HTML

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

Legalábbis ez derül az utóbbi hónapok történéseiből, mely kezdődött még tavaly év vége felé azzal, hogy Simicska Lajos úgy döntött, magára hagyja Orbánt, kollégiumi barátság ide, vagy oda.

Ma már abban sem lehet biztos a miniszterelnök, hogy saját pártján belül kiben bízhat meg igazán.

Orbán ma már nem számíthat a Magyar Nemzetre és a Hír TV-re sem, melyek egészen Simicska kihátrálásáig alapvető frontját jelentették az Orbáni propaganda professzionális működtetésének. Jelenleg a közmédia csatornáin igyekeznek tenni azért, hogy a tv-ből minél többen halljanak a szép új világ csodáiról, melyet a KDNP és a Fidesz álmodott meg, s most hála az égnek megvalósulni látszik. A baj az, hogy míg Simicska birodalmában profik dolgoztak, addig az új köztelevíziós brigád jelentős része teljességgel képzetlen dilettánsokból áll, s ez természetesen nem csupán a hírolvasókra és a riporterekre vonatkozik, hiszen csak nagyon kevés múlik arányaiban véve őrajtuk.
A hírszerkesztés és a kommunikáció területén megdöbbentő dilettantizmus uralkodik, s egy ötéves gyerek számára is teljességgel nyilvánvaló, hogy politikai propaganda rejlik minden egyes jól eltalált névelő előtt is.
Simicska idejében azért ez másképpen működött.

De párton belül is megoszlanak a vélemények Orbán megoldásairól, s néhányan nem is egészen rejtik véka alá gondolataikat. Orbán Viktor mostanra leginkább csak Lázár Jánosban és Rogán Antalban bízhat meg, akik minden pillanatban tanúbizonyságát teszik hűségüknek, annak, hogy vele vannak.
A többiek vagy lejáratták magukat, (akár különféle magánügyekben is, mint Szijjártó) vagy időnként úgy fest, hogy önálló véleménnyel bírnak, ami jelen esetbe nem igazán kedvező egy olyan berendezkedési szerkezetben, mint amit Orbán megálmodott.
Ám ez a csapat sem tökéletes, ha arra gondolunk, hogy a belső érvényesülési verseny során Lázár János bármikor visszaléphet, ha úgy látja, hogy Rogán és a manapság a média kereszttüzébe került Habony egyesített hatalma veszélybe sodorhatja.

Mindemellett semmilyen tekintetben sem túl kecsegtető Orbánra nézve, hogy jobb híján Habonyban látja az „új Simicskát”.

 

(Fotó: vs.hu)

civilhetes.net

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://civilhetes.blog.hu/api/trackback/id/tr747509232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása