HTML

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

A Napi Gazdaság szerdai számában megjelent interjú tanúsága szerint Orbán úgy gondolja, hogy remek az útvonal, melyen az ország jelen pillanatban halad.

Úgy értékeli a Fidesz eddigi munkáját, hogy az megalapozta egy új polgári berendezkedés lehetőségét, s ez a polgári világ már nagyon közel van.

A baj csak az, hogy nincsenek hozzá polgárok...

Az embernek valahogy rendere eszébe juthat ilyenkor Márai Sándor más egyéb, meghatározó alkotásai mellett az Egy polgár vallomásai, melyben felvázolja azt a világot, amely még joggal mondhatta magáról, hogy polgári, ugyanakkor rávilágít annak gyerekbetegségeire és alapvető, önmagába rendre visszaforduló és visszafordító problémáira.
Orbán Viktor minden bizonnyal olvasta Márai művét, efelől semmi kétség. A kérdés az, hogy átjött-e számára mindaz, ami a sorok között rejtőzik. Akárhogy is, az ilyen nagy hatásúnak szánt kijelentések előtt érdemes lenne átböngészni egy-egy fejezetet. Majd előkapni az utolsó magyar polgár egy másik örökbecsű művét, A szegények iskoláját is.

"Mindenki léphet egyet előre." Már amennyiben azt előre lépésnek lehet tekinteni, ami ez esetben egy jellegzetes magyar polgárjelölt számára megadatik a mai, "roppant fejlődés" közepette.
Eljuthat oda a középosztály (ha létezik még), hogy nem kell egyik hétről a másikra élnie, hiszen élhet végre egyik hónapról a másikra is. S lássuk be, ez nem csekélység!
Nem baj, ha a tanár nem mehet el színházba, ha szeretne, vagy épp koncertre, hiszen elolvashatja a színművet és le is töltheti a zenét. Elvégre van antikvárium és internet...

Orbán az interjú alapján elsősorban abban látja a polgári kibontakozást, hogy a Fidesz tíz körömmel küzd a bevándorlás ellen, ami szerintük egy hatalmas multikulturális katyvaszhoz vezet óhatatlanul, ezért meg kell óvni tőle a magyarságot.
Ám ismét csak felmerül legalább egy kérdés: mi köze van a bevándorlás kérdésének a nemzeti fennmaradáshoz? Egy erős nemzet csak színesedhet, a magyar pedig az elmúlt ezer év tanúsága szerint igencsak az erősek közé tartozik, nem kell félnie attól, hogy átalakul, felhígul, vagy effélék.
Nem is erről van szó. Orbán szeretne nagyokat mondani, hátha eljut a szava jobb szélső irányba is. Nem mintha oda tartozna. De azért a jó kis szavazópolgárért mindent meg kell tenni!

Javítsunk egyet: "jöhet a szavazópolgári berendezkedés".

 

(Címlap: Forrás: flickr.com)

civilhetes.net

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://civilhetes.blog.hu/api/trackback/id/tr967514564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása