökkel mellékvágányra irányíttatni (eme határőröket utóbb netán e mellékvágány tövében elásni), majd mindezt nyolcezer (nyolcszáz vagy nyolcvan, gyakorlatilag tökmindegy) évre titkosítani, melyet még így, kivonatosan elmondani sem egyszerű. Macera, macera, macera… Ugyan, hát nem elegánsabb -pl. (néhány kényes tartalmú III/III-as aktát boldogan tulajdonló) belügyminiszterként- horror-árszabással, be nem jelentett alkalmazottakkal, néhány céghálón oda-vissza átfuttatott nyilvántartással mondjuk, az összes OTP-s ingatlan biztonsági szolgálatát ellátni, hogy hivatalosan is rendelkezhessünk pár kóbor milliárddal, valamint a vagyonnyilatkozatunk elhagyhatatlanul sarkalatos elemével, az 1995-ös évjáratú, kétütemű, -utólag applikált extraként- vonóhoroggal ellátott, Wartburg de Luxe személygépkocsival? Avagy: „Hogyan legyünk pofátlanul milliárdosok - Level Expert”.

Mindenki viszont nem őrizhet állami-, MOL-, vagy OTP-objektumokat, ezért a NER szigorú számadású, a korrupcióval szemben (a talpig becsületes, gerinces, férfias és kérlelhetetlen Polt Péter főügyész személyében) zéró toleránciával fellépő rendszerében felettébb kreatívnak kell lennie annak, aki negyvenegynéhány éves korára szeretne végre hozzájutni a jól megérdemelt (univerzumunkhoz hasonlatosan, folyamatosan táguló) havi cca.300 ezres közös költségű Pasa-parki luxuskecójához, A6-os Audijához, házastársa S3-asához, félmillás Louis Vuittion-pelenkázótáskájához, potom hárommillás Hublot-kronométeréhez, gyermekei (kobakonként bagatell 150 ezres magánóvodájához), bejárónőjéhez, sofőrjéhez, kertészéhez, kurvaanyjához, no meg -a minden bizonnyal csupán alaptalan és rosszindulatú városi legendákban létező- milliárdos magánvagyonához, ill. ahhoz a (szégyenlősen) Ausztriában parkoltatott,  nyolchengeres, tűzpiros maranellói sportkocsihoz, melyben a hétvégenként nyomott kövér gázfröccsökkel, a hányatott sorsú kormánypárti frakcióvezetők munkás heteinek fáradalmát tudjuk jól megérdemelten kipihenni. („Keményen dolgozó kisemberek - Level Pro”)

Hozzunk netán létre kibogozhatatlan offshore-céghálókon és félhülye strómanokon keresztül (közbeszerzési eljárásokon tök véletlenül eredményesen induló) cégeket, azaz fantáziátlanul másoljuk le a Közgép-, MET-, Garancsi-, Mészáros-, vagy Tiborcz-modellt, avagy (a belvárosi ingatlan-panamáinkban rejlő lehetőségeinket lassacskán kimerítve) esetleg értékesítsünk valami mást? Ámde mi az anyánk picsáját adjunk még el ebből a lerabolt sivatagból, ahol kátyúkkal csipkézett útjainkon, a fásult közmunkásaink üveges tekintete előtt, már csak kiszáradt ördögszekereket kerget a szél? Kúrjuk fel netán az eBay-re a szent jobbot, vagy a Bazilikát? Azt talán mégse... Na, nem a (soha nem létezett) hazafiságunk miatt, inkább ha a „négybetűs” Spicli „saját lábán álló” leánykájának, a kikötőtulajdonos kulák feleségének, nemzetünk Lóarcú Récsölkéjének az egész Balaton és a komplett Dunántúl után pl. a Skót Hebridák néhány szigetcsoportjának megvételére is kedve szottyan, akkor a forrásokat illetően maradjon már szegénykének némi mozgástere.

Avagy legyünk sokkal kreatívabbak, hatékonyabbak és állítsuk ki saját anyánkat strichelni az utcasarokra, esetleg -erkölcsi magasságait tekintve, ettől klasszisokkal nem eltérően- pl. kamu közvetítőkön keresztül adjunk netán magyar állampolgárságot zűrös előéletű, ám zsozsóval jól kitömött vadidegen külhoni alakoknak? Oh yeah! Miért is ne, adjunk! Felettébb elegáns... Ugyanitt használt szobabicikli és választási malac is eladó. Veri nájsz!

Well done, a bevételezés szinopszisáig akkor hát el is jutottunk. Lóvé már van, viszont annyira fárasztó, hogy mindenünket folyton dugdosni kell, mert ezek a pofátlan újságírók,  no meg ez a gyökér, tapló nép állandóan olyan baromságokkal fárasztja az embert, hogy „miből”, „mikor”, „hogyan”, „miért”. Hát csoda, hogy Basedow-kórtól (és a folyamatos hazudozástól) halszem-objektívvé tágult gülü-látószervünk már rángatózni kezd, ha sokadszorra ugatnak arról, hogy a jelenlegi „vagyonnyilatkozati-rendszer” szart sem ér. Mintha nem tudnánk… Mintha véletlenül lenne ilyen… „Hehehe…” (©R.A.)

Vajh, mit tesz ilyenkor a nemzet rogántónija? Netán azt a fapados szcenáriót porolja le, amit még a góré sütött el, amikor az APEH elnöki székébe ültetett Simicska Lajossal (ez idáig akár egy Jirí Menzel által rendezett szürreális csehszlovák tragikomédia is lehetne) 1998-ban, a lírai csengésű „hosszú bájtok éjszakáján” (itt dramaturgiailag már kezdünk átfordulni Franz Kafká-ba) -egészségünk megóvása érdekében- töröltette a rendszer minden olyan Fidesz-közeli cégekre vonatkozó adatát, mellyel az az indiszkrét, kákán is csomót kereső utókor csak feleslegesen baszta volna fel azt a töppedt, borsónyi agyát.

Rogán azonban -ahogy már többször bizonyította- nem kispályás. Neki ez már túl szűk keresztmetszet. Ő nem fél kihasználni a NER-ben rejlő határtalan lehetőségeket. A tőle megszokott végtelenül pofátlan és cinikus „én pukiztam, de úgy csinálok, mintha te lettél volna”-arccal, 2013-ban benyújt egy törvényjavaslatot, miszerint -a „Stabilitás Megtakarítási Számlá”-nak nevezett- agyrémmel gyakorlatilag bármilyen forrásból szerzett pénzt tisztára lehet mosni. Öt év alatt adómentesen, korábbi kivétnél pedig a személyi jövedelemadó (0-3 év) 200%-ával, (3-4 év) 100%-ával, ill. (4-5 év) 50%-ával. (Az ötmilliós alsó határt nézve, ez nyilván nem az „átlagos” gázszerelők pénzmosási lehetősége. Magukra szabtátok a játékszabályokat. Mint mindig…)  Csak gratulálni tudunk! Ti aztán nem vagytok szívbajosak! Al Capone is megnyalta volna a tíz ujját... Szerencsétlen, amatőr balfasz Simon Gábornak, hogy nem jutott eszébe egy napra bekúrni egy SMSZ-re a lopott lóvét, hogy aztán patyolattisztán felmarkolja. Neki bezzeg magas egy ilyen huszárvágás. Pedig a pofátokba röhöghetett volna. (Ebből is kiviláglik, a két brancs közül ki játszik kispályán és ki nagyon…)

Mindez pont akkor, amikor már tényleg nem nagyon lehet tovább a szőnyeg alá söpörni a hozzátartozói vagyonnyilatkozatok nyilvánossá tételét, ami -valljuk be- sok mocskos kiskaputokat bezárná. Ennek bevezetését -idézlek- „bonyolultsága” (hogy nem szakadt rád az ég, amikor kimondtad baszod!) miatt csupán 2016-ra ígérted, amivel kissé következetlennek tűntél, mert sem az (ennél nagyságrendekkel összetettebb) online pénztárgépek kötelezővé tételével, sem EKÁER-, sem pedig az Útdíj-rendszer pár hónap átfutású rapid tető alá hozatala során nem szarakodtatok túl sokat. (Még a „próbaüzem”-nevű orbitálisan blőd faszságot is bevállaltátok.) Ja, hogyne! Nektek, akik repterek várójában, érkezés és felszállás közt, egy faszom laptopon összehegesztetek egy „Alaptörvényt”,  akik egy hétvége alatt átvilágítjátok az AVH-tokat, tényleg roppant bonyolult lehet leírnotok egy darab papírra, hogy „holnaptól a hozzátartozói vagyonnyilatkozatok is nyilvánosak”. Amikor ennyire hülyének néztek minket, akkor -ugye sejtitek- még gyakrabban csuklik az a jó édes anyátok…
(Egyébként -téged ismerve- meg lennénk lepve, ha nem csupán a 2016. évre vonatkozó nyilatkozatokról lenne szó, amit viszont csupán 2017-ben kell előadnotok. Túl sunyi féreg vagy te ahhoz, hogy ezt a poént kihagyd. Hogy rohadnál meg…)

Bizonyára teljesen véletlen, hogy pont te nyújtasz be ilyen törvényjavaslatot.

Bizonyára teljesen véletlen, hogy kézzel-lábbal törekedtek a személyi jövedelemadó ész nélküli csökkentésére.

Bizonyára teljesen véletlen, hogy kézzel-lábbal húzzátok az időt a hozzátartozói-vagyonnyilatkozatok nyilvánosságát illetően.

Tudniillik, ha időt nyertek, pénzt nyertek. Most még csak szja-val csökkentve tudnátok felmarkolni. Most még 16% ennek mértéke. Egy-két év múlva -ha a „Négybetűsnek”lehet hinni, akár 0%-os is lehet. (Még véletlenül sem a járulékterheket csökkenti az a görény…) Onnantól aztán, utánatok az özönvíz. Onnantól lehet bárki a jelenlegi (magyarul is csak alapfokon makogó) luvnya helyett az adókuplerájotok főmadámja és lehet a jelenlegi szarházi féreg ( http://civilhetes.net/velemeny/polt ) helyett mondjuk egy Laura Kövesi-kaliberű (DNA, Románia) karakán főügyészünk is, semmit nem tehetnek. Fejre is állhatnak, nem tudnak ellenetek tenni semmit. Akkor már -mint Dynamo, a bűvészkirály- elővehetitek a szájbabaszott milliárdjaitokat és még szélesebb vigyorral ( http://civilhetes.net/velemeny/az-a-jellegzetes-nyerites )  nyeríthettek a kamerákba. Akkor megúsztátok…

Akkor már soha nem kerül vissza a kurva pénzetek a borsodi-, szabolcsi- és nógrádi, rongyokban járó és éhező kölykökhöz. Akiktől elloptátok...

Ügyes gyerek vagy Tóni!
Le a kalappal!

DE!

Már csak a puzzle azon nüansznyi,  kis részletén kell törnöd azt a felettébb szimpatikus fejed, hogy -ha mindez idő előtt kitudódik,  ha valaki idő előtt kinyitja a száját, ha túlfeszítitek a húrt, ha netán úgy ér véget a NER-éra, mint 1956-ban egy másik hasonló és ha a főnöködnek netán nem a klagenfurti magánklinika pszichiátriai osztályának VIP-részlegén, hanem a tököli rabkórházban törölgetik a rángatózó szájzugából csüngő nyálcseppeket- hogyan úszd meg azt, hogy az említett borsodi-, szabolcsi- és nógrádi gyerekek apukái -akik már most elég durcik rád- a pasa-parki parkolódban, az Audidból kirángatva, a helyszínen meglincseljenek…

Amikor majd lepereg a szemed előtt szarházi, tolvaj életed mocskos filmje…

Majd akkor vigyorogj…

 

Lámpa Vas
civilhetes.net

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://civilhetes.blog.hu/api/trackback/id/tr707299579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása