HTML

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

Habony Árpád jelenleg a magyar közélet talán legérthetetlenebb szereplője. Nem saját jogán, hanem a körülötte kavargó anomália miatt.

Nincs abban semmi szokatlan, hogy egy miniszterelnöknek valaki tanácsokat ad. Jó esetben ezt veterán szakértők teszik, akik tisztában vannak egy-egy szakterület praktikáival, tapasztalt és nagy tudású emberek. Magyarországon hozzászokhattunk, hogy az ilyen nemes eszmék maximum nyomtatásban materializálódnak, az anyagi valóságba már nem szivárognak át. 2015 Magyarországán egyáltalán semmi különösebben furcsa nincs abban, hogy egy díszítőszobrász-polihisztor a miniszterelnök elsőszámú bizalmasa, akinek a szavai közvetlenül befolyásolják a kormányzást.

Országszobrász az árnyékokban

Felháborodhatunk persze ezen, megkérdezhetjük, hogy mégis hogyan gondolta ezt Orbán, de igazán, a Fidesz az elmúlt években bizarrabb dolgokkal is megajándékozott már minket. A furcsaságok ott kezdődnek, hogy a Fidesz prominensei közül többen kézzel-lábbal tagadják a tökéletesen nyilvánvalót.
Habony Árpád bejáratos a Parlamentbe, frakció- és kormányülésekre, gyakorlatilag mindenhol ott van (vagy legalábbis lehet), ahol fontos kormányzati döntések születnek. Ez nem spekuláció, hanem olyasmi, amit fényképekkel, videókkal és szemtanúkkal igazolni lehet.

Pont őt kellene szégyellni?

Mi baja származhatna abból Orbánnak, ha azt mondja, „igen, Habony Árpád a tanácsadóm”? Megrendülne az emberek hite az ítélőképességében? Aligha – ez már jóval korábban megtörtént, aki pedig még kitart mellette, azt nem Habony fogja elüldözni. Hiszen ott van ő már jó ideje, a tábornak eddig sem volt vele különösebben gondja. Lehet, hogy nem egy nyugati értelemben vett vállalható figura, de hát Lázár vagy Semjén sem az, és őket sem tagadják le.

Sokkal károsabb lehet a ködösítés, a lehető legnyilvánvalóbb terelés, ami most zajlik – olyan tökéletes káosz és kommunikációs bénázás ez, mintha egy profi tervezte volna. Ki tudja, talán Habony ötlete volt ez is. Nincs mit eldugni rajta, mert minden szempontból van nála botrányosabb alak tűz közelében.

Amilyen gyorsan zajlik ma a közélet, még az is lehet, hogy hamarosan kiderül, miért akarja elhitetni Orbán és a fél Fideszes vezetőség (akikhez eljutott a memo), hogy az ég márpedig zöld. Addig marad a találgatás.

 

civilhetes.net

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://civilhetes.blog.hu/api/trackback/id/tr957395778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása