HTML

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

2010 óta a jegybanknál kifizetett bérek teljes összege mára a kétszeresére emelkedett, így a havi 1 milliárdot is meghaladja.

Ma már nyoma sincs az egykori fideszes törekvésnek, mely 2 millió forintban korlátozta volna az állami vállalatoknál kifizethető összegeket.

Polt Péter, a legfőbb ügyész felesége jelen pillanatban 4,95 millió forintot keres havonta, de ennek ténye csupán egyetlen kiemelt példa a Magyar Nemzeti Banknál egy-egy embernek havonta számolt bérezésére, hiszen Polt-Palásthy Maranna a jegybank nemrégiben kinevezett ügyvezető igazgatója.
A fizetési statisztikák az MNB-nél azt mutatják, hogy ma az alkalmazásban lévő 95 főből csupán 32 olyan vezető munkatársa van a jegybanknak, akiknek bruttó havi bére nem haladja meg az 1 millió forintot.

A vezető tisztségeket betöltők fizetése jóval alacsonyabb az ügyvezető igazgatóénál, de még így is  hatalmas összegekről van szó. Csak érdekességképpen: Matolcsy György fizetése 2,37 millió Ft, míg a monetáris tanács elnökhelyettese, Balog Ádám 1,9 milliót vesz át havonta.

Az is kiderült többek között, hogy az MNB tisztségviselői egyéb pozíciók betöltésével egészítik ki fizetésüket, így például Balog Ádám nem csupán a monetáris tanács második embere, de a Magyar Pénzverőnél, a Diósgyőri Papírgyárnál, a Pallasz Athéné Alapítványnál és az Országos Betétbiztosítási Alapnál is övé a vezetői székek egyike.

Gerhardt Ferenc és Windisch László további MNB alelnökök „mindössze” 1,66 milliót keresnek, s egyikük sem számít az átlagoshoz képest igazán kiemelkedő „mellékállás halmozónak”. Adóbevallásuk szerint mindketten 1,2 millió forinttal egészítik ki jegybanki fizetésüket.

Az igazság része az is, hogy 2013-ban 600 fővel emelkedett a dolgozói állomány, hiszen az állam a jegybankba olvasztotta a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletét.

Az alkalmazottak bérei azonban nem kiemelkedőek, s egymáshoz képest sem mutatnak komoly eltéréseket. A nevezett havi 1 milliárdos kifizetésekért tehát egyedüliként semmiképpen nem szolgál magyarázatképpen a PSZÁF 2013-as jegybankba integrálása.

 

(Fotó: privatbankar.hu)

civilhetes.net

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://civilhetes.blog.hu/api/trackback/id/tr297531538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása