HTML

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

A „lehet” szó nem is biztos, hogy helytálló, de kijelentésekbe bonyolódni nem volna szerencsés két évvel a következő köztársasági elnök-választás előtt.

Pedig leírhatnánk akár azt is, hogy Magyarország következő államfője Kövér László lesz...

A kérdés azért vált most hirtelen aktuálissá, mert Orbán a múlt héten egy székesfehérvári interjúban elmondta, hogy „nulla alatt van annak esélye, hogy köztársasági elnök” legyen, s ennek hatására azonnal megindult a médiatalálgatás: akkor ki lesz 2017-től az államfő?
Túl jelentős Sherlock Holmes-i képességekre azonban nincs szükség ahhoz, hogy rájöjjünk, minden jel arra mutat, hogy az egész Fidesz-KDNP frakció Kövért akarja a pozícióra, így többek között Áder János is. Nincs azonban ebben semmi meglepő, hiszen a Schmitt Pál lemondása után az államfői posztot magára vállaló Áder 2012-ben nyíltan jelentette ki a kormányfőnek, hogy a mandátumot csupán egyetlen ciklusra, tehát 5 évre vállalja.

Kövér László tehát már ekkor igen esélyes volt a szerepre, azonban ő maga is Áder Jánosra szavazott, mintha látszólag visszautasította volna a felkérést. De ne feledjük el akkori szavait: „Nem az a fajta vagyok, aki elugrik a felelősségvállalás elől, ha az a kollektív bölcselet, hogy valamilyen pozícióra én vagyok a legalkalmasabb személy.”

Ugyanakkor egy Fideszes politikus arra is felhívta a figyelmet, hogy 2017 még igen messze van, s addig esélyes lehet az is, hogy némileg változnak a dolgok.
De gondoljunk bele, hogy Orbánnak van-e még egy olyan karakteres embere, akit bátran ki merne nevezni államfőnek? Jelenleg úgy látszik, hogy Kövér László az egyetlen olyan személy a Fideszben, aki elképzelhető 2017-től, mint államfő, hiszen egyfelől a kemény maghoz tartozik, régi motoros és függetlenül mindenféle értékítélettől, kiállását tekintve is ő tűnik a posztra egyedüliként alkalmas személynek..már amennyiben arról van szó, hogy a Fidesz-KDNP tagok közül vagyunk kénytelen latolgatni.

Amennyiben Kövér beköltözne a Sándor-palotába, valószínűleg abban a pillanatban nevezhetné ki Orbán házelnöknek Kósa Lajost. Az már kérdéses, hogy a debreceni polgármester mennyire örülne ennek. De Rogán sem szeretne miniszterelnöki kabinetfőnök lenni, mégis az lesz.

 

(Fotó: magyarhirlap.hu)

civilhetes.net

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://civilhetes.blog.hu/api/trackback/id/tr597511804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása