HTML

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

A főnök rokonokat szerzett!

A miniszterelnökünk köszöntő szavai Kazahsztánban: „Mindig szívesen jövünk Kazahsztánba. Az Európai Unióban politikai értelemben egyelőek vagyunk, de a családfánk különbözik. Ha Brüsszelbe megyünk, ott nincsenek rokonaink. De a kazahok közel állnak hozzánk. Különös érzés, de ez az igazság” – idézte a kormányfő szavait a Kazinform.

Nézzünk egy rövid történelmi kitekintést a főnök vágyai felé: „A 10. században a szeldzsuk török birodalom területe elérte egészen a mai Kazahsztán déli részét, majd a 13. században Dzsingisz kán birodalma alá tartozott. Területén a 15. században alakult meg a Kazah Kánság. A kalmükökkel harcoltak, ezért orosz protektorátust kértek, mely 1730-tól 1750-ig volt érvényben. A 19. század közepétől került orosz uralom alá. 1920-ban csatlakozott Kirgiz ASZSZK néven Szovjet-Oroszországhoz. Nevét 1925-ben változtatták Kazah ASZSZK-ra. 1936-tól a Szovjetunió tagköztársasága volt 1991-ig. A függetlenség kikiáltása után csatlakozott a FÁK-hoz.”.

Nem látom a rokonságot! Egy igazi kapitalizmusba torkolló, polgári kultúrával agyonterhelt, szociálisan érzékeny történelem tárul fel előttünk!? Mivel Kazahsztánban többségben vannak a muszlimok és a kazahosítás szép csendben zajlik, főnökünk igazából nem tudja, hogy inkább szólt egy iszlám sejk hangján, mint egy civilizált, Európa centruma felé törekvő ország vezetőjeként.

Mivel a szerző járt a térségben több alkalommal, nyugodtan elmondhatja, hogy egy igazi despota, olaj milliárdjaitól megrészegült, megszédült és azt hamisan érzékelő vezető reakcióját olvassa, nem pedig egy kultúrország miniszterelnökének szavait. Az ország elnökét sok minden jelzővel lehet illetni, de azzal, csak vádolni lehet, hogy demokrata.

Orbán Viktor oly mértékben ki van zárva az európai politikusok köréből és közben oly mértékben vágyik arra, hogy őt valakinek nézzék, hogy képes ilyen mondatok elmondására. A gyerekeink nem Kazahsztánhoz és felé igazodnak, hanem éppen ellenkezőleg. Az már szinte kínos, hogy ebből Orbán semmit sem vesz észre. A mű főváros vélhetően ugyanazt jelentheti Nazarbajevnek, mint Orbánnak Felcsút, mind a ketten képtelenek megérteni, hogy amit csinálnak az XVIII-XIX- század és semmi köze sincs ahhoz a világhoz amiben élünk.

Milyen szerencse, hogy nincs befolyást biztosító gázunk és olajunk, mert ha lenne, akkor vélhetően nem úsznánk meg Felcsúttal, hanem Európa magyar fővárosát építenénk Asztana példáját követve, aranyozottan, primitíven.

Kazahsztán Gyönyörű ország, érdemes megnézni!

 

Név és cím a szerkesztőségben (Fotó: facebook)

 

civilhetes.net

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://civilhetes.blog.hu/api/trackback/id/tr577341592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása